
Szívecskés sajttorta



Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A csatos tortaforma alját zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton tésztává dolgozzuk. A tészta 2/3 részét kinyújtjuk a formában, és villával többször megszurkáljuk. A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a tortalapot elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A formát sütőrácsra tesszük, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
A maradék tésztát hengerré formázzuk, és kb. 2 cm magas peremmé alakítjuk, majd a tortalapot körbevesszük vele.
Töltelék:
A krémsajtot, a tejföl-t, a cukrot, a vanillincukrot, a reszelt citromhéjat, a keményítőt és a tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, majd óvatosan elosztjuk a tortalapon. A sajttortát készre sütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában sütőrácsra tesszük, 10 perc elteltével lecsatoljuk, és eltávolítjuk a forma szélét. A sajttortát hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A gyümölcskrémet simára keverjük, és kis mélyhűtő tasakba vagy eldobható habzsákba töltjük. Egy kis csücsköt levágunk, és 2 cseppet csepegtetünk egymás mellé a tortára úgy, hogy a csúcsuk együtt kiadják a szív csúcsait.
Tippek:
Tetszés szerint citromhéj helyett ízesíthetjük a tölteléket 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéjjal is.
A sütemény díszítéshez használjunk bársonyos ribizlikrémet.


Szívecskés sajttorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A csatos tortaforma alját zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton tésztává dolgozzuk. A tészta 2/3 részét kinyújtjuk a formában, és villával többször megszurkáljuk. A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a tortalapot elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A formát sütőrácsra tesszük, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
A maradék tésztát hengerré formázzuk, és kb. 2 cm magas peremmé alakítjuk, majd a tortalapot körbevesszük vele.
Töltelék:
A krémsajtot, a tejföl-t, a cukrot, a vanillincukrot, a reszelt citromhéjat, a keményítőt és a tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, majd óvatosan elosztjuk a tortalapon. A sajttortát készre sütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában sütőrácsra tesszük, 10 perc elteltével lecsatoljuk, és eltávolítjuk a forma szélét. A sajttortát hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A gyümölcskrémet simára keverjük, és kis mélyhűtő tasakba vagy eldobható habzsákba töltjük. Egy kis csücsköt levágunk, és 2 cseppet csepegtetünk egymás mellé a tortára úgy, hogy a csúcsuk együtt kiadják a szív csúcsait.
Tippek:
Tetszés szerint citromhéj helyett ízesíthetjük a tölteléket 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéjjal is.
A sütemény díszítéshez használjunk bársonyos ribizlikrémet.

Legújabb cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?