Gumimacis torta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (18 cm Ø):
                                        sütőpapír
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tésztához 1:
                                        50 g vaj vagy margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 darab tojás (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        90 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        90 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tésztához 2:
                                        50 g vaj vagy margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 darab tojás (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        90 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        90 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Töltelékhez:
                                        kb. 100 g málnalekvár
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 tasak Haribo gumimaci (200 g)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Krémhez:
                                        200 ml hideg habtejszín
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        tetszés szerint ételszínezék
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        1 tasak Haribo gumimaci (100 g)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A tésztához a vajat vagy margarint kis edényben megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A tortaformát sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük. 
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta:
Egymásután 2 piskótalapot sütünk: A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Röviden belekeverjük az olvasztott vajat vagy margarint is. A tésztát elsimítjuk a formában, a formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
(Amennyiben van két db 18 cm Ø tortaformánk, akkor egyszerre is megsüthetjük a két lapot.)
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk és eltávolítjuk, a piskótalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, eltávolítjuk a forma alját, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt formát a fent leírtak szerint előkészítjük.
A második piskótalapot a fent leírtak szerint elkészítjük, és megsütjük.
Mindkét piskótalapot egyszer vízszintesen átvágjuk. 2 piskótalapból 1-1 tallért (kb. 10 cm Ø) szúrunk ki. Egy egész piskótalapot tortatálra teszünk.
Torta töltése:
Kb. 1 evőkanál gyümölcskrémet az alsó piskótalap szélén elkenünk. Hogy a gumimacis töltelék oda ne ragadjon be, a piskótalap közepét szabadon hagyjuk (ehhez „határolóként” a tortalap közepén ott hagyhatjuk pl. a kiszúrót). Rátesszük az első piskótagyűrűt, és rányomjuk. Elkenünk rajta 1 evőkanál gyümölcskrémet, majd rátesszük a második piskótagyűrűt, és elkenünk rajta 1 evőkanál gyümölcskrémet A sütemény belsejét peremig megtöltjük gumimacival, majd rátesszük az utolsó piskótalapot.
Krém:
A hideg habtejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre verjük. Tetszés szerint pár csepp ételszínezékkel színezhetjük.
Díszítés:
A tortát a felvert tejszínnel megkenjük. A gumimacikat a torta szélén lentről felfelé indulva, majd a torta tetején is a krémbe nyomjuk. A tortát tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
                            Egymásután 2 piskótalapot sütünk: A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Röviden belekeverjük az olvasztott vajat vagy margarint is. A tésztát elsimítjuk a formában, a formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
(Amennyiben van két db 18 cm Ø tortaformánk, akkor egyszerre is megsüthetjük a két lapot.)
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk és eltávolítjuk, a piskótalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, eltávolítjuk a forma alját, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt formát a fent leírtak szerint előkészítjük.
A második piskótalapot a fent leírtak szerint elkészítjük, és megsütjük.
Mindkét piskótalapot egyszer vízszintesen átvágjuk. 2 piskótalapból 1-1 tallért (kb. 10 cm Ø) szúrunk ki. Egy egész piskótalapot tortatálra teszünk.
Torta töltése:
Kb. 1 evőkanál gyümölcskrémet az alsó piskótalap szélén elkenünk. Hogy a gumimacis töltelék oda ne ragadjon be, a piskótalap közepét szabadon hagyjuk (ehhez „határolóként” a tortalap közepén ott hagyhatjuk pl. a kiszúrót). Rátesszük az első piskótagyűrűt, és rányomjuk. Elkenünk rajta 1 evőkanál gyümölcskrémet, majd rátesszük a második piskótagyűrűt, és elkenünk rajta 1 evőkanál gyümölcskrémet A sütemény belsejét peremig megtöltjük gumimacival, majd rátesszük az utolsó piskótalapot.
Krém:
A hideg habtejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre verjük. Tetszés szerint pár csepp ételszínezékkel színezhetjük.
Díszítés:
A tortát a felvert tejszínnel megkenjük. A gumimacikat a torta szélén lentről felfelé indulva, majd a torta tetején is a krémbe nyomjuk. A tortát tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
                                    A piskótalapokat előkészíthetjük, és fagyaszthatjuk is.
                                
                            
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Gumimacis torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (18 cm Ø):
                                        sütőpapír
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Tésztához 1:
                                        50 g vaj vagy margarin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 darab tojás (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        90 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        90 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Tésztához 2:
                                        50 g vaj vagy margarin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 darab tojás (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        90 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        90 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Töltelékhez:
                                        kb. 100 g málnalekvár
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 tasak Haribo gumimaci (200 g)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        1 tasak Haribo gumimaci (100 g)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A tésztához a vajat vagy margarint kis edényben megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A tortaformát sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük. 
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta:
Egymásután 2 piskótalapot sütünk: A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Röviden belekeverjük az olvasztott vajat vagy margarint is. A tésztát elsimítjuk a formában, a formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
(Amennyiben van két db 18 cm Ø tortaformánk, akkor egyszerre is megsüthetjük a két lapot.)
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk és eltávolítjuk, a piskótalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, eltávolítjuk a forma alját, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt formát a fent leírtak szerint előkészítjük.
A második piskótalapot a fent leírtak szerint elkészítjük, és megsütjük.
Mindkét piskótalapot egyszer vízszintesen átvágjuk. 2 piskótalapból 1-1 tallért (kb. 10 cm Ø) szúrunk ki. Egy egész piskótalapot tortatálra teszünk.
Torta töltése:
Kb. 1 evőkanál gyümölcskrémet az alsó piskótalap szélén elkenünk. Hogy a gumimacis töltelék oda ne ragadjon be, a piskótalap közepét szabadon hagyjuk (ehhez „határolóként” a tortalap közepén ott hagyhatjuk pl. a kiszúrót). Rátesszük az első piskótagyűrűt, és rányomjuk. Elkenünk rajta 1 evőkanál gyümölcskrémet, majd rátesszük a második piskótagyűrűt, és elkenünk rajta 1 evőkanál gyümölcskrémet A sütemény belsejét peremig megtöltjük gumimacival, majd rátesszük az utolsó piskótalapot.
Krém:
A hideg habtejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre verjük. Tetszés szerint pár csepp ételszínezékkel színezhetjük.
Díszítés:
A tortát a felvert tejszínnel megkenjük. A gumimacikat a torta szélén lentről felfelé indulva, majd a torta tetején is a krémbe nyomjuk. A tortát tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
                            Egymásután 2 piskótalapot sütünk: A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Röviden belekeverjük az olvasztott vajat vagy margarint is. A tésztát elsimítjuk a formában, a formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
(Amennyiben van két db 18 cm Ø tortaformánk, akkor egyszerre is megsüthetjük a két lapot.)
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk és eltávolítjuk, a piskótalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, eltávolítjuk a forma alját, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt formát a fent leírtak szerint előkészítjük.
A második piskótalapot a fent leírtak szerint elkészítjük, és megsütjük.
Mindkét piskótalapot egyszer vízszintesen átvágjuk. 2 piskótalapból 1-1 tallért (kb. 10 cm Ø) szúrunk ki. Egy egész piskótalapot tortatálra teszünk.
Torta töltése:
Kb. 1 evőkanál gyümölcskrémet az alsó piskótalap szélén elkenünk. Hogy a gumimacis töltelék oda ne ragadjon be, a piskótalap közepét szabadon hagyjuk (ehhez „határolóként” a tortalap közepén ott hagyhatjuk pl. a kiszúrót). Rátesszük az első piskótagyűrűt, és rányomjuk. Elkenünk rajta 1 evőkanál gyümölcskrémet, majd rátesszük a második piskótagyűrűt, és elkenünk rajta 1 evőkanál gyümölcskrémet A sütemény belsejét peremig megtöltjük gumimacival, majd rátesszük az utolsó piskótalapot.
Krém:
A hideg habtejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre verjük. Tetszés szerint pár csepp ételszínezékkel színezhetjük.
Díszítés:
A tortát a felvert tejszínnel megkenjük. A gumimacikat a torta szélén lentről felfelé indulva, majd a torta tetején is a krémbe nyomjuk. A tortát tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
                                    A piskótalapokat előkészíthetjük, és fagyaszthatjuk is.
                                
                            
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?