Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rizsfelfújt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Rizsfelfújt

1,5 bögre rizs
3 bögre víz
3 bögre tej vagy rizstej
10 ek cukor
1 tk fahéj
1 csipet só
1 narancs reszelt héja
3 tojás
vaj vagy margarin (a forma kikenéséhez)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A rizst a vízzel és egy csipet sóval feltesszük főni, kevergetjük, és ha elfőtte a vizet hozzáadjuk a tejet, a fahéjat és a cukor felét. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a rizs megpuhul és sűrű puding állagú nem lesz. Ekkor levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük. A langyos rizshez keverjük a narancs reszelt héját, a tojássárgáját és végül a tojáshabot. Kivajazott tepsibe vagy tűzálló tálban 170 'C-on 30 perc alatt megsütjük.
Lekvárral vagy csokiszósszal tálaljuk.

Tálalás

Kb. 10 szelet

Alternatív elkészítés

A bögre nálam a normál teás ( 2-2,5 dl-es)
A vega változatba nem kell tojás, és rizstejjel készítjük, kicsit sűrűbb állagú lesz de finom :)
Rizsfelfújt Rizsfelfújt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!