Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos guba torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 24-26 cm):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

500 g szikkadt tejes kifli (kb. 10 darab)
800 ml tej
100 g margarin
150 g darált mák
150 g cukor
4 darab tojássárgája (M-es)

Krémhez:

300 ml tej
250 g mascarpone
120 g porcukor
200 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

100 ml hideg habtejszín
1 evőkanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát kikenjük zsiradékkal, majd az alját és az oldalát kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A kiflit felkarikázzuk. A tejet a margarinnal, a mákkal, a vanillincukorral és a citromhéjjal együtt felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a kiflikarikákat. Állni hagyjuk, amíg a kifli teljesen beszívja a tejet.
A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük. Hozzákeverjük a kiflikhez. A keveréket a tortaformába simítjuk, a süteményt a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elkészült süteményt kb. 10 percig a formában hűlni hagyjuk, majd a tortaforma széleit lecsatoljuk, a sütőpapírt eltávolítjuk, és sütőrácson hűlni hagyjuk. A kihűlt süteményt tortatálra vagy tányérra helyezzük, és visszahelyezzük köré az elmosott kapcsos tortaforma gyűrűjét.

Krém:
A pudingot a csomagoláson található útmutató szerint elkészítjük 300 ml tejjel. Amikor elkészült, lefedjük frissentartó fóliával, és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön. Konyhai robotgéppel (habverő) hozzádolgozzuk a mascarponét és a porcukrot. A hideg habtejszínt a zselatin fixszel felverjük, a krémhez hozzáforgatjuk. A krémet a sütemény tetejére simítjuk, és kb. 3 órára hűtőbe tesszük.

Díszítés:
A hideg habtejszínt a cukorral felverjük, habzsákba töltjük, a torta tetejét tetszőleges módon megdíszítjük vele, végül megszórjuk arany dekorcukorral. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Tippek:

A guba torta tésztája előző nap elkészíthető.
A tortát szikkadt kalácsból is elkészíthetjük.
Mákos guba torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!