Reszelt túrós sütemény
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a kakaóval egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát kettéosztjuk, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és a fagyasztóba tesszük addig, míg megdermed.
Töltelék:
A túrót a cukorral, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a tojássárgájákkal konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A tojásfehérjéket habbá verjük, és a túrós krémhez forgatjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tészta egyik felét nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a tepsibe simítjuk, és egy kanál hátuljával egyenletesen lenyomkodjuk, majd megkenjük a baracklekvárral. A tölteléket elsimítjuk rajta, majd a többi tésztát szintén lereszeljük, és a töltelékre szórjuk (ezt már nem nyomkodjuk le). A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsivel együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Reszelt túrós sütemény
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a kakaóval egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát kettéosztjuk, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és a fagyasztóba tesszük addig, míg megdermed.
Töltelék:
A túrót a cukorral, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a tojássárgájákkal konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A tojásfehérjéket habbá verjük, és a túrós krémhez forgatjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tészta egyik felét nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a tepsibe simítjuk, és egy kanál hátuljával egyenletesen lenyomkodjuk, majd megkenjük a baracklekvárral. A tölteléket elsimítjuk rajta, majd a többi tésztát szintén lereszeljük, és a töltelékre szórjuk (ezt már nem nyomkodjuk le). A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsivel együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?