Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pudingtöltelékes fánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tésztához:

200 ml tej
60 g vaj vagy margarin
375 g búzaliszt
40 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)

Ezenkívül:

étolaj, pl. napraforgóolaj

Töltelékhez:

400 ml tej
40 g cukor

Gyümölcsszószhoz:

200 g fagyasztott vegyesgyümölcs
30 g cukor

Díszítéshez:

mini mályvacukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Pudingtöltelékes fánk hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen rövid idő alatt átgyúrjuk, és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Elsőként tallérokat (9 cm ᴓ) szúrunk ki, majd a tallérok közepét (4 cm ᴓ). A gyűrűket letakarva még egyszer meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobbak nem lesznek.
Az olajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek.
A gyűrűk mindkét oldalát adagonként forró sütőzsírban megsütjük. Szűrőkanállal kivesszük, konyhai papírtörlőn jól lecsöpögtetjük, majd hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A fánkokat vízszintesen elvágjuk. A pudingport a csomagoláson található leírás alapján, de csak 400 ml tejjel és 40 g cukorral megfőzzük. A krémet mélyhűtő tasakba töltjük, a csücskét levágjuk, és a sütemény alsó felére nyomjuk.

Gyümölcsszósz:
A fagyasztott gyümölcsöt kiolvasztjuk, majd lecsepegtetjük. A lecsepegett gyümölcslét annyi vízzel öntjük fel, hogy 200 ml folyadékot kapjunk. A folyadék felét, egy főzőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a gyümölcsöt is. Az egészet felforraljuk. A maradék levet elkeverjük a cukorral, a keményítővel és a felforrt gyümölcshöz öntjük, és mindaddig kevergetve főzzük, míg besűrűsödik. Levesszük és tűzről és kicsit hűlni hagyjuk.
A pudingon egyenletesen elosztjuk a kissé meghűlt gyümölcsszószt, majd rátesszük a sütemények tetejét.

Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján felmelegítjük, a tasak egyik sarkán kis lyukat vágunk, óvatosan a Pudingtöltelékes fánk tetejére csorgatjuk, egy ecset segítségével elkenjük rajta, majd tetszés szerinti dekorcukorral vagy mályvacukorral díszítjük. A mázat hagyjuk megszilárdulni a farsangi sütemény tetején.

Tipp:

Töltelék nélkül előkészíthető a Pudingtöltelékes fánk farsangi sütemény, amit egy nappal előbb is előkészíthetünk, vagy akár le is fagyaszthatunk.
Pudingtöltelékes fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!