Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sacher-torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8-10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 szelet elkészítéséhez

Kerek formához (kb. 18-20 cm):

sütőpapír

Tésztához:

150 g étcsokoládé
150 g vaj vagy margarin
100 g porcukor
6 darab tojás (M-es)
140 g búzaliszt

Kenéshez:

kb. 180-200 g sárgabaracklekvár
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum

Tetejére:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az étcsokoládét összetördeljük, és egy üstben, vízgőz felett, kevergetve megolvasztjuk, majd hagyjuk kicsit hűlni. A forma alját sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A puha, felkockázott vajat a porcukorral, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kihabosítjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgájákat konyhai robotgéppel (habverő) egyesével a cukros vajhoz adjuk, majd belekeverjük az olvasztott csokoládét is. Ezután spatulával a tésztához forgatjuk a tojásfehérjehabot és a liszttel elvegyített kakaóport. A tésztát az előkészített formába simítjuk, a sütő közepébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a formában hagyjuk 10 percet hűlni, majd rácsra borítjuk úgy, hogy a teteje legyen lefelé, és hagyjuk kihűlni. Ezután vízszintesen két lapra vágjuk.

A kenéshez a baracklekvárt egy kis lábasban, a rumaromával együtt felforrósítjuk. Mindkét tortalap egyik oldalát vastagon bekenjük a lekvárral, és hagyjuk 30 percet pihenni, hogy a tészta beszívja a lekvárt. Ezután a két lapot egymásra tesszük úgy, hogy a két lekváros oldal érintkezzen egymással. A maradék lekvárt újra felforrósítjuk, és vékonyan átkenjük vele a torta oldalát és tetejét is, majd hűtőbe tesszük 15 percre.

Közben a két tortabevonót a csomagoláson található leírás szerint megolvasztjuk. A pihentetett tortát rácsra helyezzük, és egyenletesen, körkörösen, középről kifelé haladva rácsorgatjuk a tortabevonót (jusson az oldalára is), majd hagyjuk megdermedni. Szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Ha nagyon darabos a baracklekvár, felforrósítás előtt turmixoljuk le.
Sacher-torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!