Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ribizlis örvényes sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1 pohár (300 g) liszt
3 tojás
1 pohár cukor (200 g)
1 pohár (315 g) erdei gyümölcs ízesítésű joghurt
½ pohár (1,5 dl) olaj
250 g ribizli
1 tk. liszt a ribizli szórásához

Tepsi kikenéséhez:

20 g margarin
1 ek. liszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A ribizlit megtisztítjuk, leszemezzük, konyhai papírtörlőn hagyjuk kicsit lecsöpögni.
A sütőt előmelegítjük.
Egy kisebb méretű tepsit (20*34 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel.

Elkészítés

A sütőport elkeverjük a lisztben.
A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb. 3-4 percig verjük.
Hozzákeverjük a joghurtot és az olajat.
Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet és alaposan összeforgatjuk.
A tészta 1/3 részét egy másik tálba merjük és belekeverjük a kakaóport.
Az előkészített tepsibe simítjuk először a kakaós masszát, majd rá a világosabb tésztát.
Egy fa pálcikával (de lehet egy fakanál nyele is) merítő mozdulatokkal a kakaós részt kicsit megemelve keverjük a kétszínű részt.
A megmosott ribizli 2/3-át a tészta tetejére szórjuk, majd kicsit belenyomkodjuk.
A maradék gyümölcsöt megszórjuk 1 tk. liszttel és a süti tetejére dobáljuk.
Így az nem fog a tésztába süllyedni.
180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.

Tálalás

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tárolás

Légmentesen elzárva több napig puha marad.
Ribizlis örvényes sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
1 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!