Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos párna

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 50-55 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 50-55 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

400 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g vaj vagy margarin
200 g trappista sajt
100 g tejföl
1 teáskanál só

Kenéshez:

1 darab tojásfehérje (M-es)

Szóráshoz:

kb. 80-100 g trappista sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sajtot lereszeljük. A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 1 cm vastag téglalap formára kinyújtjuk. A tésztát derelyevágóval kb. 4x4 cm-es kockákra vágjuk, majd ezeket az előkészített tepsibe helyezzük egymástól egy kis távolságra. A kockák tetejét lekenjük tojásfehérjével, és megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a sajtos párnákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 16-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sajtos párnákat tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Választhatunk trappista helyett edami, maasdamer sajtot vagy a trappista sajt felét füstöltre cserélhetjük.
Sajtos párna

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
49 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!