Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szellem-desszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

A krémhez:

300 ml hideg tej

A ribizliöntethez:

250 ml fekete ribizli nektár

A díszítéshez:

kb. 6 db mályvacukor
kb. 6 db fogpiszkáló
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Krém:
A hideg tejet keverőpohárba öntjük. Hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, majd az egészet kb. 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük. A krémet nyomózsákba, vagy mélyhűtőtasakba töltjük, lezárjuk és a hűtőszekrénybe tesszük.

Ribizliöntet:
A ribizli nektárt keverőpohárba öntjük, hozzáadjuk az öntet-port, és kb. egy percig keverjük. Az öntetet kb. 6 desszertpohárban elosztjuk.

A nyomózsák vagy mélyhűtőtasak egyik csücskét levágjuk, és a krémet úgy nyomjuk az öntetre, hogy a szellem testeként egy "hegy" keletkezzen. Két órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A dekor tollal a mályvacukorra szellemarcot rajzolunk. Egy-egy mályvacukrot rátűzünk egy-egy fogpiszkálóra, majd a desszertbe állítjuk.

Tipp:

1 ek cassis-szal (fekete ribizli likőr) még ízletesebbé tehetjük a ribizli öntetet.
A Szellem-desszert kreatívan díszített pohárkrém desszert a Halloween stílusjegyeivel.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!