Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Reszelt túrós sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 20x30 cm):

sütőpapír
némi zsiradék

Tésztához:

400 g búzaliszt
250 g lágy vaj vagy margarin
180 g cukor
1 darab tojássárgája (M-es)

Töltelékhez:

750 g félzsíros túró
220 g cukor
3 darab tojássárgája (M-es)
4 darab tojásfehérje (M-es)

Kenéshez:

kb. 4 evőkanál sárgabaracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A túrót áttörjük. A tepsit zsiradékkal kikenjük, és az alját sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral és a kakaóval egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát kettéosztjuk, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és a fagyasztóba tesszük addig, míg megdermed.

Töltelék:
A túrót a cukorral, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a tojássárgájákkal konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A tojásfehérjéket habbá verjük, és a túrós krémhez forgatjuk.

A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tészta egyik felét nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a tepsibe simítjuk, és egy kanál hátuljával egyenletesen lenyomkodjuk, majd megkenjük a baracklekvárral. A tölteléket elsimítjuk rajta, majd a többi tésztát szintén lereszeljük, és a töltelékre szórjuk (ezt már nem nyomkodjuk le). A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt tepsivel együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

A töltelékbe keverhetünk 100 g rumba áztatott mazsolát.
Reszelt túrós sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!