Szívecskés sajttorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
                                        zsiradék
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        150 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        15 g Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        75 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csipet só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojás (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        75 g vaj vagy margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Töltelékhez:
                                        500 g mascarpone krémsajt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 pohár tejföl 20 %-os (150 g)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 darab tojás (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        2 - 3 evőkanál bársonyos eperkrém
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A Szívecskés sajttorta édes sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A csatos tortaforma alját zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            A csatos tortaforma alját zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton tésztává dolgozzuk. A tészta 2/3 részét kinyújtjuk a formában, és villával többször megszurkáljuk. A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a tortalapot elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A formát sütőrácsra tesszük, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
A maradék tésztát hengerré formázzuk, és kb. 2 cm magas peremmé alakítjuk, majd a tortalapot körbevesszük vele.
Töltelék:
A krémsajtot, a tejföl-t, a cukrot, a vanillincukrot, a reszelt citromhéjat, a keményítőt és a tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, majd óvatosan elosztjuk a tortalapon. A sajttortát készre sütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában sütőrácsra tesszük, 10 perc elteltével lecsatoljuk, és eltávolítjuk a forma szélét. A sajttortát hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A gyümölcskrémet simára keverjük, és kis mélyhűtő tasakba vagy eldobható habzsákba töltjük. Egy kis csücsköt levágunk, és 2 cseppet csepegtetünk egymás mellé a tortára úgy, hogy a csúcsuk együtt kiadják a szív csúcsait.
                            A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton tésztává dolgozzuk. A tészta 2/3 részét kinyújtjuk a formában, és villával többször megszurkáljuk. A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a tortalapot elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A formát sütőrácsra tesszük, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
A maradék tésztát hengerré formázzuk, és kb. 2 cm magas peremmé alakítjuk, majd a tortalapot körbevesszük vele.
Töltelék:
A krémsajtot, a tejföl-t, a cukrot, a vanillincukrot, a reszelt citromhéjat, a keményítőt és a tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, majd óvatosan elosztjuk a tortalapon. A sajttortát készre sütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában sütőrácsra tesszük, 10 perc elteltével lecsatoljuk, és eltávolítjuk a forma szélét. A sajttortát hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A gyümölcskrémet simára keverjük, és kis mélyhűtő tasakba vagy eldobható habzsákba töltjük. Egy kis csücsköt levágunk, és 2 cseppet csepegtetünk egymás mellé a tortára úgy, hogy a csúcsuk együtt kiadják a szív csúcsait.
Tippek:
                                    A Szívecskés sajttorta sütemény tálalható félkeményre felvert vaníliás tejszínnel is.
Tetszés szerint citromhéj helyett ízesíthetjük a tölteléket 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéjjal is.
A sütemény díszítéshez használjunk bársonyos ribizlikrémet.
                            Tetszés szerint citromhéj helyett ízesíthetjük a tölteléket 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéjjal is.
A sütemény díszítéshez használjunk bársonyos ribizlikrémet.
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Szívecskés sajttorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
                                        zsiradék
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        150 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        75 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csipet só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojás (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        75 g vaj vagy margarin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Töltelékhez:
                                        500 g mascarpone krémsajt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 pohár tejföl 20 %-os (150 g)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        1 evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 darab tojás (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        2 - 3 evőkanál bársonyos eperkrém
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A Szívecskés sajttorta édes sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A csatos tortaforma alját zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            A csatos tortaforma alját zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton tésztává dolgozzuk. A tészta 2/3 részét kinyújtjuk a formában, és villával többször megszurkáljuk. A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a tortalapot elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A formát sütőrácsra tesszük, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
A maradék tésztát hengerré formázzuk, és kb. 2 cm magas peremmé alakítjuk, majd a tortalapot körbevesszük vele.
Töltelék:
A krémsajtot, a tejföl-t, a cukrot, a vanillincukrot, a reszelt citromhéjat, a keményítőt és a tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, majd óvatosan elosztjuk a tortalapon. A sajttortát készre sütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában sütőrácsra tesszük, 10 perc elteltével lecsatoljuk, és eltávolítjuk a forma szélét. A sajttortát hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A gyümölcskrémet simára keverjük, és kis mélyhűtő tasakba vagy eldobható habzsákba töltjük. Egy kis csücsköt levágunk, és 2 cseppet csepegtetünk egymás mellé a tortára úgy, hogy a csúcsuk együtt kiadják a szív csúcsait.
                            A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton tésztává dolgozzuk. A tészta 2/3 részét kinyújtjuk a formában, és villával többször megszurkáljuk. A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a tortalapot elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A formát sütőrácsra tesszük, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
A maradék tésztát hengerré formázzuk, és kb. 2 cm magas peremmé alakítjuk, majd a tortalapot körbevesszük vele.
Töltelék:
A krémsajtot, a tejföl-t, a cukrot, a vanillincukrot, a reszelt citromhéjat, a keményítőt és a tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, majd óvatosan elosztjuk a tortalapon. A sajttortát készre sütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában sütőrácsra tesszük, 10 perc elteltével lecsatoljuk, és eltávolítjuk a forma szélét. A sajttortát hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A gyümölcskrémet simára keverjük, és kis mélyhűtő tasakba vagy eldobható habzsákba töltjük. Egy kis csücsköt levágunk, és 2 cseppet csepegtetünk egymás mellé a tortára úgy, hogy a csúcsuk együtt kiadják a szív csúcsait.
Tippek:
                                    A Szívecskés sajttorta sütemény tálalható félkeményre felvert vaníliás tejszínnel is.
Tetszés szerint citromhéj helyett ízesíthetjük a tölteléket 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéjjal is.
A sütemény díszítéshez használjunk bársonyos ribizlikrémet.
                            Tetszés szerint citromhéj helyett ízesíthetjük a tölteléket 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéjjal is.
A sütemény díszítéshez használjunk bársonyos ribizlikrémet.
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?