
Szellem-desszert



Hozzávalók
A krémhez:
A ribizliöntethez:
A díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A hideg tejet keverőpohárba öntjük. Hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, majd az egészet kb. 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük. A krémet nyomózsákba, vagy mélyhűtőtasakba töltjük, lezárjuk és a hűtőszekrénybe tesszük.
Ribizliöntet:
A ribizli nektárt keverőpohárba öntjük, hozzáadjuk az öntet-port, és kb. egy percig keverjük. Az öntetet kb. 6 desszertpohárban elosztjuk.
A nyomózsák vagy mélyhűtőtasak egyik csücskét levágjuk, és a krémet úgy nyomjuk az öntetre, hogy a szellem testeként egy "hegy" keletkezzen. Két órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A dekor tollal a mályvacukorra szellemarcot rajzolunk. Egy-egy mályvacukrot rátűzünk egy-egy fogpiszkálóra, majd a desszertbe állítjuk.
Tipp:


Szellem-desszert
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
A ribizliöntethez:
A díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A hideg tejet keverőpohárba öntjük. Hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, majd az egészet kb. 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük. A krémet nyomózsákba, vagy mélyhűtőtasakba töltjük, lezárjuk és a hűtőszekrénybe tesszük.
Ribizliöntet:
A ribizli nektárt keverőpohárba öntjük, hozzáadjuk az öntet-port, és kb. egy percig keverjük. Az öntetet kb. 6 desszertpohárban elosztjuk.
A nyomózsák vagy mélyhűtőtasak egyik csücskét levágjuk, és a krémet úgy nyomjuk az öntetre, hogy a szellem testeként egy "hegy" keletkezzen. Két órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A dekor tollal a mályvacukorra szellemarcot rajzolunk. Egy-egy mályvacukrot rátűzünk egy-egy fogpiszkálóra, majd a desszertbe állítjuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?