Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rakott édesburgonya

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

4 darab egyszemélyes sütőtálhoz (darabonként kb. 450 ml űrtartalom):

némi étolaj

Rakott édesburgonyához:

6 darab tojás (M-es)
1,2 kg édesburgonya
só, őrölt fekete bors
200 g edami sajt

Díszítéshez:

snidling
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni, ezután megpucoljuk és felkarikázzuk. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, a sajtot lereszeljük. A sütőtálak alját és oldalát kikenjük egy kevés olajjal, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A megtisztított burgonyákat kb. 3 mm vékony karikákra vágjuk, a karikák felét egy rétegben elrendezzük az előkészített sütőtálakban. A Creme VEGA-t ízesítjük sóval és borssal, jól kikeverjük, majd a felét elosztjuk a burgonyán. Erre a rétegre kerülnek a tojáskarikák, amit megszórunk a reszelt sajt kb. felével. Befedjük a többi édesburgonya-karikával, majd elosztjuk rajtuk a többi ízesített Creme VEGA-t, végül megszórjuk a többi reszelt sajttal. A sütőtálakat lefedjük alufóliával, a sütő középső részébe tesszük, és a rakottast megsütjük (a sütési idő utolsó 15 percében levesszük az alufóliát).

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A rakott édesburgonyát sütőrácsra tesszük, 5-10 percet hűlni hagyjuk, majd aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.

Tipp:

Egy nagy, kb. 20x30 cm-es tepsiben is elkészíthetjük a rakott édesburgonyát.
Rakott édesburgonya

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!