Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajttorta desszert

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

6 adag elkészítéséhez

Kekszes alaphoz:

75 g vaj
180 g zabkeksz

Marinált eperhez:

400 g eper
2 evőkanál zöldcitromlé
1 evőkanál cukor

Túrós-tejszínes krémhez:

250 g étkezési tehéntúró
200 ml hideg habtejszín
40 g porcukor

Díszítéshez:

aprított pisztácia

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Kekszes alap:
A vajat kis edényben megolvasztjuk. A kekszet mélyhűtő tasakba töltjük, jól lezárjuk, és sodrófával összetörjük. A kekszmorzsát összekeverjük a megolvasztott vajjal vagy margarinnal. A kekszes masszát 6 pohárban egyenletesen elosztjuk, kissé lenyomkodjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük.

Marinált eper:
Az epret megmossuk, és megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, majd a zöldcitromlével és a cukorral marináljuk.

Túrós-tejszínes krém:
A túrót áttörjük, majd a porcukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel(habverő) alaposan elkeverjük. A habtejszínt a habfixálóval keményre verjük, majd óvatosan a túrós masszához forgatjuk.

Rétegezés:
A túrós-tejszínes krémet rákenjük a kekszes alapra, majd elosztjuk rajta az epret. A desszertet pisztáciával díszítjük, és tálalásig legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp:

A desszertkrémet elkészíthetjük málnával is.
A Sajttorta desszert pohárkrém a lágy és ropogós összetevők izgalmas kontrasztját kínálja vendégeinknek.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!