Pizzás vega csiga
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
80 g vaj vagy margarin
250 ml tej
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 darab tojás (M-es)
1 teáskanál só
Töltelékhez:
1 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
140 g sűrített paradicsom (28-30%-os)
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
1 kávéskanál morzsolt oregánó
kevés só
100 g edami sajt
Tetejére:
kb. 80 g edami sajt
Elkészítés
Előkészítés:
A tejet kicsit felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint. A tepsit sütőpapírral béleljük
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes zsiradékot, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
Töltelék:
Az olajat felmelegítjük egy lábasban, és a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Rákanalazzuk a sűrített paradicsomot, ízesítjük a zöldfűszerekkel és kevés sóval, felhígítjuk 3-4 evőkanál vízzel, és kb. 5 percet főzzük. Ezután lehúzzuk a tűzről, és félretesszük hűlni.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és egy kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a töltelékkel és megszórjuk a lereszelt sajttal úgy, hogy az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1,5 cm-es sávot üresen hagyunk. A másik hosszabbik oldalától indítva feltekerjük, a széleket összecsípjük. Az így kapott hengert kb. 14-16 szeletre vágjuk, és a csigákat egymástól kellő távolságra az előkészített tepsire sorakoztatjuk. A tetejüket megszórjuk lereszelt sajttal, majd további kb. 20-30 percig letakarva kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes zsiradékot, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
Töltelék:
Az olajat felmelegítjük egy lábasban, és a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Rákanalazzuk a sűrített paradicsomot, ízesítjük a zöldfűszerekkel és kevés sóval, felhígítjuk 3-4 evőkanál vízzel, és kb. 5 percet főzzük. Ezután lehúzzuk a tűzről, és félretesszük hűlni.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és egy kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a töltelékkel és megszórjuk a lereszelt sajttal úgy, hogy az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1,5 cm-es sávot üresen hagyunk. A másik hosszabbik oldalától indítva feltekerjük, a széleket összecsípjük. Az így kapott hengert kb. 14-16 szeletre vágjuk, és a csigákat egymástól kellő távolságra az előkészített tepsire sorakoztatjuk. A tetejüket megszórjuk lereszelt sajttal, majd további kb. 20-30 percig letakarva kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
A töltelékbe ízlés szerint egy kevés cukrot is tehetünk.
Kedvencnek jelölöm
Pizzás vega csiga
Hozzávalók
kb. 14-16 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
80 g vaj vagy margarin
250 ml tej
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 darab tojás (M-es)
1 teáskanál só
Töltelékhez:
1 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
140 g sűrített paradicsom (28-30%-os)
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
1 kávéskanál morzsolt oregánó
kevés só
100 g edami sajt
Tetejére:
kb. 80 g edami sajt
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tejet kicsit felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint. A tepsit sütőpapírral béleljük
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes zsiradékot, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
Töltelék:
Az olajat felmelegítjük egy lábasban, és a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Rákanalazzuk a sűrített paradicsomot, ízesítjük a zöldfűszerekkel és kevés sóval, felhígítjuk 3-4 evőkanál vízzel, és kb. 5 percet főzzük. Ezután lehúzzuk a tűzről, és félretesszük hűlni.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és egy kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a töltelékkel és megszórjuk a lereszelt sajttal úgy, hogy az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1,5 cm-es sávot üresen hagyunk. A másik hosszabbik oldalától indítva feltekerjük, a széleket összecsípjük. Az így kapott hengert kb. 14-16 szeletre vágjuk, és a csigákat egymástól kellő távolságra az előkészített tepsire sorakoztatjuk. A tetejüket megszórjuk lereszelt sajttal, majd további kb. 20-30 percig letakarva kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes zsiradékot, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
Töltelék:
Az olajat felmelegítjük egy lábasban, és a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Rákanalazzuk a sűrített paradicsomot, ízesítjük a zöldfűszerekkel és kevés sóval, felhígítjuk 3-4 evőkanál vízzel, és kb. 5 percet főzzük. Ezután lehúzzuk a tűzről, és félretesszük hűlni.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és egy kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a töltelékkel és megszórjuk a lereszelt sajttal úgy, hogy az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1,5 cm-es sávot üresen hagyunk. A másik hosszabbik oldalától indítva feltekerjük, a széleket összecsípjük. Az így kapott hengert kb. 14-16 szeletre vágjuk, és a csigákat egymástól kellő távolságra az előkészített tepsire sorakoztatjuk. A tetejüket megszórjuk lereszelt sajttal, majd további kb. 20-30 percig letakarva kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
A töltelékbe ízlés szerint egy kevés cukrot is tehetünk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?