Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szellem-desszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

A krémhez:

300 ml hideg tej

A ribizliöntethez:

250 ml fekete ribizli nektár

A díszítéshez:

kb. 6 db mályvacukor
kb. 6 db fogpiszkáló
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Krém:
A hideg tejet keverőpohárba öntjük. Hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, majd az egészet kb. 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük. A krémet nyomózsákba, vagy mélyhűtőtasakba töltjük, lezárjuk és a hűtőszekrénybe tesszük.

Ribizliöntet:
A ribizli nektárt keverőpohárba öntjük, hozzáadjuk az öntet-port, és kb. egy percig keverjük. Az öntetet kb. 6 desszertpohárban elosztjuk.

A nyomózsák vagy mélyhűtőtasak egyik csücskét levágjuk, és a krémet úgy nyomjuk az öntetre, hogy a szellem testeként egy "hegy" keletkezzen. Két órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A dekor tollal a mályvacukorra szellemarcot rajzolunk. Egy-egy mályvacukrot rátűzünk egy-egy fogpiszkálóra, majd a desszertbe állítjuk.

Tipp:

1 ek cassis-szal (fekete ribizli likőr) még ízletesebbé tehetjük a ribizli öntetet.
A Szellem-desszert kreatívan díszített pohárkrém desszert a Halloween stílusjegyeivel.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!