Sajtos párna
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
400 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g vaj vagy margarin
200 g trappista sajt
100 g tejföl
1 teáskanál só
Kenéshez:
1 darab tojásfehérje (M-es)
Szóráshoz:
kb. 80-100 g trappista sajt
Elkészítés
Előkészítés:
A sajtot lereszeljük. A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 1 cm vastag téglalap formára kinyújtjuk. A tésztát derelyevágóval kb. 4x4 cm-es kockákra vágjuk, majd ezeket az előkészített tepsibe helyezzük egymástól egy kis távolságra. A kockák tetejét lekenjük tojásfehérjével, és megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a sajtos párnákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 16-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sajtos párnákat tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 1 cm vastag téglalap formára kinyújtjuk. A tésztát derelyevágóval kb. 4x4 cm-es kockákra vágjuk, majd ezeket az előkészített tepsibe helyezzük egymástól egy kis távolságra. A kockák tetejét lekenjük tojásfehérjével, és megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a sajtos párnákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 16-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sajtos párnákat tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Választhatunk trappista helyett edami, maasdamer sajtot vagy a trappista sajt felét füstöltre cserélhetjük.
Kedvencnek jelölöm
Sajtos párna
Hozzávalók
kb. 50-55 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
400 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g vaj vagy margarin
200 g trappista sajt
100 g tejföl
1 teáskanál só
Kenéshez:
1 darab tojásfehérje (M-es)
Szóráshoz:
kb. 80-100 g trappista sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sajtot lereszeljük. A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 1 cm vastag téglalap formára kinyújtjuk. A tésztát derelyevágóval kb. 4x4 cm-es kockákra vágjuk, majd ezeket az előkészített tepsibe helyezzük egymástól egy kis távolságra. A kockák tetejét lekenjük tojásfehérjével, és megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a sajtos párnákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 16-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sajtos párnákat tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 1 cm vastag téglalap formára kinyújtjuk. A tésztát derelyevágóval kb. 4x4 cm-es kockákra vágjuk, majd ezeket az előkészített tepsibe helyezzük egymástól egy kis távolságra. A kockák tetejét lekenjük tojásfehérjével, és megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a sajtos párnákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 16-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sajtos párnákat tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Választhatunk trappista helyett edami, maasdamer sajtot vagy a trappista sajt felét füstöltre cserélhetjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?