Szilvás-pudingos pite
Hozzávalók
Téglalap alakú kapcsos formához (kb. 20x30 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
350 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g vaj vagy margarin
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
40 g nagy szemű zabpehely
1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
Szilvás-pudingos töltelékhez:
400 ml tej
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
100 g cukor
200 g tejföl (20%-os)
1 darab tojás (M-es)
kb. 600 g szilva
Elkészítés
Előkészítés:
A formát zsiradékkal kikenjük. A zabpelyhet forró serpenyőben, zsiradék nélkül rövid ideig pirítjuk, majd rögtön áttesszük egy hideg tálba, hűlni hagyjuk, ezután összekeverjük a fahéjjal.
Elkészítés:
Szilvás-pudingos töltelék:
A pudingport és a cukrot legalább 6 evőkanál hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük. Még melegen belekeverjük a tejfölt, majd gyakran átkeverve hagyjuk kihűlni, ezután belekeverjük a tojást is. A szilvát megmossuk, felezzük és kimagozzuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a zabpehely és a fahéj kivételével), és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton morzsás állagúra dolgozzuk. Az így kapott morzsát 1/3-2/3 arányban elosztjuk, és az 1/3-ba beledolgozzuk a fahéjas zabpelyhet. A nagyobbik adag morzsát egyenletesen a forma aljába nyomkodjuk (vagy összegyúrjuk, 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, és sodrófára feltekerve a formába simítjuk), és az alját villával megszurkáljuk.
A pudingos krémet elosztjuk a tésztán, és sűrűn kirakjuk a szilvával (a gyümölcs vágott oldala nézzen felfelé). A tetejét egyenletesen megszórjuk a zabpelyhes morzsával, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét formával együtt sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Egy kés segítségével körben leválasztjuk róla a meglazított kapcsos forma oldalát, és szeletekre vágva tálaljuk.
A pudingport és a cukrot legalább 6 evőkanál hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük. Még melegen belekeverjük a tejfölt, majd gyakran átkeverve hagyjuk kihűlni, ezután belekeverjük a tojást is. A szilvát megmossuk, felezzük és kimagozzuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a zabpehely és a fahéj kivételével), és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton morzsás állagúra dolgozzuk. Az így kapott morzsát 1/3-2/3 arányban elosztjuk, és az 1/3-ba beledolgozzuk a fahéjas zabpelyhet. A nagyobbik adag morzsát egyenletesen a forma aljába nyomkodjuk (vagy összegyúrjuk, 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, és sodrófára feltekerve a formába simítjuk), és az alját villával megszurkáljuk.
A pudingos krémet elosztjuk a tésztán, és sűrűn kirakjuk a szilvával (a gyümölcs vágott oldala nézzen felfelé). A tetejét egyenletesen megszórjuk a zabpelyhes morzsával, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét formával együtt sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Egy kés segítségével körben leválasztjuk róla a meglazított kapcsos forma oldalát, és szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Kínálhatunk a pitéhez vaníliával vagy fahéjjal ízesített tejszínhabot.
Kedvencnek jelölöm
Szilvás-pudingos pite
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Téglalap alakú kapcsos formához (kb. 20x30 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
350 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g vaj vagy margarin
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
40 g nagy szemű zabpehely
1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
Szilvás-pudingos töltelékhez:
400 ml tej
100 g cukor
200 g tejföl (20%-os)
1 darab tojás (M-es)
kb. 600 g szilva
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A formát zsiradékkal kikenjük. A zabpelyhet forró serpenyőben, zsiradék nélkül rövid ideig pirítjuk, majd rögtön áttesszük egy hideg tálba, hűlni hagyjuk, ezután összekeverjük a fahéjjal.
Elkészítés:
Szilvás-pudingos töltelék:
A pudingport és a cukrot legalább 6 evőkanál hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük. Még melegen belekeverjük a tejfölt, majd gyakran átkeverve hagyjuk kihűlni, ezután belekeverjük a tojást is. A szilvát megmossuk, felezzük és kimagozzuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a zabpehely és a fahéj kivételével), és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton morzsás állagúra dolgozzuk. Az így kapott morzsát 1/3-2/3 arányban elosztjuk, és az 1/3-ba beledolgozzuk a fahéjas zabpelyhet. A nagyobbik adag morzsát egyenletesen a forma aljába nyomkodjuk (vagy összegyúrjuk, 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, és sodrófára feltekerve a formába simítjuk), és az alját villával megszurkáljuk.
A pudingos krémet elosztjuk a tésztán, és sűrűn kirakjuk a szilvával (a gyümölcs vágott oldala nézzen felfelé). A tetejét egyenletesen megszórjuk a zabpelyhes morzsával, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét formával együtt sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Egy kés segítségével körben leválasztjuk róla a meglazított kapcsos forma oldalát, és szeletekre vágva tálaljuk.
A pudingport és a cukrot legalább 6 evőkanál hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük. Még melegen belekeverjük a tejfölt, majd gyakran átkeverve hagyjuk kihűlni, ezután belekeverjük a tojást is. A szilvát megmossuk, felezzük és kimagozzuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a zabpehely és a fahéj kivételével), és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton morzsás állagúra dolgozzuk. Az így kapott morzsát 1/3-2/3 arányban elosztjuk, és az 1/3-ba beledolgozzuk a fahéjas zabpelyhet. A nagyobbik adag morzsát egyenletesen a forma aljába nyomkodjuk (vagy összegyúrjuk, 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, és sodrófára feltekerve a formába simítjuk), és az alját villával megszurkáljuk.
A pudingos krémet elosztjuk a tésztán, és sűrűn kirakjuk a szilvával (a gyümölcs vágott oldala nézzen felfelé). A tetejét egyenletesen megszórjuk a zabpelyhes morzsával, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét formával együtt sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Egy kés segítségével körben leválasztjuk róla a meglazított kapcsos forma oldalát, és szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Kínálhatunk a pitéhez vaníliával vagy fahéjjal ízesített tejszínhabot.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?