Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gumimacis torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (18 cm Ø):

sütőpapír

Tésztához 1:

50 g vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
90 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Tésztához 2:

50 g vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
90 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

kb. 100 g málnalekvár
2 tasak Haribo gumimaci (200 g)

Krémhez:

200 ml hideg habtejszín
tetszés szerint ételszínezék

Díszítéshez:

1 tasak Haribo gumimaci (100 g)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tésztához a vajat vagy margarint kis edényben megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A tortaformát sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Egymásután 2 piskótalapot sütünk: A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Röviden belekeverjük az olvasztott vajat vagy margarint is. A tésztát elsimítjuk a formában, a formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
(Amennyiben van két db 18 cm Ø tortaformánk, akkor egyszerre is megsüthetjük a két lapot.)

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A forma szélét kicsatoljuk és eltávolítjuk, a piskótalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, eltávolítjuk a forma alját, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt formát a fent leírtak szerint előkészítjük.
A második piskótalapot a fent leírtak szerint elkészítjük, és megsütjük.
Mindkét piskótalapot egyszer vízszintesen átvágjuk. 2 piskótalapból 1-1 tallért (kb. 10 cm Ø) szúrunk ki. Egy egész piskótalapot tortatálra teszünk.

Torta töltése:
Kb. 1 evőkanál gyümölcskrémet az alsó piskótalap szélén elkenünk. Hogy a gumimacis töltelék oda ne ragadjon be, a piskótalap közepét szabadon hagyjuk (ehhez „határolóként” a tortalap közepén ott hagyhatjuk pl. a kiszúrót). Rátesszük az első piskótagyűrűt, és rányomjuk. Elkenünk rajta 1 evőkanál gyümölcskrémet, majd rátesszük a második piskótagyűrűt, és elkenünk rajta 1 evőkanál gyümölcskrémet A sütemény belsejét peremig megtöltjük gumimacival, majd rátesszük az utolsó piskótalapot.

Krém:
A hideg habtejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre verjük. Tetszés szerint pár csepp ételszínezékkel színezhetjük.

Díszítés:
A tortát a felvert tejszínnel megkenjük. A gumimacikat a torta szélén lentről felfelé indulva, majd a torta tetején is a krémbe nyomjuk. A tortát tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp:

A piskótalapokat előkészíthetjük, és fagyaszthatjuk is.
Gumimacis torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!