Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zabpelyhes keksz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 28 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 28 darab Zabpelyhes keksz

Sütőlemezhez:

sütőpapír

Tésztához:

125 g nagy szemű zabpehely
75 g vaj vagy margarin
75 g cukor
1 darab tojás (M-es)
50 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Elkészítés

A Zabpelyhes keksz elkészítése lépésről lépésre:

Előkészítés:

A vajban vagy margarinban, a zabpelyhet és a cukorból 1 evőkanálnyit bevonatos serpenyőben, folyamatos keverés mellett világosbarnára pirítunk. Áttesszük egy tányérra, hagyjuk kihűlni.
A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojást keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A cukrot és a vanília aromát 1 perc alatt hozzákeverjük, majd a masszát további 2 perc alatt habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. Végül szintén a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a kihűlt zabpelyhet is.
A tésztából két teáskanál segítségével kb. 28 kisebb diónyi halmocskát helyezünk a sütőpapírra. A sütő középső részén megsütjük a kekszeket.

Sütési idő: kb. 12-14 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A kekszek finom szemű zabpehelyből is elkészíthetők.
Jól záródó dobozban a kekszek kb. 2 hétig elállnak.
Zabpelyhes keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
1 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!