Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rakott édesburgonya

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

4 darab egyszemélyes sütőtálhoz (darabonként kb. 450 ml űrtartalom):

némi étolaj

Rakott édesburgonyához:

6 darab tojás (M-es)
1,2 kg édesburgonya
só, őrölt fekete bors
200 g edami sajt

Díszítéshez:

snidling
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni, ezután megpucoljuk és felkarikázzuk. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, a sajtot lereszeljük. A sütőtálak alját és oldalát kikenjük egy kevés olajjal, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A megtisztított burgonyákat kb. 3 mm vékony karikákra vágjuk, a karikák felét egy rétegben elrendezzük az előkészített sütőtálakban. A Creme VEGA-t ízesítjük sóval és borssal, jól kikeverjük, majd a felét elosztjuk a burgonyán. Erre a rétegre kerülnek a tojáskarikák, amit megszórunk a reszelt sajt kb. felével. Befedjük a többi édesburgonya-karikával, majd elosztjuk rajtuk a többi ízesített Creme VEGA-t, végül megszórjuk a többi reszelt sajttal. A sütőtálakat lefedjük alufóliával, a sütő középső részébe tesszük, és a rakottast megsütjük (a sütési idő utolsó 15 percében levesszük az alufóliát).

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A rakott édesburgonyát sütőrácsra tesszük, 5-10 percet hűlni hagyjuk, majd aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.

Tipp:

Egy nagy, kb. 20x30 cm-es tepsiben is elkészíthetjük a rakott édesburgonyát.
Rakott édesburgonya

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!