
Gumimacis torta



Hozzávalók
Csatos tortaformához (18 cm Ø):
sütőpapír
Tésztához 1:
50 g vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
90 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Tésztához 2:
50 g vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
90 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Töltelékhez:
kb. 100 g málnalekvár
2 tasak Haribo gumimaci (200 g)
Krémhez:
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
tetszés szerint ételszínezék
Díszítéshez:
1 tasak Haribo gumimaci (100 g)
Elkészítés
Előkészítés:
A tésztához a vajat vagy margarint kis edényben megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A tortaformát sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Egymásután 2 piskótalapot sütünk: A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Röviden belekeverjük az olvasztott vajat vagy margarint is. A tésztát elsimítjuk a formában, a formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
(Amennyiben van két db 18 cm Ø tortaformánk, akkor egyszerre is megsüthetjük a két lapot.)
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk és eltávolítjuk, a piskótalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, eltávolítjuk a forma alját, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt formát a fent leírtak szerint előkészítjük.
A második piskótalapot a fent leírtak szerint elkészítjük, és megsütjük.
Mindkét piskótalapot egyszer vízszintesen átvágjuk. 2 piskótalapból 1-1 tallért (kb. 10 cm Ø) szúrunk ki. Egy egész piskótalapot tortatálra teszünk.
Torta töltése:
Kb. 1 evőkanál gyümölcskrémet az alsó piskótalap szélén elkenünk. Hogy a gumimacis töltelék oda ne ragadjon be, a piskótalap közepét szabadon hagyjuk (ehhez „határolóként” a tortalap közepén ott hagyhatjuk pl. a kiszúrót). Rátesszük az első piskótagyűrűt, és rányomjuk. Elkenünk rajta 1 evőkanál gyümölcskrémet, majd rátesszük a második piskótagyűrűt, és elkenünk rajta 1 evőkanál gyümölcskrémet A sütemény belsejét peremig megtöltjük gumimacival, majd rátesszük az utolsó piskótalapot.
Krém:
A hideg habtejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre verjük. Tetszés szerint pár csepp ételszínezékkel színezhetjük.
Díszítés:
A tortát a felvert tejszínnel megkenjük. A gumimacikat a torta szélén lentről felfelé indulva, majd a torta tetején is a krémbe nyomjuk. A tortát tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Egymásután 2 piskótalapot sütünk: A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Röviden belekeverjük az olvasztott vajat vagy margarint is. A tésztát elsimítjuk a formában, a formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
(Amennyiben van két db 18 cm Ø tortaformánk, akkor egyszerre is megsüthetjük a két lapot.)
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk és eltávolítjuk, a piskótalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, eltávolítjuk a forma alját, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt formát a fent leírtak szerint előkészítjük.
A második piskótalapot a fent leírtak szerint elkészítjük, és megsütjük.
Mindkét piskótalapot egyszer vízszintesen átvágjuk. 2 piskótalapból 1-1 tallért (kb. 10 cm Ø) szúrunk ki. Egy egész piskótalapot tortatálra teszünk.
Torta töltése:
Kb. 1 evőkanál gyümölcskrémet az alsó piskótalap szélén elkenünk. Hogy a gumimacis töltelék oda ne ragadjon be, a piskótalap közepét szabadon hagyjuk (ehhez „határolóként” a tortalap közepén ott hagyhatjuk pl. a kiszúrót). Rátesszük az első piskótagyűrűt, és rányomjuk. Elkenünk rajta 1 evőkanál gyümölcskrémet, majd rátesszük a második piskótagyűrűt, és elkenünk rajta 1 evőkanál gyümölcskrémet A sütemény belsejét peremig megtöltjük gumimacival, majd rátesszük az utolsó piskótalapot.
Krém:
A hideg habtejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre verjük. Tetszés szerint pár csepp ételszínezékkel színezhetjük.
Díszítés:
A tortát a felvert tejszínnel megkenjük. A gumimacikat a torta szélén lentről felfelé indulva, majd a torta tetején is a krémbe nyomjuk. A tortát tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
A piskótalapokat előkészíthetjük, és fagyaszthatjuk is.

Kedvencnek jelölöm

Gumimacis torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (18 cm Ø):
sütőpapír
Tésztához 1:
50 g vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
90 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Tésztához 2:
50 g vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
90 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Töltelékhez:
kb. 100 g málnalekvár
2 tasak Haribo gumimaci (200 g)
Díszítéshez:
1 tasak Haribo gumimaci (100 g)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tésztához a vajat vagy margarint kis edényben megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A tortaformát sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Egymásután 2 piskótalapot sütünk: A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Röviden belekeverjük az olvasztott vajat vagy margarint is. A tésztát elsimítjuk a formában, a formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
(Amennyiben van két db 18 cm Ø tortaformánk, akkor egyszerre is megsüthetjük a két lapot.)
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk és eltávolítjuk, a piskótalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, eltávolítjuk a forma alját, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt formát a fent leírtak szerint előkészítjük.
A második piskótalapot a fent leírtak szerint elkészítjük, és megsütjük.
Mindkét piskótalapot egyszer vízszintesen átvágjuk. 2 piskótalapból 1-1 tallért (kb. 10 cm Ø) szúrunk ki. Egy egész piskótalapot tortatálra teszünk.
Torta töltése:
Kb. 1 evőkanál gyümölcskrémet az alsó piskótalap szélén elkenünk. Hogy a gumimacis töltelék oda ne ragadjon be, a piskótalap közepét szabadon hagyjuk (ehhez „határolóként” a tortalap közepén ott hagyhatjuk pl. a kiszúrót). Rátesszük az első piskótagyűrűt, és rányomjuk. Elkenünk rajta 1 evőkanál gyümölcskrémet, majd rátesszük a második piskótagyűrűt, és elkenünk rajta 1 evőkanál gyümölcskrémet A sütemény belsejét peremig megtöltjük gumimacival, majd rátesszük az utolsó piskótalapot.
Krém:
A hideg habtejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre verjük. Tetszés szerint pár csepp ételszínezékkel színezhetjük.
Díszítés:
A tortát a felvert tejszínnel megkenjük. A gumimacikat a torta szélén lentről felfelé indulva, majd a torta tetején is a krémbe nyomjuk. A tortát tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Egymásután 2 piskótalapot sütünk: A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Röviden belekeverjük az olvasztott vajat vagy margarint is. A tésztát elsimítjuk a formában, a formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
(Amennyiben van két db 18 cm Ø tortaformánk, akkor egyszerre is megsüthetjük a két lapot.)
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk és eltávolítjuk, a piskótalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, eltávolítjuk a forma alját, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt formát a fent leírtak szerint előkészítjük.
A második piskótalapot a fent leírtak szerint elkészítjük, és megsütjük.
Mindkét piskótalapot egyszer vízszintesen átvágjuk. 2 piskótalapból 1-1 tallért (kb. 10 cm Ø) szúrunk ki. Egy egész piskótalapot tortatálra teszünk.
Torta töltése:
Kb. 1 evőkanál gyümölcskrémet az alsó piskótalap szélén elkenünk. Hogy a gumimacis töltelék oda ne ragadjon be, a piskótalap közepét szabadon hagyjuk (ehhez „határolóként” a tortalap közepén ott hagyhatjuk pl. a kiszúrót). Rátesszük az első piskótagyűrűt, és rányomjuk. Elkenünk rajta 1 evőkanál gyümölcskrémet, majd rátesszük a második piskótagyűrűt, és elkenünk rajta 1 evőkanál gyümölcskrémet A sütemény belsejét peremig megtöltjük gumimacival, majd rátesszük az utolsó piskótalapot.
Krém:
A hideg habtejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre verjük. Tetszés szerint pár csepp ételszínezékkel színezhetjük.
Díszítés:
A tortát a felvert tejszínnel megkenjük. A gumimacikat a torta szélén lentről felfelé indulva, majd a torta tetején is a krémbe nyomjuk. A tortát tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
A piskótalapokat előkészíthetjük, és fagyaszthatjuk is.

Legújabb cikkek
0

Így készíts gyümölcskompótot!
Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

0

Lángos, a nyári kedvenc
Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

0

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!
Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?