![Körözöttel töltött kosárkák](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32197/korozottel-toltott-kosarkak-16064.jpg)
Körözöttel töltött kosárkák
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztából 15 darab egyenlő nagyságú (kb. 8x8 cm) négyzetet vágunk. Minden négyzetlapot a szélétől számított kb. 0,5-0,8 centiméterre körben bevágunk úgy, hogy az egyik szemközti sarkot nem vágjuk át teljesen. A két elvágott sarok felőli külső keretet mindkét oldalról ellentétesen áthajtjuk, így egy rombuszformát kapunk. A kosárkákat a tepsibe helyezzük, a keretet átkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojássárgájával, a kereten belüli részüket villával megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kosárkákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész kosárkákat sütőpapírral együtt rácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
Az áttört tehéntúrót, a juhtúrót és a puha vajat alaposan kikeverjük, majd fokozatosan hozzákanalazva a tejfölt krémesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a megpucolt, áttört fokhagymát, valamint a fűszerpaprikát, ízlés szerint sót, borsot, köményt és az aprított zöldfűszereket. A krémet kiskanállal vagy habzsákból adagolva elosztjuk a kosárkákban, végül kevés fűszerpaprikával meghintve, megtisztított, kis kockákra vágott lila hagymával megszórva és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Körözöttel töltött kosárkák
Hozzávalók
15 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztából 15 darab egyenlő nagyságú (kb. 8x8 cm) négyzetet vágunk. Minden négyzetlapot a szélétől számított kb. 0,5-0,8 centiméterre körben bevágunk úgy, hogy az egyik szemközti sarkot nem vágjuk át teljesen. A két elvágott sarok felőli külső keretet mindkét oldalról ellentétesen áthajtjuk, így egy rombuszformát kapunk. A kosárkákat a tepsibe helyezzük, a keretet átkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojássárgájával, a kereten belüli részüket villával megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kosárkákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész kosárkákat sütőpapírral együtt rácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
Az áttört tehéntúrót, a juhtúrót és a puha vajat alaposan kikeverjük, majd fokozatosan hozzákanalazva a tejfölt krémesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a megpucolt, áttört fokhagymát, valamint a fűszerpaprikát, ízlés szerint sót, borsot, köményt és az aprított zöldfűszereket. A krémet kiskanállal vagy habzsákból adagolva elosztjuk a kosárkákban, végül kevés fűszerpaprikával meghintve, megtisztított, kis kockákra vágott lila hagymával megszórva és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Tipp:
![Körözöttel töltött kosárkák](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32197/korozottel-toltott-kosarkak-16064.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?