Raffaello torta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés
Elkészítés
A tojássárgákat kikeverjük a vízzel és a fele cukorral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval és a többi cukorral. A lisztet, keményítőt és sütőport összekeverjük és beleszitáljuk a tojássárgájás masszába. Hozzáadjuk a tojáshabot. Előmelegített sütőben sütjük, 26 cm-es tortaformában, 5 percig 200 fokon, majd levesszük 180 fokra. Kb. fél órát sütjük.
Közben 3 dl tejben felfőzzük a kókuszreszeléket, majd hozzákeverjük az előzőleg kikevert: 2 dl tejet, a cukrokat, a pudingporokat és a tojássárgákat, és felforraljuk, majd kihűtjük. Ezután keverjük hozzá a kb. 3 dl felvert tejszínt.
Ezzel a krémmel töltjük meg a 3 részbe vágott piskótánkat. Saját készítésű Raffaello golyóval is díszíthetjük! A felvert tejszínnel nyomhatunk rá habrózsákat, vagy a képen látható csavart formát is, és szórjunk rá mogyorót.
Raffaello torta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojássárgákat kikeverjük a vízzel és a fele cukorral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval és a többi cukorral. A lisztet, keményítőt és sütőport összekeverjük és beleszitáljuk a tojássárgájás masszába. Hozzáadjuk a tojáshabot. Előmelegített sütőben sütjük, 26 cm-es tortaformában, 5 percig 200 fokon, majd levesszük 180 fokra. Kb. fél órát sütjük.
Közben 3 dl tejben felfőzzük a kókuszreszeléket, majd hozzákeverjük az előzőleg kikevert: 2 dl tejet, a cukrokat, a pudingporokat és a tojássárgákat, és felforraljuk, majd kihűtjük. Ezután keverjük hozzá a kb. 3 dl felvert tejszínt.
Ezzel a krémmel töltjük meg a 3 részbe vágott piskótánkat. Saját készítésű Raffaello golyóval is díszíthetjük! A felvert tejszínnel nyomhatunk rá habrózsákat, vagy a képen látható csavart formát is, és szórjunk rá mogyorót.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?