
Kajszidzsem tisztán és kreatívan



Hozzávalók
1250 g kajszibarack (előkészítve mérjük le)
1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix Sárgabarackhoz
350 g cukor
Elkészítés
Előkészítés:
A kajszibarackot megmossuk, kimagozzuk és kimérjük, majd egyik felét pépesítjük, másik felét apróra vágjuk.
Elkészítés:
A kajszibarackot, a dzsemfixet és a cukrot egy nagy főzőedényben jól összekeverjük. Magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd forrás után 3 percig zubogva forrni hagyjuk (keverés mellett). Ha szükséges a habot eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.
Tipp:
A barackból lekvárt is készíthetünk, ez esetben a kimért mennyiség egészét pépesíteni kell.

Kedvencnek jelölöm

Kajszidzsem tisztán és kreatívan
Hozzávalók
kb. 7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A kajszibarackot megmossuk, kimagozzuk és kimérjük, majd egyik felét pépesítjük, másik felét apróra vágjuk.
Elkészítés:
A kajszibarackot, a dzsemfixet és a cukrot egy nagy főzőedényben jól összekeverjük. Magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd forrás után 3 percig zubogva forrni hagyjuk (keverés mellett). Ha szükséges a habot eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.
Tipp:
A barackból lekvárt is készíthetünk, ez esetben a kimért mennyiség egészét pépesíteni kell.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?