
Sajtos párna



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 1 cm vastag téglalap formára kinyújtjuk. A tésztát derelyevágóval kb. 4x4 cm-es kockákra vágjuk, majd ezeket az előkészített tepsibe helyezzük egymástól egy kis távolságra. A kockák tetejét lekenjük tojásfehérjével, és megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a sajtos párnákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 16-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sajtos párnákat tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:


Sajtos párna
Hozzávalók
kb. 50-55 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 1 cm vastag téglalap formára kinyújtjuk. A tésztát derelyevágóval kb. 4x4 cm-es kockákra vágjuk, majd ezeket az előkészített tepsibe helyezzük egymástól egy kis távolságra. A kockák tetejét lekenjük tojásfehérjével, és megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a sajtos párnákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 16-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sajtos párnákat tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?