Ribizlis örvényes sütemény
Hozzávalók
Tésztához:
1 pohár (300 g) liszt
3/4 tasak Dr. Oetker sütőpor
3 tojás
1 pohár cukor (200 g)
1 pohár (315 g) erdei gyümölcs ízesítésű joghurt
½ pohár (1,5 dl) olaj
250 g ribizli
2 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 tk. liszt a ribizli szórásához
Tepsi kikenéséhez:
20 g margarin
1 ek. liszt
Elkészítés
Előkészítés
A ribizlit megtisztítjuk, leszemezzük, konyhai papírtörlőn hagyjuk kicsit lecsöpögni.
A sütőt előmelegítjük.
Egy kisebb méretű tepsit (20*34 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel.
A sütőt előmelegítjük.
Egy kisebb méretű tepsit (20*34 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel.
Elkészítés
A sütőport elkeverjük a lisztben.
A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb. 3-4 percig verjük.
Hozzákeverjük a joghurtot és az olajat.
Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet és alaposan összeforgatjuk.
A tészta 1/3 részét egy másik tálba merjük és belekeverjük a kakaóport.
Az előkészített tepsibe simítjuk először a kakaós masszát, majd rá a világosabb tésztát.
Egy fa pálcikával (de lehet egy fakanál nyele is) merítő mozdulatokkal a kakaós részt kicsit megemelve keverjük a kétszínű részt.
A megmosott ribizli 2/3-át a tészta tetejére szórjuk, majd kicsit belenyomkodjuk.
A maradék gyümölcsöt megszórjuk 1 tk. liszttel és a süti tetejére dobáljuk.
Így az nem fog a tésztába süllyedni.
180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb. 3-4 percig verjük.
Hozzákeverjük a joghurtot és az olajat.
Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet és alaposan összeforgatjuk.
A tészta 1/3 részét egy másik tálba merjük és belekeverjük a kakaóport.
Az előkészített tepsibe simítjuk először a kakaós masszát, majd rá a világosabb tésztát.
Egy fa pálcikával (de lehet egy fakanál nyele is) merítő mozdulatokkal a kakaós részt kicsit megemelve keverjük a kétszínű részt.
A megmosott ribizli 2/3-át a tészta tetejére szórjuk, majd kicsit belenyomkodjuk.
A maradék gyümölcsöt megszórjuk 1 tk. liszttel és a süti tetejére dobáljuk.
Így az nem fog a tésztába süllyedni.
180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Tálalás
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tárolás
Légmentesen elzárva több napig puha marad.
Kedvencnek jelölöm
Ribizlis örvényes sütemény
Hozzávalók
Tésztához:
1 pohár (300 g) liszt
3/4 tasak Dr. Oetker Sütőpor
3 tojás
1 pohár cukor (200 g)
1 pohár (315 g) erdei gyümölcs ízesítésű joghurt
½ pohár (1,5 dl) olaj
250 g ribizli
1 tk. liszt a ribizli szórásához
Tepsi kikenéséhez:
20 g margarin
1 ek. liszt
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A ribizlit megtisztítjuk, leszemezzük, konyhai papírtörlőn hagyjuk kicsit lecsöpögni.
A sütőt előmelegítjük.
Egy kisebb méretű tepsit (20*34 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel.
A sütőt előmelegítjük.
Egy kisebb méretű tepsit (20*34 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel.
Elkészítés
A sütőport elkeverjük a lisztben.
A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb. 3-4 percig verjük.
Hozzákeverjük a joghurtot és az olajat.
Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet és alaposan összeforgatjuk.
A tészta 1/3 részét egy másik tálba merjük és belekeverjük a kakaóport.
Az előkészített tepsibe simítjuk először a kakaós masszát, majd rá a világosabb tésztát.
Egy fa pálcikával (de lehet egy fakanál nyele is) merítő mozdulatokkal a kakaós részt kicsit megemelve keverjük a kétszínű részt.
A megmosott ribizli 2/3-át a tészta tetejére szórjuk, majd kicsit belenyomkodjuk.
A maradék gyümölcsöt megszórjuk 1 tk. liszttel és a süti tetejére dobáljuk.
Így az nem fog a tésztába süllyedni.
180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb. 3-4 percig verjük.
Hozzákeverjük a joghurtot és az olajat.
Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet és alaposan összeforgatjuk.
A tészta 1/3 részét egy másik tálba merjük és belekeverjük a kakaóport.
Az előkészített tepsibe simítjuk először a kakaós masszát, majd rá a világosabb tésztát.
Egy fa pálcikával (de lehet egy fakanál nyele is) merítő mozdulatokkal a kakaós részt kicsit megemelve keverjük a kétszínű részt.
A megmosott ribizli 2/3-át a tészta tetejére szórjuk, majd kicsit belenyomkodjuk.
A maradék gyümölcsöt megszórjuk 1 tk. liszttel és a süti tetejére dobáljuk.
Így az nem fog a tésztába süllyedni.
180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Tálalás
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tárolás
Légmentesen elzárva több napig puha marad.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?