Vaníliás stracciatella kockák
Hozzávalók
Magas falú tepsihez kb. 25x35 cm:
Sütemény alaphoz:
Töltékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Süteményalap:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a margarint megolvasztjuk. A vajas kekszet két sütőpapír között egy nyújtófa segítségével összetörjük, majd keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és a fekete kakaóport és összekeverjük, hogy egységes masszát kapjunk. A sütemény keksz alapját a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
Stracciatella réteg:
Az étcsokoládét kis lyukú reszelőn lereszeljük. A szobahőmérsékletű joghurtot egy keverőtálba tesszük, majd elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A hideg vizet a zselatinra öntjük, és néhány percre félretesszük, amíg a zselatin megduzzad. Folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük a zselatint, amíg teljesen fel nem olvad, de ne forraljuk. Adjunk hozzá 4 evőkanál joghurtos masszát, és alaposan keverjük el. Az így kapott keveréket azonnal öntsük a maradék masszához, és alaposan keverjük össze. A hideg habtejszínt egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük, majd 2 részletben óvatosan a joghurtos masszába forgatjuk a lereszelt csokoládéval együtt. A sütemény krémet egyenletesen a kekszes alapra simítjuk. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megszilárduljon.
Friss málnával és mentalevéllel díszítve tálaljuk a Vaníliás stracciatella kockák süteményt.
Tipp:
Vaníliás stracciatella kockák
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Magas falú tepsihez kb. 25x35 cm:
Sütemény alaphoz:
Töltékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Süteményalap:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a margarint megolvasztjuk. A vajas kekszet két sütőpapír között egy nyújtófa segítségével összetörjük, majd keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és a fekete kakaóport és összekeverjük, hogy egységes masszát kapjunk. A sütemény keksz alapját a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
Stracciatella réteg:
Az étcsokoládét kis lyukú reszelőn lereszeljük. A szobahőmérsékletű joghurtot egy keverőtálba tesszük, majd elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A hideg vizet a zselatinra öntjük, és néhány percre félretesszük, amíg a zselatin megduzzad. Folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük a zselatint, amíg teljesen fel nem olvad, de ne forraljuk. Adjunk hozzá 4 evőkanál joghurtos masszát, és alaposan keverjük el. Az így kapott keveréket azonnal öntsük a maradék masszához, és alaposan keverjük össze. A hideg habtejszínt egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük, majd 2 részletben óvatosan a joghurtos masszába forgatjuk a lereszelt csokoládéval együtt. A sütemény krémet egyenletesen a kekszes alapra simítjuk. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megszilárduljon.
Friss málnával és mentalevéllel díszítve tálaljuk a Vaníliás stracciatella kockák süteményt.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?