
Rebarbaradzsem



Hozzávalók
1000 g rebarbara (előre lemérve)
1 szál Dr. Oetker Vaníliarúd
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 4:1
Elkészítés
Előkészítés:
A rebarbarát megmossuk, megtisztítjuk, ha szükséges, meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, és 1000 g-ot lemérünk. Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, és kaparjuk ki a magokat. Főzzük ki az üvegeket és a csavaros fedeleket (twist-off), vagy öblítsük le nagyon forró vízzel.
Elkészítés:
Keverjük össze a rebarbarát a befőzőcukorral, a vaníliamagokkal és a vaníliarúddal egy nagy lábosban, és hagyjuk kb.1 órán át ázni. Lassan forraljuk fel a rebarbaradzsemet állandóan kevergetve, és főzzük legalább 3 percig, amíg buborékos nem lesz.
Végezzük el a tesztet: öntsünk 1-2 teáskanálnyit a forró keverékből egy tányérra. Ha nem szilárdul meg, forraljuk még 1 percig.
Távolítsuk el a vaníliarudat a lekvárból. Ha szükséges, szedjük le a habot, és azonnal töltsük meg az üvegeket, majd zárjuk le szorosan a tetővel. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Végezzük el a tesztet: öntsünk 1-2 teáskanálnyit a forró keverékből egy tányérra. Ha nem szilárdul meg, forraljuk még 1 percig.
Távolítsuk el a vaníliarudat a lekvárból. Ha szükséges, szedjük le a habot, és azonnal töltsük meg az üvegeket, majd zárjuk le szorosan a tetővel. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
A rebarbaradzsem fagyasztott rebarbarából is elkészíthető. Előzetesen olvasszuk ki a fagyasztott rebarbarát, és használjuk fel a keletkező levet.
A különösen élénk szín eléréséhez 100 g rebarbara helyettesíthető 100 ml piros lével (pl. piros ribizli vagy málna).
A különösen élénk szín eléréséhez 100 g rebarbara helyettesíthető 100 ml piros lével (pl. piros ribizli vagy málna).

Kedvencnek jelölöm

Rebarbaradzsem
Hozzávalók
kb. 4 darab 300 ml-es üveg elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A rebarbarát megmossuk, megtisztítjuk, ha szükséges, meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, és 1000 g-ot lemérünk. Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, és kaparjuk ki a magokat. Főzzük ki az üvegeket és a csavaros fedeleket (twist-off), vagy öblítsük le nagyon forró vízzel.
Elkészítés:
Keverjük össze a rebarbarát a befőzőcukorral, a vaníliamagokkal és a vaníliarúddal egy nagy lábosban, és hagyjuk kb.1 órán át ázni. Lassan forraljuk fel a rebarbaradzsemet állandóan kevergetve, és főzzük legalább 3 percig, amíg buborékos nem lesz.
Végezzük el a tesztet: öntsünk 1-2 teáskanálnyit a forró keverékből egy tányérra. Ha nem szilárdul meg, forraljuk még 1 percig.
Távolítsuk el a vaníliarudat a lekvárból. Ha szükséges, szedjük le a habot, és azonnal töltsük meg az üvegeket, majd zárjuk le szorosan a tetővel. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Végezzük el a tesztet: öntsünk 1-2 teáskanálnyit a forró keverékből egy tányérra. Ha nem szilárdul meg, forraljuk még 1 percig.
Távolítsuk el a vaníliarudat a lekvárból. Ha szükséges, szedjük le a habot, és azonnal töltsük meg az üvegeket, majd zárjuk le szorosan a tetővel. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
A rebarbaradzsem fagyasztott rebarbarából is elkészíthető. Előzetesen olvasszuk ki a fagyasztott rebarbarát, és használjuk fel a keletkező levet.
A különösen élénk szín eléréséhez 100 g rebarbara helyettesíthető 100 ml piros lével (pl. piros ribizli vagy málna).
A különösen élénk szín eléréséhez 100 g rebarbara helyettesíthető 100 ml piros lével (pl. piros ribizli vagy málna).

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?