Csokis-sajttorta muffin
Hozzávalók
Muffinformához (12-es):
                                        némi zsiradék
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Sajtos töltelékhez:
                                        125 g krémsajt (pl. Philladelphia)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        40 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojás (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        70 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g kefír
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 darab tojás (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        120 g barna cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        240 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 ½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        ½ teáskanál szódabikarbóna
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        20 g Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A formát zsiradékkal alaposan kenjük ki s enyhén lisztezzük. Melegítsük elő a sütőt. 
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Sajtos töltelék:
A krémsajtot a cukorral és a tojással rövid ideig simára keverjük.
Tészta:
Az olajat, az kefírt, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot konyhai robotgéppel (habverő) keverjük össze. Keverjük össze a lisztet a szódabikarbónával, a sütőporral és a kakaóval, majd röviden keverjük bele a tojásos masszát, végül nagylyukú reszelőn reszeljük bele a tortabevonó kb. ¾ részét és keverjük bele. 2 evőkanál segítségével töltsük meg a muffinformák mélyedéseit, a széleinél kissé felnyomva a tésztát. Öntsük a sajtos tölteléket a tészta közepében lévő mélyedésekbe. A maradék tortabevonót reszeljük le és egyenletesen szórjuk el a muffinok tetején. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsára és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a muffinokat a formában kb. 10 percig hűlni. Ezután késsel óvatosan vegyük ki a formából, és hagyjuk kihűlni egy hűtőrácson.
                            A krémsajtot a cukorral és a tojással rövid ideig simára keverjük.
Tészta:
Az olajat, az kefírt, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot konyhai robotgéppel (habverő) keverjük össze. Keverjük össze a lisztet a szódabikarbónával, a sütőporral és a kakaóval, majd röviden keverjük bele a tojásos masszát, végül nagylyukú reszelőn reszeljük bele a tortabevonó kb. ¾ részét és keverjük bele. 2 evőkanál segítségével töltsük meg a muffinformák mélyedéseit, a széleinél kissé felnyomva a tésztát. Öntsük a sajtos tölteléket a tészta közepében lévő mélyedésekbe. A maradék tortabevonót reszeljük le és egyenletesen szórjuk el a muffinok tetején. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsára és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a muffinokat a formában kb. 10 percig hűlni. Ezután késsel óvatosan vegyük ki a formából, és hagyjuk kihűlni egy hűtőrácson.
Tippek:
                                    A muffinokat muffin papírba állítva tálaljuk.
A reszelt tortabevonó helyett használhatunk csokiforgácsot vagy csokicseppet.
                            A reszelt tortabevonó helyett használhatunk csokiforgácsot vagy csokicseppet.
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Csokis-sajttorta muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12-es):
                                        némi zsiradék
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Sajtos töltelékhez:
                                        125 g krémsajt (pl. Philladelphia)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        40 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojás (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        70 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g kefír
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 darab tojás (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        120 g barna cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        240 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 ½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        ½ teáskanál szódabikarbóna
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A formát zsiradékkal alaposan kenjük ki s enyhén lisztezzük. Melegítsük elő a sütőt. 
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Sajtos töltelék:
A krémsajtot a cukorral és a tojással rövid ideig simára keverjük.
Tészta:
Az olajat, az kefírt, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot konyhai robotgéppel (habverő) keverjük össze. Keverjük össze a lisztet a szódabikarbónával, a sütőporral és a kakaóval, majd röviden keverjük bele a tojásos masszát, végül nagylyukú reszelőn reszeljük bele a tortabevonó kb. ¾ részét és keverjük bele. 2 evőkanál segítségével töltsük meg a muffinformák mélyedéseit, a széleinél kissé felnyomva a tésztát. Öntsük a sajtos tölteléket a tészta közepében lévő mélyedésekbe. A maradék tortabevonót reszeljük le és egyenletesen szórjuk el a muffinok tetején. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsára és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a muffinokat a formában kb. 10 percig hűlni. Ezután késsel óvatosan vegyük ki a formából, és hagyjuk kihűlni egy hűtőrácson.
                            A krémsajtot a cukorral és a tojással rövid ideig simára keverjük.
Tészta:
Az olajat, az kefírt, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot konyhai robotgéppel (habverő) keverjük össze. Keverjük össze a lisztet a szódabikarbónával, a sütőporral és a kakaóval, majd röviden keverjük bele a tojásos masszát, végül nagylyukú reszelőn reszeljük bele a tortabevonó kb. ¾ részét és keverjük bele. 2 evőkanál segítségével töltsük meg a muffinformák mélyedéseit, a széleinél kissé felnyomva a tésztát. Öntsük a sajtos tölteléket a tészta közepében lévő mélyedésekbe. A maradék tortabevonót reszeljük le és egyenletesen szórjuk el a muffinok tetején. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsára és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a muffinokat a formában kb. 10 percig hűlni. Ezután késsel óvatosan vegyük ki a formából, és hagyjuk kihűlni egy hűtőrácson.
Tippek:
                                    A muffinokat muffin papírba állítva tálaljuk.
A reszelt tortabevonó helyett használhatunk csokiforgácsot vagy csokicseppet.
                            A reszelt tortabevonó helyett használhatunk csokiforgácsot vagy csokicseppet.
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?