Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rebarbaradzsem

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 darab 300 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 darab 300 ml-es üveg elkészítéséhez

1000 g rebarbara (előre lemérve)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A rebarbarát megmossuk, megtisztítjuk, ha szükséges, meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, és 1000 g-ot lemérünk. Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, és kaparjuk ki a magokat. Főzzük ki az üvegeket és a csavaros fedeleket (twist-off), vagy öblítsük le nagyon forró vízzel.

Elkészítés:

Keverjük össze a rebarbarát a befőzőcukorral, a vaníliamagokkal és a vaníliarúddal egy nagy lábosban, és hagyjuk kb.1 órán át ázni. Lassan forraljuk fel a rebarbaradzsemet állandóan kevergetve, és főzzük legalább 3 percig, amíg buborékos nem lesz.

Végezzük el a tesztet: öntsünk 1-2 teáskanálnyit a forró keverékből egy tányérra. Ha nem szilárdul meg, forraljuk még 1 percig.

Távolítsuk el a vaníliarudat a lekvárból. Ha szükséges, szedjük le a habot, és azonnal töltsük meg az üvegeket, majd zárjuk le szorosan a tetővel. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tippek:

A rebarbaradzsem fagyasztott rebarbarából is elkészíthető. Előzetesen olvasszuk ki a fagyasztott rebarbarát, és használjuk fel a keletkező levet.
A különösen élénk szín eléréséhez 100 g rebarbara helyettesíthető 100 ml piros lével (pl. piros ribizli vagy málna).
Rebarbaradzsem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!