Mogyorós-tejszínes torta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (Ø 18 cm):
Piskótához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a vizet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral és a sóval, majd további 2-3 percig magas fokozaton habosítsuk a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a mogyoróval, majd rövid idő alatt keverjük a tojáshabhoz a legalacsonyabb fokozaton. A tésztát egyenletesen oszlassuk el az előkészített tortaformában. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra, és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 32-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a tésztát a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt. Vágjuk át az alapot vízszintesen kétszer, úgy hogy 3 lapot kapjunk. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra, és helyezzünk köré egy tortakarikát vagy a megtisztított csatos tortaforma peremét.
Töltelék:
A tejszínt a tejszínhabfixálóval verjük keményre. Tegyük a cukrot, a mogyorót, a mogyorókrémet és a kakaót egy keverőtálba, és alaposan keverjük össze. A felvert tejszínhabot 2 adagban egy spatulával óvatosan keverjük hozzá. A krém felét tegyük az alsó lapra, és simítsuk el. Helyezzük rá a középső tortalapot, és terítsük el rajta a maradék krémet. Helyezzük rá a 3. lapot és enyhén nyomjuk le. Tegyük a tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát, ha szükséges, simítsuk el a szélét késsel. A tortát vékonyan kenjük meg a mogyorókrémmel és szórjuk meg szeletelt mogyoróval.
Tipp:
Mogyorós-tejszínes torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (Ø 18 cm):
Piskótához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a vizet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral és a sóval, majd további 2-3 percig magas fokozaton habosítsuk a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a mogyoróval, majd rövid idő alatt keverjük a tojáshabhoz a legalacsonyabb fokozaton. A tésztát egyenletesen oszlassuk el az előkészített tortaformában. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra, és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 32-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a tésztát a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt. Vágjuk át az alapot vízszintesen kétszer, úgy hogy 3 lapot kapjunk. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra, és helyezzünk köré egy tortakarikát vagy a megtisztított csatos tortaforma peremét.
Töltelék:
A tejszínt a tejszínhabfixálóval verjük keményre. Tegyük a cukrot, a mogyorót, a mogyorókrémet és a kakaót egy keverőtálba, és alaposan keverjük össze. A felvert tejszínhabot 2 adagban egy spatulával óvatosan keverjük hozzá. A krém felét tegyük az alsó lapra, és simítsuk el. Helyezzük rá a középső tortalapot, és terítsük el rajta a maradék krémet. Helyezzük rá a 3. lapot és enyhén nyomjuk le. Tegyük a tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát, ha szükséges, simítsuk el a szélét késsel. A tortát vékonyan kenjük meg a mogyorókrémmel és szórjuk meg szeletelt mogyoróval.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?