Bogyós szörp
Hozzávalók
kb. 1 kg bogyós gyümölcs, pl. szeder, ribizli, málna, áfonya, eper
400 ml víz
250 g cukor
2 teáskanál (kb. 10 g) Dr. Oetker Citromsav
2 késhegynyi Dr. Oetker Tartósítószer
Elkészítés
Előkészítés:
A gyümölcsöt szemezzük, esetleg megmossuk és megpucoljuk, majd 400 ml vízzel nagy edényben kb. 5 perc alatt puhára főzzük. Egy finom szitát kibélelünk konyharuhával. A gyümölcspürét a konyharuhára öntjük, a lecsöpögő gyümölcslevet felfogjuk, és 750 ml-t kimérünk belőle.
Elkészítés:
A gyümölcslevet a cukorral, a citromsavval egy főzőedényben elkeverjük, és keverés mellett 3 percig, míg a cukor fel nem oldódik, főzzük. Az edényt lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a tartósítószert. A szörpöt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget a tetejére fordítva lehetőleg 5 percig állni hagyjuk. A bogyós gyümölcsös szörpöt hűtőszekrényben tároljuk, és fogyasztás előtt erősen felrázzuk.
Tippek:
Az eltarthatóság szempontjából fontos, hogy az üveget azonnal zárjuk le, miután forrón beletöltöttük a szörpöt. Az üvegbe töltéskor hab, illetve zárás után az üveg felső részében légüres tér keletkezhet. Az üveget ne nyissuk ki újra azért, hogy a keletkezett légüres teret feltöltsük.
Friss gyümölcs helyett használhatunk 1 kg mirelit bogyós gyümölcs keveréket is. Elkészítéelőtt hagyjuk kiolvadni.
A szörpöt keverhetjük/hígíthatjuk ásványvízzel, pezsgővel vagy bóléval is vagy használhatjuk túrós- és joghurtos ételek ízesítésére.
Friss gyümölcs helyett használhatunk 1 kg mirelit bogyós gyümölcs keveréket is. Elkészítéelőtt hagyjuk kiolvadni.
A szörpöt keverhetjük/hígíthatjuk ásványvízzel, pezsgővel vagy bóléval is vagy használhatjuk túrós- és joghurtos ételek ízesítésére.
Kedvencnek jelölöm
Bogyós szörp
Hozzávalók
1 üveg (kb. 750 ml) elkészítéséhez
kb. 1 kg bogyós gyümölcs, pl. szeder, ribizli, málna, áfonya, eper
400 ml víz
250 g cukor
2 teáskanál (kb. 10 g) Dr. Oetker Citromsav
2 késhegynyi Dr. Oetker Tartósítószer
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A gyümölcsöt szemezzük, esetleg megmossuk és megpucoljuk, majd 400 ml vízzel nagy edényben kb. 5 perc alatt puhára főzzük. Egy finom szitát kibélelünk konyharuhával. A gyümölcspürét a konyharuhára öntjük, a lecsöpögő gyümölcslevet felfogjuk, és 750 ml-t kimérünk belőle.
Elkészítés:
A gyümölcslevet a cukorral, a citromsavval egy főzőedényben elkeverjük, és keverés mellett 3 percig, míg a cukor fel nem oldódik, főzzük. Az edényt lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a tartósítószert. A szörpöt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget a tetejére fordítva lehetőleg 5 percig állni hagyjuk. A bogyós gyümölcsös szörpöt hűtőszekrényben tároljuk, és fogyasztás előtt erősen felrázzuk.
Tippek:
Az eltarthatóság szempontjából fontos, hogy az üveget azonnal zárjuk le, miután forrón beletöltöttük a szörpöt. Az üvegbe töltéskor hab, illetve zárás után az üveg felső részében légüres tér keletkezhet. Az üveget ne nyissuk ki újra azért, hogy a keletkezett légüres teret feltöltsük.
Friss gyümölcs helyett használhatunk 1 kg mirelit bogyós gyümölcs keveréket is. Elkészítéelőtt hagyjuk kiolvadni.
A szörpöt keverhetjük/hígíthatjuk ásványvízzel, pezsgővel vagy bóléval is vagy használhatjuk túrós- és joghurtos ételek ízesítésére.
Friss gyümölcs helyett használhatunk 1 kg mirelit bogyós gyümölcs keveréket is. Elkészítéelőtt hagyjuk kiolvadni.
A szörpöt keverhetjük/hígíthatjuk ásványvízzel, pezsgővel vagy bóléval is vagy használhatjuk túrós- és joghurtos ételek ízesítésére.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?