
Házi mézes krémes - „Vera22” Sütibarátunk receptje alapján



Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapokat hagyjuk kihűlni.
A sütemény krémjéhez a házi krémes krémport a tasakon szereplő leírás szerint elkészítjük. Ezután a hideg habtejszínt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A tejszínhabból 4 evőkanállal a vaníliás krémbe keverünk, a maradékot pedig félretesszük. Az egyik tésztalap köré sütőkeretet helyezünk, vagy egy magasfalú tepsibe tesszük. A tésztalapot meglocsoljuk az olvasztott mézzel, és rásimítjuk a krém felét. Folytatjuk a rétegezést: a második tésztalapot is meglocsoljuk mézzel, majd következik a krém másik fele. A harmadik, mézzel meglocsolt tésztalapra rákenjük a tejszínhab nagy részét. Rátesszük az utolsó tésztalapot, és a maradék tejszínhabbal, tortadarával vagy reszelt csokoládéval díszítjük. Legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük a A Házi mézes krémes süteményt, utána szeleteljük és tálaljuk.
Tipp:


Házi mézes krémes - „Vera22” Sütibarátunk receptje alapján
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapokat hagyjuk kihűlni.
A sütemény krémjéhez a házi krémes krémport a tasakon szereplő leírás szerint elkészítjük. Ezután a hideg habtejszínt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A tejszínhabból 4 evőkanállal a vaníliás krémbe keverünk, a maradékot pedig félretesszük. Az egyik tésztalap köré sütőkeretet helyezünk, vagy egy magasfalú tepsibe tesszük. A tésztalapot meglocsoljuk az olvasztott mézzel, és rásimítjuk a krém felét. Folytatjuk a rétegezést: a második tésztalapot is meglocsoljuk mézzel, majd következik a krém másik fele. A harmadik, mézzel meglocsolt tésztalapra rákenjük a tejszínhab nagy részét. Rátesszük az utolsó tésztalapot, és a maradék tejszínhabbal, tortadarával vagy reszelt csokoládéval díszítjük. Legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük a A Házi mézes krémes süteményt, utána szeleteljük és tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?