Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás krémes - „Mazsolám” Sütibarátunk receptje alapján

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

kb.12 darabhoz:

Piskótához:

3 db tojás (közepes méretű)
3 evőkanál cukor
3 evőkanál búzaliszt
1 csipet só
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

800 ml hideg tej
300 g alma
1/2 kávéskanál fahéj
2 evőkanál cukor

Díszítéshez:

3 dl hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A töltelékhez az almát megmossuk, meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. A tepsit (kb. 25x30 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket egy csipet sóval, konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A tojások sárgáját egy keverőedényben a cukorral kikeverjük, majd beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A kemény habot adagonként óvatosan belekeverjük a tojássárgás-lisztes keverékbe, majd a tésztát az előkészített tepsibe öntjük. A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a piskótát megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-17 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tűpróbával ellenőrizzük. Amikor megsült, a sütőpapírral együtt sütőrácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni, majd óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszatesszük a tepsibe!

A töltelékhez az apróra vágott almát és kevés vizet egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a 2 tasak vanillincukrot, a fahéjat és a cukrot. Összesen 5 percig főzzük, majd leszűrjük és hűlni hagyjuk. Miután kihűlt, pépesítjük.

A Házi Krémes krémport egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a hideg tejet, majd konyhai robotgéppel (habverő) kb. 4 percig magas fokozaton keverjük. Az elkészült krém felét hozzáadjuk az almás töltelékhez, és alaposan elkeverjük.

A tepsibe (vagy egy tálcára) visszahelyezett piskótára rákenjük az almás krémet, majd második rétegként a maradék házi krémes krémet.

Díszítéshez a hideg habtejszínt egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a habfixálót, és konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A tejszínhabot habzsákba töltjük és tetszés szerint kidíszítjük vele a sütemény tetejét.

A kész süteményt legalább egy órára a hűtőszekrénybe helyezzük, majd ízlés szerint tálaljuk.

Tipp:

A tejszínhabot Dr. Oetker Habporból is elkészíthetjük.
Az Almás krémes vaníliakrém és almapüré felhasználásával rétegezett édes sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!