
Pudingos-babapiskótás gyümölcstorta



Hozzávalók
Csatos tortaformához (kb. 20 cm Ø):
Epres pudingos réteghez:
Tejszínes pudingos réteghez:
Összeállításhoz:
Bogyós gyümölcsös réteghez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.
A tortaforma alját kirakjuk a babapiskóta felével (ha szükséges, kisebb-nagyobb darabokra vágjuk a babapiskótát), majd még melegen ráöntjük a pudingot és elsimítjuk. Tetejét az alsó babapiskótás réteghez hasonlóan kirakjuk a többi babapiskótával.
Tejszínes pudingos réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, még melegen a babapiskótára öntjük és elsimítjuk. Lefedjük frissentartó fóliával, és rövid ideig hűlni hagyjuk.
Bogyós gyümölcsös réteg:
Közben a bogyós gyümölcsöket megtisztítjuk, szemezzük, majd tetszés szerint kirakjuk velük a torta tetejét. A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint a cukorral és vízzel elkészítjük, evőkanállal elosztjuk a gyümölcsökön, és hagyjuk megszilárdulni.
A kész gyümölcstortát lefedjük frissentartó fóliával, és 3-4 órára (de még jobb, ha egy éjszakára) hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a kapcsos forma oldalát óvatosan meglazítjuk, majd eltávolítjuk.
Tipp:


Pudingos-babapiskótás gyümölcstorta
Hozzávalók
kb. 8-10 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (kb. 20 cm Ø):
Összeállításhoz:
Bogyós gyümölcsös réteghez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.
A tortaforma alját kirakjuk a babapiskóta felével (ha szükséges, kisebb-nagyobb darabokra vágjuk a babapiskótát), majd még melegen ráöntjük a pudingot és elsimítjuk. Tetejét az alsó babapiskótás réteghez hasonlóan kirakjuk a többi babapiskótával.
Tejszínes pudingos réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, még melegen a babapiskótára öntjük és elsimítjuk. Lefedjük frissentartó fóliával, és rövid ideig hűlni hagyjuk.
Bogyós gyümölcsös réteg:
Közben a bogyós gyümölcsöket megtisztítjuk, szemezzük, majd tetszés szerint kirakjuk velük a torta tetejét. A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint a cukorral és vízzel elkészítjük, evőkanállal elosztjuk a gyümölcsökön, és hagyjuk megszilárdulni.
A kész gyümölcstortát lefedjük frissentartó fóliával, és 3-4 órára (de még jobb, ha egy éjszakára) hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a kapcsos forma oldalát óvatosan meglazítjuk, majd eltávolítjuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?