Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házi mézes krémes - „Vera22” Sütibarátunk receptje alapján

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

Krémhez:

800 ml tej
300 ml hideg habtejszín
3-4 ek. olvasztott méz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A A Házi mézes krémes sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztákat a hosszabb oldalon kettévágjuk, így 4 lapok kapunk. A lapokat egyenként kb.20*30 cm-es méretűre nyújtjuk. Tepsibe helyezzük, majd a tésztát villával megszurkáljuk, majd az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és egyenként aranybarnára sütjük a Házi mézes krémes sütemény süteményt.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztalapokat hagyjuk kihűlni.

A sütemény krémjéhez a házi krémes krémport a tasakon szereplő leírás szerint elkészítjük. Ezután a hideg habtejszínt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A tejszínhabból 4 evőkanállal a vaníliás krémbe keverünk, a maradékot pedig félretesszük. Az egyik tésztalap köré sütőkeretet helyezünk, vagy egy magasfalú tepsibe tesszük. A tésztalapot meglocsoljuk az olvasztott mézzel, és rásimítjuk a krém felét. Folytatjuk a rétegezést: a második tésztalapot is meglocsoljuk mézzel, majd következik a krém másik fele. A harmadik, mézzel meglocsolt tésztalapra rákenjük a tejszínhab nagy részét. Rátesszük az utolsó tésztalapot, és a maradék tejszínhabbal, tortadarával vagy reszelt csokoládéval díszítjük. Legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük a A Házi mézes krémes süteményt, utána szeleteljük és tálaljuk.

Tipp:

A Házi mézes krémes sütemény tejszínhab díszítését Dr. Oetker Habporból is elkészíthetjük.
A Házi mézes krémes háromrétegű édes sütemény, mely sütésre kész leveles tésztából is készíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!