
Vaníliás stracciatella kockák



Hozzávalók
Magas falú tepsihez kb. 25x35 cm:
Sütemény alaphoz:
Töltékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Süteményalap:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a margarint megolvasztjuk. A vajas kekszet két sütőpapír között egy nyújtófa segítségével összetörjük, majd keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és a fekete kakaóport és összekeverjük, hogy egységes masszát kapjunk. A sütemény keksz alapját a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
Stracciatella réteg:
Az étcsokoládét kis lyukú reszelőn lereszeljük. A szobahőmérsékletű joghurtot egy keverőtálba tesszük, majd elkeverjük a cukorral és a vanília pasztával. A hideg vizet a zselatinra öntjük, és néhány percre félretesszük, amíg a zselatin megduzzad. Folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük a zselatint, amíg teljesen fel nem olvad, de ne forraljuk. Adjunk hozzá 4 evőkanál joghurtos masszát, és alaposan keverjük el. Az így kapott keveréket azonnal öntsük a maradék masszához, és alaposan keverjük össze. A hideg habtejszínt egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük, majd 2 részletben óvatosan a joghurtos masszába forgatjuk a lereszelt csokoládéval együtt. A sütemény krémet egyenletesen a kekszes alapra simítjuk. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megszilárduljon.
Friss málnával és mentalevéllel díszítve tálaljuk a Vaníliás stracciatella kockák süteményt.
Tipp:


Vaníliás stracciatella kockák
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Magas falú tepsihez kb. 25x35 cm:
Sütemény alaphoz:
Töltékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Süteményalap:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a margarint megolvasztjuk. A vajas kekszet két sütőpapír között egy nyújtófa segítségével összetörjük, majd keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és a fekete kakaóport és összekeverjük, hogy egységes masszát kapjunk. A sütemény keksz alapját a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
Stracciatella réteg:
Az étcsokoládét kis lyukú reszelőn lereszeljük. A szobahőmérsékletű joghurtot egy keverőtálba tesszük, majd elkeverjük a cukorral és a vanília pasztával. A hideg vizet a zselatinra öntjük, és néhány percre félretesszük, amíg a zselatin megduzzad. Folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük a zselatint, amíg teljesen fel nem olvad, de ne forraljuk. Adjunk hozzá 4 evőkanál joghurtos masszát, és alaposan keverjük el. Az így kapott keveréket azonnal öntsük a maradék masszához, és alaposan keverjük össze. A hideg habtejszínt egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük, majd 2 részletben óvatosan a joghurtos masszába forgatjuk a lereszelt csokoládéval együtt. A sütemény krémet egyenletesen a kekszes alapra simítjuk. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megszilárduljon.
Friss málnával és mentalevéllel díszítve tálaljuk a Vaníliás stracciatella kockák süteményt.
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?