Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Körözöttel töltött kosárkák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

15 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)

Töltelékhez:

200 g félzsíros tehéntúró
150 g juhtúró
50 g vaj
kb. 150 g tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
frissen őrölt fekete bors
frissen őrölt kömény
1 evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
1 evőkanál finomra aprított snidling

Díszítéshez:

kevés őrölt fűszerpaprika
lila hagyma
petrezselyemzöld
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztából 15 darab egyenlő nagyságú (kb. 8x8 cm) négyzetet vágunk. Minden négyzetlapot a szélétől számított kb. 0,5-0,8 centiméterre körben bevágunk úgy, hogy az egyik szemközti sarkot nem vágjuk át teljesen. A két elvágott sarok felőli külső keretet mindkét oldalról ellentétesen áthajtjuk, így egy rombuszformát kapunk. A kosárkákat a tepsibe helyezzük, a keretet átkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojássárgájával, a kereten belüli részüket villával megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kosárkákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 14-16 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész kosárkákat sütőpapírral együtt rácson hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
Az áttört tehéntúrót, a juhtúrót és a puha vajat alaposan kikeverjük, majd fokozatosan hozzákanalazva a tejfölt krémesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a megpucolt, áttört fokhagymát, valamint a fűszerpaprikát, ízlés szerint sót, borsot, köményt és az aprított zöldfűszereket. A krémet kiskanállal vagy habzsákból adagolva elosztjuk a kosárkákban, végül kevés fűszerpaprikával meghintve, megtisztított, kis kockákra vágott lila hagymával megszórva és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

Tipp:

A körözöttet csak tehéntúró felhasználásával is elkészíthetjük.
Körözöttel töltött kosárkák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!