Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Róka torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír
némi zsíradék

Tésztához:

175 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g lágy vaj vagy margarin
120 g cukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)

Töltelékhez:

4 evőkanál sárgabarack lekvár

Krémhez:

150 g lágy vaj vagy margarin
100 g porcukor
35 g cukor
350 ml tej
narancssárga ételszínezék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortabevonót a csomagolóanyagon lévő leírás szerint olvasszuk fel. Zsiradékkal kenjük ki a tortaforma alját, és béleljük ki sütőpapírral. Melegítsük fel a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral és a keményítővel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a felolvasztott tortabevonót. Konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig keverjük a legmagasabb fokozaton, amíg sima tészta nem lesz belőle. Ezután a tortabevonót is alaposan keverjük hozzá. A tésztát az előkészített formában egyenletesen elosztjuk, majd a formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a tortaalapot megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, az alapot fordítsuk ki egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra. Vegyük le a tortaforma alját és hagyjuk hűlni a tésztát.

Krém:
A pudingot a 35 g cukorral főzzük meg a szokásos módon, de csak 350 ml tejjel. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A vajat vagy margarin és a porcukrot egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) habosra keverjük. A kihűlt pudingport apránként belekeverjük, ügyelve arra, hogy a vaj és a puding szobahőmérsékletű legyen. A krém kb. 1/3-át kivesszük, a maradékot pedig ételfestékkel narancssárgára színezzük.

Fondant:
A fülekhez egy diónyi méretű fondantdarabot ételfestékkel narancssárgára színezünk. Formázzunk 2 kúpot, és nyomjuk laposra egy felvágott, nyitott fagyasztózacskó között. Formázzunk egy dió nagyságú fehér fondantdarabból 2 kisebb kúpot, és helyezzük a nagyobb füldarabok tetejére. A maradék fondantból formázzunk 3 egyforma méretű golyót. A szemekhez lapítsunk 2 ovális darabot egy felvágott fagyasztózacskó közé. Az orrhoz 1 golyót lapítsunk téglalap alakúra. A csokoládé dekortollal rajzoljuk fel a pupillákat és az orrhegyet.

Töltelék:
Óvatosan húzzuk le a süteményről a sütőpapírt, és az alapot egyszer vízszintesen vágjuk át. Az alsó alapot kenjük meg sárgabarack lekvárral, majd helyezzük rá a felső lapot.

Díszítés:
A narancssárga krémet egy csillag alakú (8 mm Ø) díszítőfejjel ellátott habzsákba tesszük és pöttyök formájában a tortára és a torta köré nyomjuk. Az arc körvonalát egy tányér segítségével megformázzuk. Ezután a róka arcaként a fehér krémet ugyanúgy pöttyök formájában a tortára nyomjuk. A tortát legalább 2 órára tegyük hűtőbe, amíg a krém megdermed. Tálalás előtt helyezzük rá a szemeket, füleket és a róka orrát.

Tipp:

Narancssárga ételszínezék helyett használhatunk piros ételszínezéket is.
Róka torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!