Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós-tejszínes torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (Ø 18 cm):

sütőpapír
némi zsiradék

Piskótához:

3 darab tojás (M-es)
2 evőkanál forró víz
75 g cukor
1 csipet só
75 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g őrölt, pörkölt mogyoró

Töltelékhez:

400 ml hideg habtejszín
50 g cukor
100 g őrölt, pörkölt mogyoró
2 evőkanál mogyorókrém pl., Nutella
1 teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéhez
2 evőkanál Dr. Oetker Habfixáló

Díszítéshez:

kb. 1 evőkanál mogyorókrém
kb. 1 evőkanál szeletelt mogyoró
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját kenjük kis zsiradékkal és béleljük ki sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskóta:
A tojásokat és a vizet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral és a sóval, majd további 2-3 percig magas fokozaton habosítsuk a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a mogyoróval, majd rövid idő alatt keverjük a tojáshabhoz a legalacsonyabb fokozaton. A tésztát egyenletesen oszlassuk el az előkészített tortaformában. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra, és süssük meg a tésztát.

Sütési idő: kb. 32-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a tésztát a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt. Vágjuk át az alapot vízszintesen kétszer, úgy hogy 3 lapot kapjunk. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra, és helyezzünk köré egy tortakarikát vagy a megtisztított csatos tortaforma peremét.

Töltelék:
A tejszínt a tejszínhabfixálóval verjük keményre. Tegyük a cukrot, a mogyorót, a mogyorókrémet és a kakaót egy keverőtálba, és alaposan keverjük össze. A felvert tejszínhabot 2 adagban egy spatulával óvatosan keverjük hozzá. A krém felét tegyük az alsó lapra, és simítsuk el. Helyezzük rá a középső tortalapot, és terítsük el rajta a maradék krémet. Helyezzük rá a 3. lapot és enyhén nyomjuk le. Tegyük a tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát, ha szükséges, simítsuk el a szélét késsel. A tortát vékonyan kenjük meg a mogyorókrémmel és szórjuk meg szeletelt mogyoróval.

Tipp:

Díszítés nélkül a torta fagyasztható.
Mogyorós-tejszínes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!