
Pizza gyerekeknek



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A pizzatésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 8 egyforma méretű darabra vágjuk. Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, és sodrófával kb. 15 cm-es tallér formára nyújtjuk úgy, hogy a tallérok széle körben kissé vastagabb legyen. A tallérokat a tepsibe helyezzük. A tallérokat kb. 2-2 evőkanál paradicsomszósszal megkenjük, a peremüket szabadon hagyjuk. Ezután megszórjuk a reszelt sajttal, és ízlés szerint elrendezzük rajtuk az előkészített hozzávalókat. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a pizzákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 9-11 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész pizzákat melegen tálaljuk.
Tipp:


Pizza gyerekeknek
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Feltéthez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A pizzatésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 8 egyforma méretű darabra vágjuk. Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, és sodrófával kb. 15 cm-es tallér formára nyújtjuk úgy, hogy a tallérok széle körben kissé vastagabb legyen. A tallérokat a tepsibe helyezzük. A tallérokat kb. 2-2 evőkanál paradicsomszósszal megkenjük, a peremüket szabadon hagyjuk. Ezután megszórjuk a reszelt sajttal, és ízlés szerint elrendezzük rajtuk az előkészített hozzávalókat. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a pizzákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 9-11 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész pizzákat melegen tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?