Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Püspökkenyér egyszerűen

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

8 tojás
25 dkg cukor
2 dl tej
30 dkg liszt
30 dkg különféle töltelék (dió, csokidarabok)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

1. A tölteléknek valót fél körömnyi darabokra vágjuk, és összekeverjük a liszttel
2. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgája mehet a cukorhoz, a fehérje külön tálba
3. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét
4. Habosra keverjük a cukrot a tojássárgájával, majd belekeverjük a lisztes keveréket, és hozzáadjuk a tejet.
5. Egy fakanál segítségével belekeverjük a tojásfehérje habot
6. Két őzgerincformába öntjük, és megsütjük

Hőlégkeveréses sütőben 180 fokon, 30perc

Étcsokoládés tortabevonóval bevontam. /gőz felett 200 g tortabevonó +1e.kanál étolaj/
Püspökkenyér egyszerűen Püspökkenyér egyszerűen Püspökkenyér egyszerűen

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!