Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szellem-desszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

A krémhez:

300 ml hideg tej

A ribizliöntethez:

250 ml fekete ribizli nektár

A díszítéshez:

kb. 6 db mályvacukor
kb. 6 db fogpiszkáló

Elkészítés

Elkészítés:

Krém:
A hideg tejet keverőpohárba öntjük. Hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, majd az egészet kb. 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük. A krémet nyomózsákba, vagy mélyhűtőtasakba töltjük, lezárjuk és a hűtőszekrénybe tesszük.

Ribizliöntet:
A ribizli nektárt keverőpohárba öntjük, hozzáadjuk az öntet-port, és kb. egy percig keverjük. Az öntetet kb. 6 desszertpohárban elosztjuk.

A nyomózsák vagy mélyhűtőtasak egyik csücskét levágjuk, és a krémet úgy nyomjuk az öntetre, hogy a szellem testeként egy "hegy" keletkezzen. Két órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A dekor tollal a mályvacukorra szellemarcot rajzolunk. Egy-egy mályvacukrot rátűzünk egy-egy fogpiszkálóra, majd a desszertbe állítjuk.

Tipp:

1 ek cassis-szal (fekete ribizli likőr) még ízletesebbé tehetjük a ribizli öntetet.
Szellem-desszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-27
0 Kedvelés

Süssünk a gyerekekkel karácsonyra!

Sokunk számára a karácsonyi időszak elválaszthatatlanul összefonódik a sütéssel – ezt pedig imádják a gyerekek.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-25
1 Kedvelés

Birsalma, az ősz kedvence

Az őszi piaci kínálat meghatározó gyümölcse a birsalma, amelyről legtöbbünknek elsőre a birsalmasajt ugrik be.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-20
1 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!