
Mikulásarcok



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 50 tallért (4 cm ᴓ) szúrunk ki belőle. A sütemény tallérokat a tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütiket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Kb. 200 g fehér fondantot ételszínezékkel pirosra színezünk, esetleg belegyúrhatunk egy kevés porcukrot. A maradék fehér fondantot felvágott mélyhűtő tasak között kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, és mindkét oldaláról leválasztjuk. A szakállnak ugyanazzal a kiszúróval kb. 50 darab fehér félholdat szúrunk ki. A sapka peremének vékony csíkokat vágunk. A sapkáknak ugyanazzal a kiszúróval kb. 25 darab tallért szúrunk ki. Ezeket úgy vágjuk el, hogy 2 kisebb féltallér keletkezzen. A maradék piros fondantot az orroknak kis golyókká formázzuk. Először a sapkát, majd a szakállat, aztán a sapka peremét, végül pedig az orrot rögzítjük a Mikulásarcok sütemény tetejére a díszítő cukormázzal.
Tippek:
Jól záró dobozban a Mikulásarcok sütemény kb. 3 hétig tárolható.


Mikulásarcok
Hozzávalók
kb. 50 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 50 tallért (4 cm ᴓ) szúrunk ki belőle. A sütemény tallérokat a tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütiket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Kb. 200 g fehér fondantot ételszínezékkel pirosra színezünk, esetleg belegyúrhatunk egy kevés porcukrot. A maradék fehér fondantot felvágott mélyhűtő tasak között kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, és mindkét oldaláról leválasztjuk. A szakállnak ugyanazzal a kiszúróval kb. 50 darab fehér félholdat szúrunk ki. A sapka peremének vékony csíkokat vágunk. A sapkáknak ugyanazzal a kiszúróval kb. 25 darab tallért szúrunk ki. Ezeket úgy vágjuk el, hogy 2 kisebb féltallér keletkezzen. A maradék piros fondantot az orroknak kis golyókká formázzuk. Először a sapkát, majd a szakállat, aztán a sapka peremét, végül pedig az orrot rögzítjük a Mikulásarcok sütemény tetejére a díszítő cukormázzal.
Tippek:
Jól záró dobozban a Mikulásarcok sütemény kb. 3 hétig tárolható.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?