Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pizzás vega csiga

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 14-16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14-16 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

80 g vaj vagy margarin
250 ml tej
500 g búzaliszt
1 darab tojás (M-es)
1 teáskanál só

Töltelékhez:

1 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
140 g sűrített paradicsom (28-30%-os)
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
1 kávéskanál morzsolt oregánó
kevés só
100 g edami sajt

Tetejére:

kb. 80 g edami sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet kicsit felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint. A tepsit sütőpapírral béleljük

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes zsiradékot, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).

Töltelék:
Az olajat felmelegítjük egy lábasban, és a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Rákanalazzuk a sűrített paradicsomot, ízesítjük a zöldfűszerekkel és kevés sóval, felhígítjuk 3-4 evőkanál vízzel, és kb. 5 percet főzzük. Ezután lehúzzuk a tűzről, és félretesszük hűlni.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és egy kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a töltelékkel és megszórjuk a lereszelt sajttal úgy, hogy az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1,5 cm-es sávot üresen hagyunk. A másik hosszabbik oldalától indítva feltekerjük, a széleket összecsípjük. Az így kapott hengert kb. 14-16 szeletre vágjuk, és a csigákat egymástól kellő távolságra az előkészített tepsire sorakoztatjuk. A tetejüket megszórjuk lereszelt sajttal, majd további kb. 20-30 percig letakarva kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 23-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A csigákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Tipp:

A töltelékbe ízlés szerint egy kevés cukrot is tehetünk.
Pizzás vega csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
68 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!