
Vaníliás stracciatella kockák



Hozzávalók
Magas falú tepsihez kb. 25x35 cm:
Sütemény alaphoz:
Töltékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Süteményalap:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a margarint megolvasztjuk. A vajas kekszet két sütőpapír között egy nyújtófa segítségével összetörjük, majd keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és a fekete kakaóport és összekeverjük, hogy egységes masszát kapjunk. A sütemény keksz alapját a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
Stracciatella réteg:
Az étcsokoládét kis lyukú reszelőn lereszeljük. A szobahőmérsékletű joghurtot egy keverőtálba tesszük, majd elkeverjük a cukorral és a vanília pasztával. A hideg vizet a zselatinra öntjük, és néhány percre félretesszük, amíg a zselatin megduzzad. Folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük a zselatint, amíg teljesen fel nem olvad, de ne forraljuk. Adjunk hozzá 4 evőkanál joghurtos masszát, és alaposan keverjük el. Az így kapott keveréket azonnal öntsük a maradék masszához, és alaposan keverjük össze. A hideg habtejszínt egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük, majd 2 részletben óvatosan a joghurtos masszába forgatjuk a lereszelt csokoládéval együtt. A sütemény krémet egyenletesen a kekszes alapra simítjuk. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megszilárduljon.
Friss málnával és mentalevéllel díszítve tálaljuk a Vaníliás stracciatella kockák süteményt.
Tipp:


Vaníliás stracciatella kockák
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Magas falú tepsihez kb. 25x35 cm:
Sütemény alaphoz:
Töltékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Süteményalap:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a margarint megolvasztjuk. A vajas kekszet két sütőpapír között egy nyújtófa segítségével összetörjük, majd keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és a fekete kakaóport és összekeverjük, hogy egységes masszát kapjunk. A sütemény keksz alapját a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
Stracciatella réteg:
Az étcsokoládét kis lyukú reszelőn lereszeljük. A szobahőmérsékletű joghurtot egy keverőtálba tesszük, majd elkeverjük a cukorral és a vanília pasztával. A hideg vizet a zselatinra öntjük, és néhány percre félretesszük, amíg a zselatin megduzzad. Folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük a zselatint, amíg teljesen fel nem olvad, de ne forraljuk. Adjunk hozzá 4 evőkanál joghurtos masszát, és alaposan keverjük el. Az így kapott keveréket azonnal öntsük a maradék masszához, és alaposan keverjük össze. A hideg habtejszínt egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük, majd 2 részletben óvatosan a joghurtos masszába forgatjuk a lereszelt csokoládéval együtt. A sütemény krémet egyenletesen a kekszes alapra simítjuk. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megszilárduljon.
Friss málnával és mentalevéllel díszítve tálaljuk a Vaníliás stracciatella kockák süteményt.
Tipp:

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?