Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rizskoch

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Rizskoch

250 g rizs
1 l tej
200 ml víz
150 g cukor
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vanília esszencia
mazsola ízlés szerint
5 db tojás
2 evőkanál liszt
50 g vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A rizst felpuhítjuk a vízben, majd mikor elforrt róla, hozzáadunk egy csipet sót és felöntjük tejjel, majd addig főzzük, míg nagyjából fel nem szívja a tejet. Belekeverjük a citrom reszelt héját, a mazsolát, a cukrot és a vanília esszenciát, majd lefedve állni hagyjuk kb. 1 órán át.
Kivajazzuk a tepsit. A vajat a tojássárgájával kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a rizshez. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd ezt is hozzáöntjük, a végén pedig belekeverjük a lisztet is. 200 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
Lekvárral vagy szörppel tálaljuk.
Jó étvágyat:)
Rizskoch

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!