Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házi mézes krémes - „Vera22” Sütibarátunk receptje alapján

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

Krémhez:

800 ml tej
300 ml hideg habtejszín
3-4 ek. olvasztott méz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A A Házi mézes krémes sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztákat a hosszabb oldalon kettévágjuk, így 4 lapok kapunk. A lapokat egyenként kb.20*30 cm-es méretűre nyújtjuk. Tepsibe helyezzük, majd a tésztát villával megszurkáljuk, majd az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és egyenként aranybarnára sütjük a Házi mézes krémes sütemény süteményt.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztalapokat hagyjuk kihűlni.

A sütemény krémjéhez a házi krémes krémport a tasakon szereplő leírás szerint elkészítjük. Ezután a hideg habtejszínt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A tejszínhabból 4 evőkanállal a vaníliás krémbe keverünk, a maradékot pedig félretesszük. Az egyik tésztalap köré sütőkeretet helyezünk, vagy egy magasfalú tepsibe tesszük. A tésztalapot meglocsoljuk az olvasztott mézzel, és rásimítjuk a krém felét. Folytatjuk a rétegezést: a második tésztalapot is meglocsoljuk mézzel, majd következik a krém másik fele. A harmadik, mézzel meglocsolt tésztalapra rákenjük a tejszínhab nagy részét. Rátesszük az utolsó tésztalapot, és a maradék tejszínhabbal, tortadarával vagy reszelt csokoládéval díszítjük. Legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük a A Házi mézes krémes süteményt, utána szeleteljük és tálaljuk.

Tipp:

A Házi mézes krémes sütemény tejszínhab díszítését Dr. Oetker Habporból is elkészíthetjük.
A Házi mézes krémes háromrétegű édes sütemény, mely sütésre kész leveles tésztából is készíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!