![Töltött házi bagett](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30721/toltott-hazi-bagett-14888.jpg)
Töltött házi bagett
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 40x30 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A sonkakockákat serpenyőben megpirítjuk, majd 1 evőkanálnyit félreteszünk belőle.
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát elfelezzük (két részre osztjuk), majd enyhén lisztezett munkafelületen egyenként (kb. 40x20 cm) téglalap alakúra nyújtjuk. A sonkakocka felét a tészta 2/3 részén elosztjuk (1. kép), az egyik hosszanti oldal 1/3 részét szabadon hagyjuk. A sajt felét elosztjuk rajta. A szabadon hagyott oldalt középre behajtjuk (2. kép). Majd ezután az alsó harmadot felhajtjuk, és a végeket is ráhajtjuk. A vágással lefelé tepsibe tesszük. A másik tésztadarabbal az eljárást megismételjük. Mindkét darabon, legjobb tésztakártyával vagy késsel, kb. 8 adagot megjelölünk. Az adagokat ollóval keresztben bevagdossuk (3. kép), majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás előtt a tejföllel, metélőhagymával és a sonkakockákkal díszítjük a Töltött házi bagett sós péksütemény tetejét.
Tipp:
![A megtöltött házi bagettet feltekerjük.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30721/toltott-hazi-bagett-14889.jpg)
![A Töltött házi bagett kinyújtott tésztájára halmozzuk a tölteléket.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30721/toltott-hazi-bagett-14890.jpg)
![A feltekert Töltött házi bagett tetejét megkenjük, majd ollóval cakkokat vágunk bele.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30721/toltott-hazi-bagett-14891.jpg)
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Töltött házi bagett
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 40x30 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A sonkakockákat serpenyőben megpirítjuk, majd 1 evőkanálnyit félreteszünk belőle.
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát elfelezzük (két részre osztjuk), majd enyhén lisztezett munkafelületen egyenként (kb. 40x20 cm) téglalap alakúra nyújtjuk. A sonkakocka felét a tészta 2/3 részén elosztjuk (1. kép), az egyik hosszanti oldal 1/3 részét szabadon hagyjuk. A sajt felét elosztjuk rajta. A szabadon hagyott oldalt középre behajtjuk (2. kép). Majd ezután az alsó harmadot felhajtjuk, és a végeket is ráhajtjuk. A vágással lefelé tepsibe tesszük. A másik tésztadarabbal az eljárást megismételjük. Mindkét darabon, legjobb tésztakártyával vagy késsel, kb. 8 adagot megjelölünk. Az adagokat ollóval keresztben bevagdossuk (3. kép), majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás előtt a tejföllel, metélőhagymával és a sonkakockákkal díszítjük a Töltött házi bagett sós péksütemény tetejét.
Tipp:
![A Töltött házi bagett sós-sajtos-húsos jellegű hsúvéti különlegesség.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30721/toltott-hazi-bagett-14888.jpg)
![A megtöltött házi bagettet feltekerjük.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30721/toltott-hazi-bagett-14889.jpg)
![A Töltött házi bagett kinyújtott tésztájára halmozzuk a tölteléket.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30721/toltott-hazi-bagett-14890.jpg)
![A feltekert Töltött házi bagett tetejét megkenjük, majd ollóval cakkokat vágunk bele.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30721/toltott-hazi-bagett-14891.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?