Csillag 4
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bogyós szörp

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 1 üveg (kb. 750 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

1 üveg (kb. 750 ml) elkészítéséhez

kb. 1 kg bogyós gyümölcs, pl. szeder, ribizli, málna, áfonya, eper
400 ml víz
250 g cukor
2 teáskanál (kb. 10 g) Dr. Oetker Citromsav
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gyümölcsöt szemezzük, esetleg megmossuk és megpucoljuk, majd 400 ml vízzel nagy edényben kb. 5 perc alatt puhára főzzük. Egy finom szitát kibélelünk konyharuhával. A gyümölcspürét a konyharuhára öntjük, a lecsöpögő gyümölcslevet felfogjuk, és 750 ml-t kimérünk belőle.

Elkészítés:

A gyümölcslevet a cukorral, a citromsavval egy főzőedényben elkeverjük, és keverés mellett 3 percig, míg a cukor fel nem oldódik, főzzük. Az edényt lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a tartósítószert. A szörpöt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget a tetejére fordítva lehetőleg 5 percig állni hagyjuk. A bogyós gyümölcsös szörpöt hűtőszekrényben tároljuk, és fogyasztás előtt erősen felrázzuk.

Tippek:

Az eltarthatóság szempontjából fontos, hogy az üveget azonnal zárjuk le, miután forrón beletöltöttük a szörpöt. Az üvegbe töltéskor hab, illetve zárás után az üveg felső részében légüres tér keletkezhet. Az üveget ne nyissuk ki újra azért, hogy a keletkezett légüres teret feltöltsük.
Friss gyümölcs helyett használhatunk 1 kg mirelit bogyós gyümölcs keveréket is. Elkészítéelőtt hagyjuk kiolvadni.
A szörpöt keverhetjük/hígíthatjuk ásványvízzel, pezsgővel vagy bóléval is vagy használhatjuk túrós- és joghurtos ételek ízesítésére.
Bogyós szörp

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!