Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pudingtöltelékes fánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

200 ml tej
60 g vaj vagy margarin
375 g búzaliszt
40 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)

Ezenkívül:

étolaj, pl. napraforgóolaj

Töltelékhez:

400 ml tej
40 g cukor

Gyümölcsszószhoz:

200 g fagyasztott vegyesgyümölcs
30 g cukor

Díszítéshez:

mini mályvacukor

Elkészítés

Előkészítés:

A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen rövid idő alatt átgyúrjuk, és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Elsőként tallérokat (9 cm ᴓ) szúrunk ki, majd a tallérok közepét (4 cm ᴓ). A gyűrűket letakarva még egyszer meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobbak nem lesznek.
Az olajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek.
A gyűrűk mindkét oldalát adagonként forró sütőzsírban megsütjük. Szűrőkanállal kivesszük, konyhai papírtörlőn jól lecsöpögtetjük, majd hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A fánkokat vízszintesen elvágjuk. A pudingport a csomagoláson található leírás alapján, de csak 400 ml tejjel és 40 g cukorral megfőzzük. A krémet mélyhűtő tasakba töltjük, a csücskét levágjuk, és a sütemény alsó felére nyomjuk.

Gyümölcsszósz:
A fagyasztott gyümölcsöt kiolvasztjuk, majd lecsepegtetjük. A lecsepegett gyümölcslét annyi vízzel öntjük fel, hogy 200 ml folyadékot kapjunk. A folyadék felét, egy főzőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a gyümölcsöt is. Az egészet felforraljuk. A maradék levet elkeverjük a cukorral, a keményítővel és a felforrt gyümölcshöz öntjük, és mindaddig kevergetve főzzük, míg besűrűsödik. Levesszük és tűzről és kicsit hűlni hagyjuk.
A pudingon egyenletesen elosztjuk a kissé meghűlt gyümölcsszószt, majd rátesszük a sütemények tetejét.

Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján felmelegítjük, a tasak egyik sarkán kis lyukat vágunk, óvatosan a fánkokra csorgatjuk, egy ecset segítségével elkenjük rajta, majd tetszés szerinti dekorcukorral vagy mályvacukorral díszítjük. A mázat hagyjuk megszilárdulni.

Tipp:

Töltelék nélkül előkészíthetjük a fánkot egy nappal előbb vagy le is fagyaszthatjuk.
Pudingtöltelékes fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-01-13
0 Kedvelés

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával

A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-01-08
1 Kedvelés

Kezdd egészségesen az új évet!

Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-26
2 Kedvelés

Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik

Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-23
1 Kedvelés

Dió, mák, narancs, az ünnep ízei

Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-16
1 Kedvelés

Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!

A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-11
1 Kedvelés

Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre

Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!