Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors pufi fánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 80 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 80 darab elkészítéséhez

Tésztához:

325 g búzaliszt
1,5 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g porcukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
2 darab tojás (közepes méretű)
1 csipet só
100 g Rama

Ezenkívül:

Porcukor a díszítéshez
Napraforgóolaj a sütéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A napraforgóolajat egy főzőedényben 180 °C-ra hevítjük.

Elkészítés:

A Gyors pufi fánk hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, hengerré formázzuk, felszeleteljük, majd kisebb dió nagyságú golyókat formázunk belőle.

A tészta golyókat a forró olajban aranybarnára sütjük, konyhai papírtörlővel bélelt tálban jól lecsöpögtetjük. Porcukorral meghintve díszítjük.

Tipp:

A fánkocskákat forró lekvárral vagy csokikrémmel kínálva tálaljuk.
Mivel gyorsan elkészül, a Gyors pufi fánk igazi időkímélő farsangi sütemény.
A Gyors pufi fánk egyszerűen és gyorsan elkészíthető fánkvariáció.

Hozzászólások

R
Radicscsillamarianna
Dátum 2020. November. 20. 14:00
Szerintem ez a sütemény nagyon jól néz ki! Aki csak tudja próbálja ki! Szerintem sok sok alkalomra jó!!!!!!!!

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
61 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!