
Szívecskés sajttorta



Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A csatos tortaforma alját zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton tésztává dolgozzuk. A tészta 2/3 részét kinyújtjuk a formában, és villával többször megszurkáljuk. A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a tortalapot elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A formát sütőrácsra tesszük, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
A maradék tésztát hengerré formázzuk, és kb. 2 cm magas peremmé alakítjuk, majd a tortalapot körbevesszük vele.
Töltelék:
A krémsajtot, a tejföl-t, a cukrot, a vanillincukrot, a reszelt citromhéjat, a keményítőt és a tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, majd óvatosan elosztjuk a tortalapon. A sajttortát készre sütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában sütőrácsra tesszük, 10 perc elteltével lecsatoljuk, és eltávolítjuk a forma szélét. A sajttortát hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A gyümölcskrémet simára keverjük, és kis mélyhűtő tasakba vagy eldobható habzsákba töltjük. Egy kis csücsköt levágunk, és 2 cseppet csepegtetünk egymás mellé a tortára úgy, hogy a csúcsuk együtt kiadják a szív csúcsait.
Tippek:
Tetszés szerint citromhéj helyett ízesíthetjük a tölteléket 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéjjal is.
A sütemény díszítéshez használjunk bársonyos ribizlikrémet.


Szívecskés sajttorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A csatos tortaforma alját zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton tésztává dolgozzuk. A tészta 2/3 részét kinyújtjuk a formában, és villával többször megszurkáljuk. A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a tortalapot elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A formát sütőrácsra tesszük, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
A maradék tésztát hengerré formázzuk, és kb. 2 cm magas peremmé alakítjuk, majd a tortalapot körbevesszük vele.
Töltelék:
A krémsajtot, a tejföl-t, a cukrot, a vanillincukrot, a reszelt citromhéjat, a keményítőt és a tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, majd óvatosan elosztjuk a tortalapon. A sajttortát készre sütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában sütőrácsra tesszük, 10 perc elteltével lecsatoljuk, és eltávolítjuk a forma szélét. A sajttortát hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A gyümölcskrémet simára keverjük, és kis mélyhűtő tasakba vagy eldobható habzsákba töltjük. Egy kis csücsköt levágunk, és 2 cseppet csepegtetünk egymás mellé a tortára úgy, hogy a csúcsuk együtt kiadják a szív csúcsait.
Tippek:
Tetszés szerint citromhéj helyett ízesíthetjük a tölteléket 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéjjal is.
A sütemény díszítéshez használjunk bársonyos ribizlikrémet.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?