
Mikulásarcok



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 50 tallért (4 cm ᴓ) szúrunk ki belőle. Asütemény tallérokat a tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütiket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Kb. 200 g fehér fondantot ételszínezékkel pirosra színezünk, esetleg belegyúrhatunk egy kevés porcukrot. A maradék fehér fondantot felvágott mélyhűtő tasak között kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, és mindkét oldaláról leválasztjuk. A szakállnak ugyanazzal a kiszúróval kb. 50 darab fehér félholdat szúrunk ki. A sapka peremének vékony csíkokat vágunk. A sapkáknak ugyanazzal a kiszúróval kb. 25 darab tallért szúrunk ki. Ezeket úgy vágjuk el, hogy 2 kisebb féltallér keletkezzen. A maradék piros fondantot az orroknak kis golyókká formázzuk (1. kép). Először a sapkát, majd a szakállat, aztán a sapka peremét, végül pedig az orrot rögzítjük a Mikulásarcok sütemény tetejére a díszítő cukormázzal.
Tippek:
Jól záró dobozban a Mikulásarcok sütemény kb. 3 hétig tárolható.


Mikulásarcok
Hozzávalók
kb. 50 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 50 tallért (4 cm ᴓ) szúrunk ki belőle. Asütemény tallérokat a tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütiket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Kb. 200 g fehér fondantot ételszínezékkel pirosra színezünk, esetleg belegyúrhatunk egy kevés porcukrot. A maradék fehér fondantot felvágott mélyhűtő tasak között kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, és mindkét oldaláról leválasztjuk. A szakállnak ugyanazzal a kiszúróval kb. 50 darab fehér félholdat szúrunk ki. A sapka peremének vékony csíkokat vágunk. A sapkáknak ugyanazzal a kiszúróval kb. 25 darab tallért szúrunk ki. Ezeket úgy vágjuk el, hogy 2 kisebb féltallér keletkezzen. A maradék piros fondantot az orroknak kis golyókká formázzuk (1. kép). Először a sapkát, majd a szakállat, aztán a sapka peremét, végül pedig az orrot rögzítjük a Mikulásarcok sütemény tetejére a díszítő cukormázzal.
Tippek:
Jól záró dobozban a Mikulásarcok sütemény kb. 3 hétig tárolható.

Legújabb cikkek

Keményítő kisokos
Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről


Főzzünk be kevesebb cukorral!
Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!


Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel
Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?