![Mogyorós-tejszínes torta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31969/mogyoros-tejszines-torta-15747.webp)
Mogyorós-tejszínes torta
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Csatos tortaformához (Ø 18 cm):
Piskótához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a vizet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral és a sóval, majd további 2-3 percig magas fokozaton habosítsuk a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a mogyoróval, majd rövid idő alatt keverjük a tojáshabhoz a legalacsonyabb fokozaton. A tésztát egyenletesen oszlassuk el az előkészített tortaformában. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra, és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 32-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a tésztát a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt. Vágjuk át az alapot vízszintesen kétszer, úgy hogy 3 lapot kapjunk. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra, és helyezzünk köré egy tortakarikát vagy a megtisztított csatos tortaforma peremét.
Töltelék:
A tejszínt a tejszínhabfixálóval verjük keményre. Tegyük a cukrot, a mogyorót, a mogyorókrémet és a kakaót egy keverőtálba, és alaposan keverjük össze. A felvert tejszínhabot 2 adagban egy spatulával óvatosan keverjük hozzá. A krém felét tegyük az alsó lapra, és simítsuk el. Helyezzük rá a középső tortalapot, és terítsük el rajta a maradék krémet. Helyezzük rá a 3. lapot és enyhén nyomjuk le. Tegyük a tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát, ha szükséges, simítsuk el a szélét késsel. A tortát vékonyan kenjük meg a mogyorókrémmel és szórjuk meg szeletelt mogyoróval.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Mogyorós-tejszínes torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (Ø 18 cm):
Piskótához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a vizet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral és a sóval, majd további 2-3 percig magas fokozaton habosítsuk a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a mogyoróval, majd rövid idő alatt keverjük a tojáshabhoz a legalacsonyabb fokozaton. A tésztát egyenletesen oszlassuk el az előkészített tortaformában. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra, és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 32-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a tésztát a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt. Vágjuk át az alapot vízszintesen kétszer, úgy hogy 3 lapot kapjunk. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra, és helyezzünk köré egy tortakarikát vagy a megtisztított csatos tortaforma peremét.
Töltelék:
A tejszínt a tejszínhabfixálóval verjük keményre. Tegyük a cukrot, a mogyorót, a mogyorókrémet és a kakaót egy keverőtálba, és alaposan keverjük össze. A felvert tejszínhabot 2 adagban egy spatulával óvatosan keverjük hozzá. A krém felét tegyük az alsó lapra, és simítsuk el. Helyezzük rá a középső tortalapot, és terítsük el rajta a maradék krémet. Helyezzük rá a 3. lapot és enyhén nyomjuk le. Tegyük a tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát, ha szükséges, simítsuk el a szélét késsel. A tortát vékonyan kenjük meg a mogyorókrémmel és szórjuk meg szeletelt mogyoróval.
Tipp:
![Mogyorós-tejszínes torta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31969/mogyoros-tejszines-torta-15747.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?