Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szívecskés sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

zsiradék

Tésztához:

150 g búzaliszt
75 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
75 g vaj vagy margarin

Töltelékhez:

500 g mascarpone krémsajt
1 pohár tejföl 20 %-os (150 g)
100 g cukor
2 darab tojás (M-es)

Díszítéshez:

2 - 3 evőkanál bársonyos eperkrém
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Szívecskés sajttorta édes sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A csatos tortaforma alját zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton tésztává dolgozzuk. A tészta 2/3 részét kinyújtjuk a formában, és villával többször megszurkáljuk. A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a tortalapot elősütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

A formát sütőrácsra tesszük, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
A maradék tésztát hengerré formázzuk, és kb. 2 cm magas peremmé alakítjuk, majd a tortalapot körbevesszük vele.

Töltelék:
A krémsajtot, a tejföl-t, a cukrot, a vanillincukrot, a reszelt citromhéjat, a keményítőt és a tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, majd óvatosan elosztjuk a tortalapon. A sajttortát készre sütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a formában sütőrácsra tesszük, 10 perc elteltével lecsatoljuk, és eltávolítjuk a forma szélét. A sajttortát hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A gyümölcskrémet simára keverjük, és kis mélyhűtő tasakba vagy eldobható habzsákba töltjük. Egy kis csücsköt levágunk, és 2 cseppet csepegtetünk egymás mellé a tortára úgy, hogy a csúcsuk együtt kiadják a szív csúcsait.

Tippek:

A Szívecskés sajttorta sütemény tálalható félkeményre felvert vaníliás tejszínnel is.
Tetszés szerint citromhéj helyett ízesíthetjük a tölteléket 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéjjal is.
A sütemény díszítéshez használjunk bársonyos ribizlikrémet.
A Szívecskés sajttorta kreatívan díszített ünnepi sütemény jeles családi ünnepekre.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-01-31
0 Kedvelés

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!

A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-16
0 Kedvelés

Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek

A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-15
0 Kedvelés

Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!

Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!