Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Piskóta alaprecept

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta alaprecept

6 tojás
6 púpozott ek liszt
6 ek cukor (csapott)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 165-170°C –ra. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét robotgéppel elkezdjük habosra verni, majd kanalanként hozzá adagoljuk a cukrot, és fényes kemény habbá verjük. Ezután a sárgákat is egyenként hozzáadjuk, és ezzel is tovább verjük.
Végül a lisztet óvatosan fakanállal beleforgatjuk. Itt már nem szabad tovább verni, mert akkor összetörik a fehérje, és rágós lesz a tészta.
A tepsibe öntjük, elsimítjuk, és betesszük a sütőbe, majd visszavesszük a hőfokot kb. 155-160 fokra.
Kb. 20-30 perc alatt megsütjük. Az első 10 percben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját! Amikor már szép aranyszínű, tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy a közepe is megsült-e: beleszúrunk egy tűt vagy egy hegyes kést, és ha tisztán vesszük ki, megsült.
Kivesszük a sütőből, és pár percig a tepsiben hagyjuk pihenni.

Tálalás

Gáz tepsiben kb. 3-4 cm vastag tészta lesz, 26-28 cm-es kerek formában 6-8 cm, kb 2 tortalapra elegendő.

Alternatív elkészítés

A sütési idő függ a piskóta vastagságától. Egy tekercsnek, ami csak 2-3 cm vékony, elég 15-20 perc is, vastag tésztához kellhet akár 40 perc is.
Piskóta alaprecept

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!