Gyors, fűszeres kenyér
Hozzávalók
Sütőformához (kb. 25 x 11 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Óvatosan keverjük össze a lisztet az expressz élesztővel egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 25 x 30 cm-es téglalap alakúra sodorjuk ki. Kenjük meg a lágy fűszervajjal, és a rövid oldalról vágjuk 2 cm széles csíkokra. Ezeket mindkét oldalukon hajtsa össze, és a nyitott oldalukkal felfelé helyezze a sütőformába, majd helyezzük a formát a sütő alsó részébe és süssük meg a kenyeret.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a kenyeret a formában egy süteményrácson kihűlni, majd vegyük ki a formából.
Tippek:
A kenyeret a quinoa salátával is tálalhatja.
Gyors, fűszeres kenyér
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Sütőformához (kb. 25 x 11 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Óvatosan keverjük össze a lisztet az expressz élesztővel egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 25 x 30 cm-es téglalap alakúra sodorjuk ki. Kenjük meg a lágy fűszervajjal, és a rövid oldalról vágjuk 2 cm széles csíkokra. Ezeket mindkét oldalukon hajtsa össze, és a nyitott oldalukkal felfelé helyezze a sütőformába, majd helyezzük a formát a sütő alsó részébe és süssük meg a kenyeret.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a kenyeret a formában egy süteményrácson kihűlni, majd vegyük ki a formából.
Tippek:
A kenyeret a quinoa salátával is tálalhatja.
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?