
Rusztikus parasztkenyér



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Formázás:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, kerek cipóvá formázzuk (kb. 15-20 cm Ø), és a tepsibe tesszük. Letakarva még egyszer addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 15-20 perc). A cipót kevés vízzel megkenjük, és liszttel megszórjuk. Éles késsel kb. 1 cm mélyen keresztet vágunk bele, majd a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-15 perc
A sütő hőmérsékletét csökkentjük és a kenyeret ezen a hőfokon sütjük tovább.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A parasztkenyeret sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Lakás- vagy házavatóra különleges gesztus kenyeret és sót ajándékozni. Ehhez keverjünk ki fűszersót, pl. szárított zöldfűszerekből durva tengeri sóval, és rétegezzük kicsi, zárható üvegekbe. Vagy gyümölcsös sóhoz: rétegezzünk sót Dr. Oetker Finesse Reszelt citrom- vagy narancshéjjal.
A kenyeret lefagyaszthatjuk.


Rusztikus parasztkenyér
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Formázás:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, kerek cipóvá formázzuk (kb. 15-20 cm Ø), és a tepsibe tesszük. Letakarva még egyszer addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 15-20 perc). A cipót kevés vízzel megkenjük, és liszttel megszórjuk. Éles késsel kb. 1 cm mélyen keresztet vágunk bele, majd a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-15 perc
A sütő hőmérsékletét csökkentjük és a kenyeret ezen a hőfokon sütjük tovább.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A parasztkenyeret sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Lakás- vagy házavatóra különleges gesztus kenyeret és sót ajándékozni. Ehhez keverjünk ki fűszersót, pl. szárított zöldfűszerekből durva tengeri sóval, és rétegezzük kicsi, zárható üvegekbe. Vagy gyümölcsös sóhoz: rétegezzünk sót Dr. Oetker Finesse Reszelt citrom- vagy narancshéjjal.
A kenyeret lefagyaszthatjuk.

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?