Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pizzacsigák leveles tésztából

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Szószhoz:

½ csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
1 púpozott evőkanál paradicsompüré
frissen őrölt fekete bors

Tésztához:

Tetejére:

50 g vékony szalámiszelet
50 g leheletvékonyra vágott főtt sonka
35 g finomra reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Szósz:
A Crème Vegá-t a keményítővel és a paradicsompürével összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük.
A tésztát a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük.

Pizzacsigák:
A leveles tésztát a munkafelületre fektetjük. Megkenjünk a szósszal, közben a felső peremén 1 cm-t szabadon hagyunk. Szalámival és sonkával megrakjuk. A téglalapot a hosszanti oldalától feltekerjük. Éles késsel kb. 16 egyforma vastag szeletre vágjuk, a tepsibe tesszük, sajttal megszórjuk, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A csigákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk. Melegen vagy hidegen tálaljuk.

Tippek:

A szószt ízlés szerint kiegészíthetjük finomra vágott bazsalikommal.
A csigákat fagyaszthatjuk, ilyenkor a legjobb, ha felolvasztva néhány percig a sütőben újra felmelegítjük. A pizzacsigákhoz remekül illik egy zöld saláta.
Pizzacsigák leveles tésztából

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!