Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kenyér olivabogyóval és szárított paradicsommal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Élesztős tésztához:

250 g búzaliszt
250 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
250 ml langyos víz
100 ml olívaolaj
2 teáskanál só
100 g apróra vágott szárított paradicsom
100 g magozott fekete olajbogyó
1 evőkanál apróra vágott rozmaring
1 evőkanál apróra vágott kakukkfű
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze jól mindkét lisztfajtát az élesztővel egy keverőtálban. Adjuk hozzá a vizet, az olajat, és a sót, majd keverjük az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, amíg sima tésztát kapunk. Végül gyúrjuk bele a paradicsomot, az olajbogyót és a fűszernövényeket. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 2 órán át kelni.

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Egy tésztakártya segítségével távolítsuk el a tésztát a tál széléről, és fordítsuk ki a tepsire. NE gyúrjuk át, csak formázzuk kb. 35 cm hosszú tekerccsé. Szórjuk meg egy kevés liszttel, és tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a kenyeret.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a kenyeret egy süteményrácson kihűlni.
Kenyér olivabogyóval és szárított paradicsommal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!