Csillag 4
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bogyós szörp

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 1 üveg (kb. 750 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

1 üveg (kb. 750 ml) elkészítéséhez

kb. 1 kg bogyós gyümölcs, pl. szeder, ribizli, málna, áfonya, eper
400 ml víz
250 g cukor
2 teáskanál (kb. 10 g) Dr. Oetker Citromsav
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gyümölcsöt szemezzük, esetleg megmossuk és megpucoljuk, majd 400 ml vízzel nagy edényben kb. 5 perc alatt puhára főzzük. Egy finom szitát kibélelünk konyharuhával. A gyümölcspürét a konyharuhára öntjük, a lecsöpögő gyümölcslevet felfogjuk, és 750 ml-t kimérünk belőle.

Elkészítés:

A gyümölcslevet a cukorral, a citromsavval egy főzőedényben elkeverjük, és keverés mellett 3 percig, míg a cukor fel nem oldódik, főzzük. Az edényt lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a tartósítószert. A szörpöt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget a tetejére fordítva lehetőleg 5 percig állni hagyjuk. A bogyós gyümölcsös szörpöt hűtőszekrényben tároljuk, és fogyasztás előtt erősen felrázzuk.

Tippek:

Az eltarthatóság szempontjából fontos, hogy az üveget azonnal zárjuk le, miután forrón beletöltöttük a szörpöt. Az üvegbe töltéskor hab, illetve zárás után az üveg felső részében légüres tér keletkezhet. Az üveget ne nyissuk ki újra azért, hogy a keletkezett légüres teret feltöltsük.
Friss gyümölcs helyett használhatunk 1 kg mirelit bogyós gyümölcs keveréket is. Elkészítéelőtt hagyjuk kiolvadni.
A szörpöt keverhetjük/hígíthatjuk ásványvízzel, pezsgővel vagy bóléval is vagy használhatjuk túrós- és joghurtos ételek ízesítésére.
Bogyós szörp

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!