Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zabpelyhes keksz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 28 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 28 darab elkészítéséhez

Sütőlemezhez:

sütőpapír

Tésztához:

125 g nagy szemű zabpehely
75 g vaj vagy margarin
75 g cukor
1 darab tojás (M-es)
50 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Zabpelyhes keksz sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A vajban vagy margarinban, a zabpelyhet és a cukorból 1 evőkanálnyit bevonatos serpenyőben, folyamatos keverés mellett világosbarnára pirítunk. Áttesszük egy tányérra, hagyjuk kihűlni.
A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojást keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A cukrot és a vanília aromát 1 perc alatt hozzákeverjük, majd a masszát további 2 perc alatt habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. Végül szintén a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a kihűlt zabpelyhet is.
A tésztából két teáskanál segítségével kb. 28 kisebb diónyi halmocskát helyezünk a sütőpapírra. A sütő középső részén megsütjük a Zabpelyhes kekszeket.

Sütési idő: kb. 12-14 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A kekszek finom szemű zabpehelyből is elkészíthetők.
Jól záródó dobozban a kekszek kb. 2 hétig elállnak.
A Zabpelyhes keksz ízlés szerint dúsítható aszalt gyümölcsökkel is, pl. áfonyával, mazsolával, apróra vágott datolyával, esetleg apróra tört étcsokoládéval.
Zabpelyhes keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!