Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Róka torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír
némi zsíradék

Tésztához:

175 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g lágy vaj vagy margarin
120 g cukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)

Töltelékhez:

4 evőkanál sárgabarack lekvár

Krémhez:

150 g lágy vaj vagy margarin
100 g porcukor
35 g cukor
350 ml tej
narancssárga ételszínezék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortabevonót a csomagolóanyagon lévő leírás szerint olvasszuk fel. Zsiradékkal kenjük ki a tortaforma alját, és béleljük ki sütőpapírral. Melegítsük fel a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral és a keményítővel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a felolvasztott tortabevonót. Konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig keverjük a legmagasabb fokozaton, amíg sima tészta nem lesz belőle. Ezután a tortabevonót is alaposan keverjük hozzá. A tésztát az előkészített formában egyenletesen elosztjuk, majd a formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a tortaalapot megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, az alapot fordítsuk ki egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra. Vegyük le a tortaforma alját és hagyjuk hűlni a tésztát.

Krém:
A pudingot a 35 g cukorral főzzük meg a szokásos módon, de csak 350 ml tejjel. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A vajat vagy margarin és a porcukrot egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) habosra keverjük. A kihűlt pudingport apránként belekeverjük, ügyelve arra, hogy a vaj és a puding szobahőmérsékletű legyen. A krém kb. 1/3-át kivesszük, a maradékot pedig ételfestékkel narancssárgára színezzük.

Fondant:
A fülekhez egy diónyi méretű fondantdarabot ételfestékkel narancssárgára színezünk. Formázzunk 2 kúpot, és nyomjuk laposra egy felvágott, nyitott fagyasztózacskó között. Formázzunk egy dió nagyságú fehér fondantdarabból 2 kisebb kúpot, és helyezzük a nagyobb füldarabok tetejére. A maradék fondantból formázzunk 3 egyforma méretű golyót. A szemekhez lapítsunk 2 ovális darabot egy felvágott fagyasztózacskó közé. Az orrhoz 1 golyót lapítsunk téglalap alakúra. A csokoládé dekortollal rajzoljuk fel a pupillákat és az orrhegyet.

Töltelék:
Óvatosan húzzuk le a süteményről a sütőpapírt, és az alapot egyszer vízszintesen vágjuk át. Az alsó alapot kenjük meg sárgabarack lekvárral, majd helyezzük rá a felső lapot.

Díszítés:
A narancssárga krémet egy csillag alakú (8 mm Ø) díszítőfejjel ellátott habzsákba tesszük és pöttyök formájában a tortára és a torta köré nyomjuk. Az arc körvonalát egy tányér segítségével megformázzuk. Ezután a róka arcaként a fehér krémet ugyanúgy pöttyök formájában a tortára nyomjuk. A tortát legalább 2 órára tegyük hűtőbe, amíg a krém megdermed. Tálalás előtt helyezzük rá a szemeket, füleket és a róka orrát.

Tipp:

Narancssárga ételszínezék helyett használhatunk piros ételszínezéket is.
Róka torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!