Pizzacsigák leveles tésztából
Hozzávalók
Tepsihez:
Szószhoz:
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A Crème Vegá-t a keményítővel és a paradicsompürével összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük.
A tésztát a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük.
Pizzacsigák:
A leveles tésztát a munkafelületre fektetjük. Megkenjünk a szósszal, közben a felső peremén 1 cm-t szabadon hagyunk. Szalámival és sonkával megrakjuk. A téglalapot a hosszanti oldalától feltekerjük. Éles késsel kb. 16 egyforma vastag szeletre vágjuk, a tepsibe tesszük, sajttal megszórjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk. Melegen vagy hidegen tálaljuk.
Tippek:
A csigákat fagyaszthatjuk, ilyenkor a legjobb, ha felolvasztva néhány percig a sütőben újra felmelegítjük. A pizzacsigákhoz remekül illik egy zöld saláta.
Pizzacsigák leveles tésztából
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Szószhoz:
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A Crème Vegá-t a keményítővel és a paradicsompürével összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük.
A tésztát a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük.
Pizzacsigák:
A leveles tésztát a munkafelületre fektetjük. Megkenjünk a szósszal, közben a felső peremén 1 cm-t szabadon hagyunk. Szalámival és sonkával megrakjuk. A téglalapot a hosszanti oldalától feltekerjük. Éles késsel kb. 16 egyforma vastag szeletre vágjuk, a tepsibe tesszük, sajttal megszórjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk. Melegen vagy hidegen tálaljuk.
Tippek:
A csigákat fagyaszthatjuk, ilyenkor a legjobb, ha felolvasztva néhány percig a sütőben újra felmelegítjük. A pizzacsigákhoz remekül illik egy zöld saláta.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?