![Mikulásarcok](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31338/mikulasarcok-14409.jpg)
Mikulásarcok
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 50 tallért (4 cm ᴓ) szúrunk ki belőle. A sütemény tallérokat a tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütiket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Kb. 200 g fehér fondantot ételszínezékkel pirosra színezünk, esetleg belegyúrhatunk egy kevés porcukrot. A maradék fehér fondantot felvágott mélyhűtő tasak között kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, és mindkét oldaláról leválasztjuk. A szakállnak ugyanazzal a kiszúróval kb. 50 darab fehér félholdat szúrunk ki. A sapka peremének vékony csíkokat vágunk. A sapkáknak ugyanazzal a kiszúróval kb. 25 darab tallért szúrunk ki. Ezeket úgy vágjuk el, hogy 2 kisebb féltallér keletkezzen. A maradék piros fondantot az orroknak kis golyókká formázzuk. Először a sapkát, majd a szakállat, aztán a sapka peremét, végül pedig az orrot rögzítjük a Mikulásarcok sütemény tetejére a díszítő cukormázzal.
Tippek:
Jól záró dobozban a Mikulásarcok sütemény kb. 3 hétig tárolható.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Mikulásarcok
Hozzávalók
kb. 50 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 50 tallért (4 cm ᴓ) szúrunk ki belőle. A sütemény tallérokat a tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütiket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Kb. 200 g fehér fondantot ételszínezékkel pirosra színezünk, esetleg belegyúrhatunk egy kevés porcukrot. A maradék fehér fondantot felvágott mélyhűtő tasak között kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, és mindkét oldaláról leválasztjuk. A szakállnak ugyanazzal a kiszúróval kb. 50 darab fehér félholdat szúrunk ki. A sapka peremének vékony csíkokat vágunk. A sapkáknak ugyanazzal a kiszúróval kb. 25 darab tallért szúrunk ki. Ezeket úgy vágjuk el, hogy 2 kisebb féltallér keletkezzen. A maradék piros fondantot az orroknak kis golyókká formázzuk. Először a sapkát, majd a szakállat, aztán a sapka peremét, végül pedig az orrot rögzítjük a Mikulásarcok sütemény tetejére a díszítő cukormázzal.
Tippek:
Jól záró dobozban a Mikulásarcok sütemény kb. 3 hétig tárolható.
![Mikulásarcok](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31338/mikulasarcok-14409.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?