Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtkrémes brownies

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 28x18 cm):

sütőpapír

Sajtkrémes réteghez:

400 g mascarpone krémsajt
30 g barna cukor
1 db tojás (M-es)

Brownies tésztához:

200 g vaj vagy margarin
150 g barna cukor
2 csipet só
3 db tojás (M-es)
125 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tésztához a tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint olvasszuk fel.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Sajtkrémes réteg:
Tegyük a krémsajtot, a cukrot, a tojást és a bourbon vanília pasztát egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) keverjük habosra.

Brownies tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a bourbon vaníliás cukrot és a sót, és keverjük addig, amíg alaposan összekeveredik. Keverjük hozzá egyesével a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Adjuk hozzá a felolvasztott tortabevonót, majd keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval és szintén keverjük a masszához.
A brownie tésztát - 3 evőkanál kivételével - oszlassuk el a tepsiben. Öntsük rá az előkészített sajtkrémet, és kenjük el rajta. A maradék brownie-tésztát pacaszerűen terítsük a sajtkrémes rétegre és egy villa segítségével márványozzuk. Helyezzük a tepsit a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a sajtkrémes brownie-t egy süteményrácson kihűlni, majd tetszés szerinti darabokra vágjuk és találjuk.

Tipp:

A tésztába keverhetünk kb. 50 g reszelt Dr. Oetker Tortabevonót.
Sajtkrémes brownies

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!