Mogyorós-tejszínes torta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (Ø 18 cm):
sütőpapír
némi zsiradék
Piskótához:
3 darab tojás (M-es)
2 evőkanál forró víz
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
75 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g őrölt, pörkölt mogyoró
Töltelékhez:
400 ml hideg habtejszín
50 g cukor
100 g őrölt, pörkölt mogyoró
2 evőkanál mogyorókrém pl., Nutella
1 teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéhez
2 evőkanál Dr. Oetker Habfixáló
Díszítéshez:
kb. 1 evőkanál mogyorókrém
kb. 1 evőkanál szeletelt mogyoró
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaforma alját kenjük kis zsiradékkal és béleljük ki sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Piskóta:
A tojásokat és a vizet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral és a sóval, majd további 2-3 percig magas fokozaton habosítsuk a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a mogyoróval, majd rövid idő alatt keverjük a tojáshabhoz a legalacsonyabb fokozaton. A tésztát egyenletesen oszlassuk el az előkészített tortaformában. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra, és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 32-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a tésztát a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt. Vágjuk át az alapot vízszintesen kétszer, úgy hogy 3 lapot kapjunk. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra, és helyezzünk köré egy tortakarikát vagy a megtisztított csatos tortaforma peremét.
Töltelék:
A tejszínt a tejszínhabfixálóval verjük keményre. Tegyük a cukrot, a mogyorót, a mogyorókrémet és a kakaót egy keverőtálba, és alaposan keverjük össze. A felvert tejszínhabot 2 adagban egy spatulával óvatosan keverjük hozzá. A krém felét tegyük az alsó lapra, és simítsuk el. Helyezzük rá a középső tortalapot, és terítsük el rajta a maradék krémet. Helyezzük rá a 3. lapot és enyhén nyomjuk le. Tegyük a tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát, ha szükséges, simítsuk el a szélét késsel. A tortát vékonyan kenjük meg a mogyorókrémmel és szórjuk meg szeletelt mogyoróval.
A tojásokat és a vizet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral és a sóval, majd további 2-3 percig magas fokozaton habosítsuk a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a mogyoróval, majd rövid idő alatt keverjük a tojáshabhoz a legalacsonyabb fokozaton. A tésztát egyenletesen oszlassuk el az előkészített tortaformában. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra, és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 32-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a tésztát a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt. Vágjuk át az alapot vízszintesen kétszer, úgy hogy 3 lapot kapjunk. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra, és helyezzünk köré egy tortakarikát vagy a megtisztított csatos tortaforma peremét.
Töltelék:
A tejszínt a tejszínhabfixálóval verjük keményre. Tegyük a cukrot, a mogyorót, a mogyorókrémet és a kakaót egy keverőtálba, és alaposan keverjük össze. A felvert tejszínhabot 2 adagban egy spatulával óvatosan keverjük hozzá. A krém felét tegyük az alsó lapra, és simítsuk el. Helyezzük rá a középső tortalapot, és terítsük el rajta a maradék krémet. Helyezzük rá a 3. lapot és enyhén nyomjuk le. Tegyük a tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát, ha szükséges, simítsuk el a szélét késsel. A tortát vékonyan kenjük meg a mogyorókrémmel és szórjuk meg szeletelt mogyoróval.
Tipp:
Díszítés nélkül a torta fagyasztható.
Kedvencnek jelölöm
Mogyorós-tejszínes torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (Ø 18 cm):
sütőpapír
némi zsiradék
Piskótához:
3 darab tojás (M-es)
2 evőkanál forró víz
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
75 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g őrölt, pörkölt mogyoró
Töltelékhez:
400 ml hideg habtejszín
50 g cukor
100 g őrölt, pörkölt mogyoró
2 evőkanál mogyorókrém pl., Nutella
1 teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéhez
2 evőkanál Dr. Oetker Habfixáló
Díszítéshez:
kb. 1 evőkanál mogyorókrém
kb. 1 evőkanál szeletelt mogyoró
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaforma alját kenjük kis zsiradékkal és béleljük ki sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Piskóta:
A tojásokat és a vizet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral és a sóval, majd további 2-3 percig magas fokozaton habosítsuk a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a mogyoróval, majd rövid idő alatt keverjük a tojáshabhoz a legalacsonyabb fokozaton. A tésztát egyenletesen oszlassuk el az előkészített tortaformában. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra, és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 32-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a tésztát a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt. Vágjuk át az alapot vízszintesen kétszer, úgy hogy 3 lapot kapjunk. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra, és helyezzünk köré egy tortakarikát vagy a megtisztított csatos tortaforma peremét.
Töltelék:
A tejszínt a tejszínhabfixálóval verjük keményre. Tegyük a cukrot, a mogyorót, a mogyorókrémet és a kakaót egy keverőtálba, és alaposan keverjük össze. A felvert tejszínhabot 2 adagban egy spatulával óvatosan keverjük hozzá. A krém felét tegyük az alsó lapra, és simítsuk el. Helyezzük rá a középső tortalapot, és terítsük el rajta a maradék krémet. Helyezzük rá a 3. lapot és enyhén nyomjuk le. Tegyük a tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát, ha szükséges, simítsuk el a szélét késsel. A tortát vékonyan kenjük meg a mogyorókrémmel és szórjuk meg szeletelt mogyoróval.
A tojásokat és a vizet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral és a sóval, majd további 2-3 percig magas fokozaton habosítsuk a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a mogyoróval, majd rövid idő alatt keverjük a tojáshabhoz a legalacsonyabb fokozaton. A tésztát egyenletesen oszlassuk el az előkészített tortaformában. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra, és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 32-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a tésztát a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt. Vágjuk át az alapot vízszintesen kétszer, úgy hogy 3 lapot kapjunk. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra, és helyezzünk köré egy tortakarikát vagy a megtisztított csatos tortaforma peremét.
Töltelék:
A tejszínt a tejszínhabfixálóval verjük keményre. Tegyük a cukrot, a mogyorót, a mogyorókrémet és a kakaót egy keverőtálba, és alaposan keverjük össze. A felvert tejszínhabot 2 adagban egy spatulával óvatosan keverjük hozzá. A krém felét tegyük az alsó lapra, és simítsuk el. Helyezzük rá a középső tortalapot, és terítsük el rajta a maradék krémet. Helyezzük rá a 3. lapot és enyhén nyomjuk le. Tegyük a tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát, ha szükséges, simítsuk el a szélét késsel. A tortát vékonyan kenjük meg a mogyorókrémmel és szórjuk meg szeletelt mogyoróval.
Tipp:
Díszítés nélkül a torta fagyasztható.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?