Pudingos-babapiskótás gyümölcstorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (kb. 20 cm Ø):
frissentartó fólia
Epres pudingos réteghez:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding eperízű
400 ml tej
50 g cukor
Tejszínes pudingos réteghez:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding tejszínízű
400 ml tej
50 g cukor
Összeállításhoz:
kb. 150 g babapiskóta
Bogyós gyümölcsös réteghez:
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé piros
3 csapott evőkanál cukor
250 ml víz
kb. 150-200 g bogyós gyümölcs (pl. málna, piros ribizli, áfonya)
Elkészítés
Előkészítés:
A csatos tortaforma alját frissentartó fóliával béleljük.
Elkészítés:
Eperízű pudingos réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.
A tortaforma alját kirakjuk a babapiskóta felével (ha szükséges, kisebb-nagyobb darabokra vágjuk a babapiskótát), majd még melegen ráöntjük a pudingot és elsimítjuk. Tetejét az alsó babapiskótás réteghez hasonlóan kirakjuk a többi babapiskótával.
Tejszínízű pudingos réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, még melegen a babapiskótára öntjük és elsimítjuk. Lefedjük frissentartó fóliával, és rövid ideig hűlni hagyjuk.
Bogyós gyümölcsös réteg:
Közben a bogyós gyümölcsöket megtisztítjuk, szemezzük, majd tetszés szerint kirakjuk velük a torta tetejét. A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint a cukorral és vízzel elkészítjük, evőkanállal elosztjuk a gyümölcsökön, és hagyjuk megszilárdulni.
A kész gyümölcstortát lefedjük frissentartó fóliával, és 3-4 órára (de még jobb, ha egy éjszakára) hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a kapcsos forma oldalát óvatosan meglazítjuk, majd eltávolítjuk.
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.
A tortaforma alját kirakjuk a babapiskóta felével (ha szükséges, kisebb-nagyobb darabokra vágjuk a babapiskótát), majd még melegen ráöntjük a pudingot és elsimítjuk. Tetejét az alsó babapiskótás réteghez hasonlóan kirakjuk a többi babapiskótával.
Tejszínízű pudingos réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, még melegen a babapiskótára öntjük és elsimítjuk. Lefedjük frissentartó fóliával, és rövid ideig hűlni hagyjuk.
Bogyós gyümölcsös réteg:
Közben a bogyós gyümölcsöket megtisztítjuk, szemezzük, majd tetszés szerint kirakjuk velük a torta tetejét. A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint a cukorral és vízzel elkészítjük, evőkanállal elosztjuk a gyümölcsökön, és hagyjuk megszilárdulni.
A kész gyümölcstortát lefedjük frissentartó fóliával, és 3-4 órára (de még jobb, ha egy éjszakára) hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a kapcsos forma oldalát óvatosan meglazítjuk, majd eltávolítjuk.
Tipp:
A torta jól variálható, elkészíthetjük például vaníliaízű és csokoládéízű Dr. Oetker Eredeti Pudinggal, a tetejét kirakhatjuk mandaringerezdekkel, és bevonhatjuk Dr. Oetker színtelen Tortazselével.
Kedvencnek jelölöm
Pudingos-babapiskótás gyümölcstorta
Hozzávalók
kb. 8-10 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (kb. 20 cm Ø):
frissentartó fólia
Összeállításhoz:
kb. 150 g babapiskóta
Bogyós gyümölcsös réteghez:
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé piros
3 csapott evőkanál cukor
250 ml víz
kb. 150-200 g bogyós gyümölcs (pl. málna, piros ribizli, áfonya)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A csatos tortaforma alját frissentartó fóliával béleljük.
Elkészítés:
Eperízű pudingos réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.
A tortaforma alját kirakjuk a babapiskóta felével (ha szükséges, kisebb-nagyobb darabokra vágjuk a babapiskótát), majd még melegen ráöntjük a pudingot és elsimítjuk. Tetejét az alsó babapiskótás réteghez hasonlóan kirakjuk a többi babapiskótával.
Tejszínízű pudingos réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, még melegen a babapiskótára öntjük és elsimítjuk. Lefedjük frissentartó fóliával, és rövid ideig hűlni hagyjuk.
Bogyós gyümölcsös réteg:
Közben a bogyós gyümölcsöket megtisztítjuk, szemezzük, majd tetszés szerint kirakjuk velük a torta tetejét. A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint a cukorral és vízzel elkészítjük, evőkanállal elosztjuk a gyümölcsökön, és hagyjuk megszilárdulni.
A kész gyümölcstortát lefedjük frissentartó fóliával, és 3-4 órára (de még jobb, ha egy éjszakára) hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a kapcsos forma oldalát óvatosan meglazítjuk, majd eltávolítjuk.
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.
A tortaforma alját kirakjuk a babapiskóta felével (ha szükséges, kisebb-nagyobb darabokra vágjuk a babapiskótát), majd még melegen ráöntjük a pudingot és elsimítjuk. Tetejét az alsó babapiskótás réteghez hasonlóan kirakjuk a többi babapiskótával.
Tejszínízű pudingos réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, még melegen a babapiskótára öntjük és elsimítjuk. Lefedjük frissentartó fóliával, és rövid ideig hűlni hagyjuk.
Bogyós gyümölcsös réteg:
Közben a bogyós gyümölcsöket megtisztítjuk, szemezzük, majd tetszés szerint kirakjuk velük a torta tetejét. A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint a cukorral és vízzel elkészítjük, evőkanállal elosztjuk a gyümölcsökön, és hagyjuk megszilárdulni.
A kész gyümölcstortát lefedjük frissentartó fóliával, és 3-4 órára (de még jobb, ha egy éjszakára) hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a kapcsos forma oldalát óvatosan meglazítjuk, majd eltávolítjuk.
Tipp:
A torta jól variálható, elkészíthetjük például vaníliaízű és csokoládéízű Dr. Oetker Eredeti Pudinggal, a tetejét kirakhatjuk mandaringerezdekkel, és bevonhatjuk Dr. Oetker színtelen Tortazselével.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?