Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pudingtöltelékes fánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab Pudingtöltelékes fánk

Tésztához:

200 ml tej
60 g vaj vagy margarin
375 g búzaliszt
40 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)

Ezenkívül:

étolaj, pl. napraforgóolaj

Töltelékhez:

400 ml tej
40 g cukor

Gyümölcsszószhoz:

200 g fagyasztott vegyesgyümölcs
30 g cukor

Díszítéshez:

mini mályvacukor

Elkészítés

A Pudingtöltelékes fánk elkészítése lépésről lépésre:

Előkészítés:

A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen rövid idő alatt átgyúrjuk, és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Elsőként tallérokat (9 cm ᴓ) szúrunk ki, majd a tallérok közepét (4 cm ᴓ). A gyűrűket letakarva még egyszer meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobbak nem lesznek.
Az olajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek.
A gyűrűk mindkét oldalát adagonként forró sütőzsírban megsütjük. Szűrőkanállal kivesszük, konyhai papírtörlőn jól lecsöpögtetjük, majd hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A fánkokat vízszintesen elvágjuk. A pudingport a csomagoláson található leírás alapján, de csak 400 ml tejjel és 40 g cukorral megfőzzük. A krémet mélyhűtő tasakba töltjük, a csücskét levágjuk, és a sütemény alsó felére nyomjuk.

Gyümölcsszósz:
A fagyasztott gyümölcsöt kiolvasztjuk, majd lecsepegtetjük. A lecsepegett gyümölcslét annyi vízzel öntjük fel, hogy 200 ml folyadékot kapjunk. A folyadék felét, egy főzőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a gyümölcsöt is. Az egészet felforraljuk. A maradék levet elkeverjük a cukorral, a keményítővel és a felforrt gyümölcshöz öntjük, és mindaddig kevergetve főzzük, míg besűrűsödik. Levesszük és tűzről és kicsit hűlni hagyjuk.
A pudingon egyenletesen elosztjuk a kissé meghűlt gyümölcsszószt, majd rátesszük a sütemények tetejét.

Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján felmelegítjük, a tasak egyik sarkán kis lyukat vágunk, óvatosan a fánkokra csorgatjuk, egy ecset segítségével elkenjük rajta, majd tetszés szerinti dekorcukorral vagy mályvacukorral díszítjük. A mázat hagyjuk megszilárdulni.

Tipp:

Töltelék nélkül előkészíthetjük a fánkot egy nappal előbb vagy le is fagyaszthatjuk.
Pudingtöltelékes fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-15
0 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-08
0 Kedvelés

Ezekkel a mártogatósokkal egyetlen pizzaszél sem marad a tányéron!

Rendszeresen meghagyod a tányérodon a pizza szélét? Tudunk rá egy megoldást! Ha elkészíted az alábbi pizza mártogatósokat, azt fogod kívánni, hogy a pizzádnak több széle legyen, mint feltéttel megpakolt része.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-03
0 Kedvelés

Így készíts sütés nélküli tortákat, desszerteket

A sütés nélküli finomságokat egész évben szeretjük, ha meleg az idő, kifejezetten vágyunk arra, hogy ne kelljen bekapcsolni a sütőt.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!