Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puncsos golyó

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Puncsos golyó

40 dkg piskótalap
5 dkg puha vaj
1 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez (+ 2 ek. a beforgatáshoz)
3 ek. sárgabaracklekvár
1 cs. bourbon vaníliás cukor
4 ek. fehér rum
5 dkg őrölt mandula (nem tisztított)
2 dkg őrölt sótlan pisztácia (a beforgatáshoz)
2 ek. színes cukorka (beforgatáshoz)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótát darabokra morzsoljuk, majd a puha vajat, kakaóport, lekvárt, cukrot, rumot és őrölt mandulát dolgozzuk bele.
Formás golyókat formázunk belőle, de akkorát, hogy a kis kapszlikba kényelmesen el tudjuk őket helyezni.
Beleforgatjuk egyenként a puncsgolyókat kakaóporba, őrölt pisztáciába és színes cukorba, vagy ami éppen van odahaza, és különböző sorrendben rakjuk őket a formás kis papírkosarakba, mignon papírba.
Tálcára helyezve hűtőbe tesszük kínálásig.

Tálalás

piskóta mennyiségétől függ

Alternatív elkészítés

Maradék piskóta mindenkinél akad, aki sokszor süt, főleg ünnep tájékán. Nekem a végekből gyűlt össze annyi, hogy ebből készítettem ezeket a finom kínálósakat. Gyorsan el is fogyott. Ha gyermekeknek is adunk, akkor a rumot mellőzzük
Puncsos golyó Puncsos golyó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!