Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Raffaello torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

8 tojás
4 ek víz
10 ek cukor
csipet só
10 ek liszt
2 ek étkezési keményítő

Krém:

5 dl tej
10 dkg kókuszreszelék
3 ek kristálycukor
2 tojássárgája
3 dl növényi tejszín

Díszítés:

2 dl növényi tejszín
aprított, pirított mogyoró
Raffaello golyók
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Sütünk egy 8 tojásos vizes piskótát.
A tojássárgákat kikeverjük a vízzel és a fele cukorral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval és a többi cukorral. A lisztet, keményítőt és sütőport összekeverjük és beleszitáljuk a tojássárgájás masszába. Hozzáadjuk a tojáshabot. Előmelegített sütőben sütjük, 26 cm-es tortaformában, 5 percig 200 fokon, majd levesszük 180 fokra. Kb. fél órát sütjük.
Közben 3 dl tejben felfőzzük a kókuszreszeléket, majd hozzákeverjük az előzőleg kikevert: 2 dl tejet, a cukrokat, a pudingporokat és a tojássárgákat, és felforraljuk, majd kihűtjük. Ezután keverjük hozzá a kb. 3 dl felvert tejszínt.
Ezzel a krémmel töltjük meg a 3 részbe vágott piskótánkat. Saját készítésű Raffaello golyóval is díszíthetjük! A felvert tejszínnel nyomhatunk rá habrózsákat, vagy a képen látható csavart formát is, és szórjunk rá mogyorót.
Raffaello torta Raffaello torta Raffaello torta Raffaello torta Raffaello torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!