Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zabpelyhes keksz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 28 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 28 darab elkészítéséhez

Sütőlemezhez:

sütőpapír

Tésztához:

125 g nagy szemű zabpehely
75 g vaj vagy margarin
75 g cukor
1 darab tojás (M-es)
50 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Zabpelyhes keksz sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A vajban vagy margarinban, a zabpelyhet és a cukorból 1 evőkanálnyit bevonatos serpenyőben, folyamatos keverés mellett világosbarnára pirítunk. Áttesszük egy tányérra, hagyjuk kihűlni.
A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojást keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A cukrot és a vanília aromát 1 perc alatt hozzákeverjük, majd a masszát további 2 perc alatt habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. Végül szintén a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a kihűlt zabpelyhet is.
A tésztából két teáskanál segítségével kb. 28 kisebb diónyi halmocskát helyezünk a sütőpapírra. A sütő középső részén megsütjük a Zabpelyhes kekszeket.

Sütési idő: kb. 12-14 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A kekszek finom szemű zabpehelyből is elkészíthetők.
Jól záródó dobozban a kekszek kb. 2 hétig elállnak.
A Zabpelyhes keksz ízlés szerint dúsítható aszalt gyümölcsökkel is, pl. áfonyával, mazsolával, apróra vágott datolyával, esetleg apróra tört étcsokoládéval.
Zabpelyhes keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!