Sajtkrémes brownies
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 28x18 cm):
sütőpapír
Sajtkrémes réteghez:
400 g mascarpone krémsajt
30 g barna cukor
1 db tojás (M-es)
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
Brownies tésztához:
2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
200 g vaj vagy margarin
150 g barna cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
2 csipet só
3 db tojás (M-es)
125 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 teáskanál Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
Elkészítés
Előkészítés:
A tésztához a tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint olvasszuk fel.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sajtkrémes réteg:
Tegyük a krémsajtot, a cukrot, a tojást és a bourbon vaníliás cukrot egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) keverjük habosra.
Brownies tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a bourbon vaníliás cukrot és a sót, és keverjük addig, amíg alaposan összekeveredik. Keverjük hozzá egyesével a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Adjuk hozzá a felolvasztott tortabevonót, majd keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval és szintén keverjük a masszához.
A brownie tésztát - 3 evőkanál kivételével - oszlassuk el a tepsiben. Öntsük rá az előkészített sajtkrémet, és kenjük el rajta. A maradék brownie-tésztát pacaszerűen terítsük a sajtkrémes rétegre és egy villa segítségével márványozzuk. Helyezzük a tepsit a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a sajtkrémes brownie-t egy süteményrácson kihűlni, majd tetszés szerinti darabokra vágjuk és találjuk.
Tegyük a krémsajtot, a cukrot, a tojást és a bourbon vaníliás cukrot egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) keverjük habosra.
Brownies tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a bourbon vaníliás cukrot és a sót, és keverjük addig, amíg alaposan összekeveredik. Keverjük hozzá egyesével a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Adjuk hozzá a felolvasztott tortabevonót, majd keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval és szintén keverjük a masszához.
A brownie tésztát - 3 evőkanál kivételével - oszlassuk el a tepsiben. Öntsük rá az előkészített sajtkrémet, és kenjük el rajta. A maradék brownie-tésztát pacaszerűen terítsük a sajtkrémes rétegre és egy villa segítségével márványozzuk. Helyezzük a tepsit a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a sajtkrémes brownie-t egy süteményrácson kihűlni, majd tetszés szerinti darabokra vágjuk és találjuk.
Tipp:
A tésztába keverhetünk kb. 50 g reszelt Dr. Oetker Tortabevonót.
Kedvencnek jelölöm
Sajtkrémes brownies
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 28x18 cm):
sütőpapír
Sajtkrémes réteghez:
400 g mascarpone krémsajt
30 g barna cukor
1 db tojás (M-es)
Brownies tésztához:
2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
200 g vaj vagy margarin
150 g barna cukor
2 csipet só
3 db tojás (M-es)
125 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tésztához a tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint olvasszuk fel.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sajtkrémes réteg:
Tegyük a krémsajtot, a cukrot, a tojást és a bourbon vaníliás cukrot egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) keverjük habosra.
Brownies tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a bourbon vaníliás cukrot és a sót, és keverjük addig, amíg alaposan összekeveredik. Keverjük hozzá egyesével a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Adjuk hozzá a felolvasztott tortabevonót, majd keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval és szintén keverjük a masszához.
A brownie tésztát - 3 evőkanál kivételével - oszlassuk el a tepsiben. Öntsük rá az előkészített sajtkrémet, és kenjük el rajta. A maradék brownie-tésztát pacaszerűen terítsük a sajtkrémes rétegre és egy villa segítségével márványozzuk. Helyezzük a tepsit a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a sajtkrémes brownie-t egy süteményrácson kihűlni, majd tetszés szerinti darabokra vágjuk és találjuk.
Tegyük a krémsajtot, a cukrot, a tojást és a bourbon vaníliás cukrot egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) keverjük habosra.
Brownies tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a bourbon vaníliás cukrot és a sót, és keverjük addig, amíg alaposan összekeveredik. Keverjük hozzá egyesével a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Adjuk hozzá a felolvasztott tortabevonót, majd keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval és szintén keverjük a masszához.
A brownie tésztát - 3 evőkanál kivételével - oszlassuk el a tepsiben. Öntsük rá az előkészített sajtkrémet, és kenjük el rajta. A maradék brownie-tésztát pacaszerűen terítsük a sajtkrémes rétegre és egy villa segítségével márványozzuk. Helyezzük a tepsit a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a sajtkrémes brownie-t egy süteményrácson kihűlni, majd tetszés szerinti darabokra vágjuk és találjuk.
Tipp:
A tésztába keverhetünk kb. 50 g reszelt Dr. Oetker Tortabevonót.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?