 
                Szilvás-pudingos pite
 Több, mint 60 perc
                        Több, mint 60 perc
                     Könnyen elkészíthető
                        Könnyen elkészíthető
                     kb. 12-15 szelet
                            kb. 12-15 szelet
                        Hozzávalók
Téglalap alakú kapcsos formához (kb. 20x30 cm):
                                        némi zsiradék
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        350 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 g vaj vagy margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csipet só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        40 g nagy szemű zabpehely
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Szilvás-pudingos töltelékhez:
                                        400 ml tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 g tejföl (20%-os)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojás (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 600 g szilva
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A formát zsiradékkal kikenjük. A zabpelyhet forró serpenyőben, zsiradék nélkül rövid ideig pirítjuk, majd rögtön áttesszük egy hideg tálba, hűlni hagyjuk, ezután összekeverjük a fahéjjal.
                                
                            Elkészítés:
                                    Szilvás-pudingos töltelék: 
A pudingport és a cukrot legalább 6 evőkanál hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük. Még melegen belekeverjük a tejfölt, majd gyakran átkeverve hagyjuk kihűlni, ezután belekeverjük a tojást is. A szilvát megmossuk, felezzük és kimagozzuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a zabpehely és a fahéj kivételével), és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton morzsás állagúra dolgozzuk. Az így kapott morzsát 1/3-2/3 arányban elosztjuk, és az 1/3-ba beledolgozzuk a fahéjas zabpelyhet. A nagyobbik adag morzsát egyenletesen a forma aljába nyomkodjuk (vagy összegyúrjuk, 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, és sodrófára feltekerve a formába simítjuk), és az alját villával megszurkáljuk.
A pudingos krémet elosztjuk a tésztán, és sűrűn kirakjuk a szilvával (a gyümölcs vágott oldala nézzen felfelé). A tetejét egyenletesen megszórjuk a zabpelyhes morzsával, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét formával együtt sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Egy kés segítségével körben leválasztjuk róla a meglazított kapcsos forma oldalát, és szeletekre vágva tálaljuk.
                            A pudingport és a cukrot legalább 6 evőkanál hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük. Még melegen belekeverjük a tejfölt, majd gyakran átkeverve hagyjuk kihűlni, ezután belekeverjük a tojást is. A szilvát megmossuk, felezzük és kimagozzuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a zabpehely és a fahéj kivételével), és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton morzsás állagúra dolgozzuk. Az így kapott morzsát 1/3-2/3 arányban elosztjuk, és az 1/3-ba beledolgozzuk a fahéjas zabpelyhet. A nagyobbik adag morzsát egyenletesen a forma aljába nyomkodjuk (vagy összegyúrjuk, 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, és sodrófára feltekerve a formába simítjuk), és az alját villával megszurkáljuk.
A pudingos krémet elosztjuk a tésztán, és sűrűn kirakjuk a szilvával (a gyümölcs vágott oldala nézzen felfelé). A tetejét egyenletesen megszórjuk a zabpelyhes morzsával, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét formával együtt sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Egy kés segítségével körben leválasztjuk róla a meglazított kapcsos forma oldalát, és szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
                                    Kínálhatunk a pitéhez vaníliával vagy fahéjjal ízesített tejszínhabot.
                                
                             Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Szilvás-pudingos pite
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Téglalap alakú kapcsos formához (kb. 20x30 cm):
                                        némi zsiradék
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        350 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 g vaj vagy margarin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csipet só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        40 g nagy szemű zabpehely
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Szilvás-pudingos töltelékhez:
                                        400 ml tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        100 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 g tejföl (20%-os)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojás (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 600 g szilva
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A formát zsiradékkal kikenjük. A zabpelyhet forró serpenyőben, zsiradék nélkül rövid ideig pirítjuk, majd rögtön áttesszük egy hideg tálba, hűlni hagyjuk, ezután összekeverjük a fahéjjal.
                                
                            Elkészítés:
                                    Szilvás-pudingos töltelék: 
A pudingport és a cukrot legalább 6 evőkanál hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük. Még melegen belekeverjük a tejfölt, majd gyakran átkeverve hagyjuk kihűlni, ezután belekeverjük a tojást is. A szilvát megmossuk, felezzük és kimagozzuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a zabpehely és a fahéj kivételével), és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton morzsás állagúra dolgozzuk. Az így kapott morzsát 1/3-2/3 arányban elosztjuk, és az 1/3-ba beledolgozzuk a fahéjas zabpelyhet. A nagyobbik adag morzsát egyenletesen a forma aljába nyomkodjuk (vagy összegyúrjuk, 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, és sodrófára feltekerve a formába simítjuk), és az alját villával megszurkáljuk.
A pudingos krémet elosztjuk a tésztán, és sűrűn kirakjuk a szilvával (a gyümölcs vágott oldala nézzen felfelé). A tetejét egyenletesen megszórjuk a zabpelyhes morzsával, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét formával együtt sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Egy kés segítségével körben leválasztjuk róla a meglazított kapcsos forma oldalát, és szeletekre vágva tálaljuk.
                            A pudingport és a cukrot legalább 6 evőkanál hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük. Még melegen belekeverjük a tejfölt, majd gyakran átkeverve hagyjuk kihűlni, ezután belekeverjük a tojást is. A szilvát megmossuk, felezzük és kimagozzuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a zabpehely és a fahéj kivételével), és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton morzsás állagúra dolgozzuk. Az így kapott morzsát 1/3-2/3 arányban elosztjuk, és az 1/3-ba beledolgozzuk a fahéjas zabpelyhet. A nagyobbik adag morzsát egyenletesen a forma aljába nyomkodjuk (vagy összegyúrjuk, 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, és sodrófára feltekerve a formába simítjuk), és az alját villával megszurkáljuk.
A pudingos krémet elosztjuk a tésztán, és sűrűn kirakjuk a szilvával (a gyümölcs vágott oldala nézzen felfelé). A tetejét egyenletesen megszórjuk a zabpelyhes morzsával, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét formával együtt sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Egy kés segítségével körben leválasztjuk róla a meglazított kapcsos forma oldalát, és szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
                                    Kínálhatunk a pitéhez vaníliával vagy fahéjjal ízesített tejszínhabot.
                                
                             
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Édes sütemények
                                    Édes sütemények
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?