Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pudingos- meggyes sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Töltelék:

2 üveg meggybefőtt
12 dkg kristálycukor

Tészta:

50 dkg liszt
25 dkg ráma
15 dkg porcukor
1db egész tojás
2-3 evőkanál tejföl
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Töltelék elkészítése:


A kimagozott meggyet a levével (kb. 0,5 liter), cukorral és a Dr. Oetker Eredeti vaníliaízű pudinggal sűrűre főzzük, majd kihűtjük.

Tészta elkészítése:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tészta kétharmad részét kinyújtjuk és egy 33*25 cm nagyságú tepsibe simítjuk.10 percig elősütjük 180 fokos sütőben. A langyos tölteléket rásimítjuk és a maradék tésztából rácsot készítünk a tetejére. Ezután még tovább sütjük20 percig.
Pudingos- meggyes sütemény Pudingos- meggyes sütemény Pudingos- meggyes sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
62 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!