Vaníliás stracciatella kockák
Hozzávalók
Magas falú tepsihez kb. 25x35 cm:
sütőpapír
Sütemény alaphoz:
300 g vajas keksz
15 g Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
50 g porcukor
120 g margarin
Töltékhez:
50 g étcsokoládé
7x150 g natúr joghurt 3,5 %-os (szobahőmérsékletű)
200 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
2 csomag Dr. Oetker Őrölt zselatin
100 ml hideg víz
400 ml hideg habtejszín 30% zsírtartalmú
Díszítéshez:
100 g friss málna
2 ág friss menta
Elkészítés
Elkészítés:
A Vaníliás stracciatella kockák sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Süteményalap:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a margarint megolvasztjuk. A vajas kekszet két sütőpapír között egy nyújtófa segítségével összetörjük, majd keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és a fekete kakaóport és összekeverjük, hogy egységes masszát kapjunk. A sütemény keksz alapját a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
Stracciatella réteg:
Az étcsokoládét kis lyukú reszelőn lereszeljük. A szobahőmérsékletű joghurtot egy keverőtálba tesszük, majd elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A hideg vizet a zselatinra öntjük, és néhány percre félretesszük, amíg a zselatin megduzzad. Folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük a zselatint, amíg teljesen fel nem olvad, de ne forraljuk. Adjunk hozzá 4 evőkanál joghurtos masszát, és alaposan keverjük el. Az így kapott keveréket azonnal öntsük a maradék masszához, és alaposan keverjük össze. A hideg habtejszínt egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük, majd 2 részletben óvatosan a joghurtos masszába forgatjuk a lereszelt csokoládéval együtt. A sütemény krémet egyenletesen a kekszes alapra simítjuk. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megszilárduljon.
Friss málnával és mentalevéllel díszítve tálaljuk a Vaníliás stracciatella kockák süteményt.
Süteményalap:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a margarint megolvasztjuk. A vajas kekszet két sütőpapír között egy nyújtófa segítségével összetörjük, majd keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és a fekete kakaóport és összekeverjük, hogy egységes masszát kapjunk. A sütemény keksz alapját a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
Stracciatella réteg:
Az étcsokoládét kis lyukú reszelőn lereszeljük. A szobahőmérsékletű joghurtot egy keverőtálba tesszük, majd elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A hideg vizet a zselatinra öntjük, és néhány percre félretesszük, amíg a zselatin megduzzad. Folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük a zselatint, amíg teljesen fel nem olvad, de ne forraljuk. Adjunk hozzá 4 evőkanál joghurtos masszát, és alaposan keverjük el. Az így kapott keveréket azonnal öntsük a maradék masszához, és alaposan keverjük össze. A hideg habtejszínt egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük, majd 2 részletben óvatosan a joghurtos masszába forgatjuk a lereszelt csokoládéval együtt. A sütemény krémet egyenletesen a kekszes alapra simítjuk. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megszilárduljon.
Friss málnával és mentalevéllel díszítve tálaljuk a Vaníliás stracciatella kockák süteményt.
Tipp:
A sütemény stracciatella réteghez használhatunk Görög joghurtot is.
Kedvencnek jelölöm
Vaníliás stracciatella kockák
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Magas falú tepsihez kb. 25x35 cm:
sütőpapír
Sütemény alaphoz:
300 g vajas keksz
50 g porcukor
120 g margarin
Töltékhez:
50 g étcsokoládé
7x150 g natúr joghurt 3,5 %-os (szobahőmérsékletű)
200 g porcukor
2 csomag Dr. Oetker Őrölt zselatin
100 ml hideg víz
400 ml hideg habtejszín 30% zsírtartalmú
Díszítéshez:
100 g friss málna
2 ág friss menta
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A Vaníliás stracciatella kockák sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Süteményalap:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a margarint megolvasztjuk. A vajas kekszet két sütőpapír között egy nyújtófa segítségével összetörjük, majd keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és a fekete kakaóport és összekeverjük, hogy egységes masszát kapjunk. A sütemény keksz alapját a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
Stracciatella réteg:
Az étcsokoládét kis lyukú reszelőn lereszeljük. A szobahőmérsékletű joghurtot egy keverőtálba tesszük, majd elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A hideg vizet a zselatinra öntjük, és néhány percre félretesszük, amíg a zselatin megduzzad. Folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük a zselatint, amíg teljesen fel nem olvad, de ne forraljuk. Adjunk hozzá 4 evőkanál joghurtos masszát, és alaposan keverjük el. Az így kapott keveréket azonnal öntsük a maradék masszához, és alaposan keverjük össze. A hideg habtejszínt egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük, majd 2 részletben óvatosan a joghurtos masszába forgatjuk a lereszelt csokoládéval együtt. A sütemény krémet egyenletesen a kekszes alapra simítjuk. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megszilárduljon.
Friss málnával és mentalevéllel díszítve tálaljuk a Vaníliás stracciatella kockák süteményt.
Süteményalap:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a margarint megolvasztjuk. A vajas kekszet két sütőpapír között egy nyújtófa segítségével összetörjük, majd keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és a fekete kakaóport és összekeverjük, hogy egységes masszát kapjunk. A sütemény keksz alapját a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
Stracciatella réteg:
Az étcsokoládét kis lyukú reszelőn lereszeljük. A szobahőmérsékletű joghurtot egy keverőtálba tesszük, majd elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A hideg vizet a zselatinra öntjük, és néhány percre félretesszük, amíg a zselatin megduzzad. Folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük a zselatint, amíg teljesen fel nem olvad, de ne forraljuk. Adjunk hozzá 4 evőkanál joghurtos masszát, és alaposan keverjük el. Az így kapott keveréket azonnal öntsük a maradék masszához, és alaposan keverjük össze. A hideg habtejszínt egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük, majd 2 részletben óvatosan a joghurtos masszába forgatjuk a lereszelt csokoládéval együtt. A sütemény krémet egyenletesen a kekszes alapra simítjuk. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megszilárduljon.
Friss málnával és mentalevéllel díszítve tálaljuk a Vaníliás stracciatella kockák süteményt.
Tipp:
A sütemény stracciatella réteghez használhatunk Görög joghurtot is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?