Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors pufi fánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 80 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 80 darab elkészítéséhez

Tésztához:

325 g búzaliszt
1,5 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g porcukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
2 tojás (közepes méretű)
1 csipet só
100 g Rama

Ezenkívül:

Porcukor a díszítéshez
Napraforgóolaj a sütéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A napraforgóolajat egy főzőedényben 180 °C-ra hevítjük.

Elkészítés:

A Gyors pufi fánk hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, hengerré formázzuk, felszeleteljük, majd kisebb dió nagyságú golyókat formázunk belőle.

A tészta golyókat a forró olajban aranybarnára sütjük, konyhai papírtörlővel bélelt tálban jól lecsöpögtetjük. Porcukorral meghintve díszítjük.

Tipp:

A fánkocskákat forró lekvárral vagy csokikrémmel kínálva tálaljuk.
Mivel gyorsan elkészül, a Gyors pufi fánk igazi időkímélő farsangi sütemény.
A Gyors pufi fánk egyszerűen és gyorsan elkészíthető fánkvariáció.

Hozzászólások

R
Radicscsillamarianna
Dátum 2020. November. 20. 14:00
Szerintem ez a sütemény nagyon jól néz ki! Aki csak tudja próbálja ki! Szerintem sok sok alkalomra jó!!!!!!!!

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!