Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Töltött házi bagett

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

375 g búzaliszt
½ csapott teáskanál só
200 ml víz
5 evőkanál étolaj

Töltelékhez:

200 g szalonna- vagy sonkakocka
200 g reszelt Gouda sajt

Tetejére:

1 pohár tejföl 20%-os (150 g)
néhány karika metélőhagyma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Töltött házi bagett sós sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit (kb. 40x30 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A sonkakockákat serpenyőben megpirítjuk, majd 1 evőkanálnyit félreteszünk belőle.

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát elfelezzük (két részre osztjuk), majd enyhén lisztezett munkafelületen egyenként (kb. 40x20 cm) téglalap alakúra nyújtjuk. A sonkakocka felét a tészta 2/3 részén elosztjuk (1. kép), az egyik hosszanti oldal 1/3 részét szabadon hagyjuk. A sajt felét elosztjuk rajta. A szabadon hagyott oldalt középre behajtjuk (2. kép). Majd ezután az alsó harmadot felhajtjuk, és a végeket is ráhajtjuk. A vágással lefelé tepsibe tesszük. A másik tésztadarabbal az eljárást megismételjük. Mindkét darabon, legjobb tésztakártyával vagy késsel, kb. 8 adagot megjelölünk. Az adagokat ollóval keresztben bevagdossuk (3. kép), majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tálalás előtt a tejföllel, metélőhagymával és a sonkakockákkal díszítjük a Töltött házi bagett sós péksütemény tetejét.

Tipp:

A töltött bagett sós sütemény kiválóan fagyasztható.
A Töltött házi bagett sós-sajtos-húsos jellegű hsúvéti különlegesség. A megtöltött házi bagettet feltekerjük. A Töltött házi bagett kinyújtott tésztájára halmozzuk a tölteléket. A feltekert Töltött házi bagett tetejét megkenjük, majd ollóval cakkokat vágunk bele.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!