Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Piramis

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg darált keksz
5 ek. sárgabarack lekvár
kevés tej
10 dkg porcukor
5 dkg kókuszreszelék
rumaroma
10 dkg margarin

Krém:

0,5 l tej
10 dkg margarin
10 dkg porcukor

Továbbá:

tej
rumaroma
omlós keksz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy tálba tesszük a darált kekszet, a kakaóport, a porcukrot. a lekvárt, a kókuszreszeléket, a felkockázott puha margarint és a rumaromát, összekeverjük, ha szükséges tejjel lazítunk a masszán.
Felhasználásig hűtőben tároljuk!
A krémhez a pudingot megfőzzük, s hagyjuk kihűlni.
Közben a margarint habosra keverjük a porcukorral, és a hideg pudinghoz adjuk.
A formát kissé megkókuszozzuk, belenyomkodjuk a tésztát, a közepében hagyunk egy kis mélyedést, ebbe töltjük a krémet.
Rumos tejbe áztatott keksszel zárjuk le az alját.

Alternatív elkészítés

Néhány órát pihentetjük, hogy megpuhuljon a keksz az alján.
Piramis Piramis

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!