Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos párna

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 50-55 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 50-55 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

400 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g vaj vagy margarin
200 g trappista sajt
100 g tejföl
1 teáskanál só

Kenéshez:

1 darab tojásfehérje (M-es)

Szóráshoz:

kb. 80-100 g trappista sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sajtot lereszeljük. A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 1 cm vastag téglalap formára kinyújtjuk. A tésztát derelyevágóval kb. 4x4 cm-es kockákra vágjuk, majd ezeket az előkészített tepsibe helyezzük egymástól egy kis távolságra. A kockák tetejét lekenjük tojásfehérjével, és megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a sajtos párnákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 16-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sajtos párnákat tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Választhatunk trappista helyett edami, maasdamer sajtot vagy a trappista sajt felét füstöltre cserélhetjük.
Sajtos párna

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!