
Piskóta alaprecept


Hozzávalók
Piskóta alaprecept
Elkészítés
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét robotgéppel elkezdjük habosra verni, majd kanalanként hozzá adagoljuk a cukrot, és fényes kemény habbá verjük. Ezután a sárgákat is egyenként hozzáadjuk, és ezzel is tovább verjük.
Végül a lisztet óvatosan fakanállal beleforgatjuk. Itt már nem szabad tovább verni, mert akkor összetörik a fehérje, és rágós lesz a tészta.
A tepsibe öntjük, elsimítjuk, és betesszük a sütőbe, majd visszavesszük a hőfokot kb. 155-160 fokra.
Kb. 20-30 perc alatt megsütjük. Az első 10 percben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját! Amikor már szép aranyszínű, tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy a közepe is megsült-e: beleszúrunk egy tűt vagy egy hegyes kést, és ha tisztán vesszük ki, megsült.
Kivesszük a sütőből, és pár percig a tepsiben hagyjuk pihenni.
Tálalás
Alternatív elkészítés


Piskóta alaprecept
Hozzávalók
Piskóta alaprecept
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét robotgéppel elkezdjük habosra verni, majd kanalanként hozzá adagoljuk a cukrot, és fényes kemény habbá verjük. Ezután a sárgákat is egyenként hozzáadjuk, és ezzel is tovább verjük.
Végül a lisztet óvatosan fakanállal beleforgatjuk. Itt már nem szabad tovább verni, mert akkor összetörik a fehérje, és rágós lesz a tészta.
A tepsibe öntjük, elsimítjuk, és betesszük a sütőbe, majd visszavesszük a hőfokot kb. 155-160 fokra.
Kb. 20-30 perc alatt megsütjük. Az első 10 percben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját! Amikor már szép aranyszínű, tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy a közepe is megsült-e: beleszúrunk egy tűt vagy egy hegyes kést, és ha tisztán vesszük ki, megsült.
Kivesszük a sütőből, és pár percig a tepsiben hagyjuk pihenni.
Tálalás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?