Sajttorta desszert
Hozzávalók
Kekszes alaphoz:
75 g vaj
180 g zabkeksz
Marinált eperhez:
400 g eper
2 evőkanál zöldcitromlé
1 evőkanál cukor
Túrós-tejszínes krémhez:
250 g étkezési tehéntúró
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
40 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Díszítéshez:
aprított pisztácia
Elkészítés
Elkészítés:
Kekszes alap:
A vajat kis edényben megolvasztjuk. A kekszet mélyhűtő tasakba töltjük, jól lezárjuk, és sodrófával összetörjük. A kekszmorzsát összekeverjük a megolvasztott vajjal vagy margarinnal. A kekszes masszát 6 pohárban egyenletesen elosztjuk, kissé lenyomkodjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük.
Marinált eper:
Az epret megmossuk, és megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, majd a zöldcitromlével és a cukorral marináljuk.
Túrós-tejszínes krém:
A túrót áttörjük, majd a porcukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel(habverő) alaposan elkeverjük. A habtejszínt a habfixálóval keményre verjük, majd óvatosan a túrós masszához forgatjuk.
Rétegezés:
A túrós-tejszínes krémet rákenjük a kekszes alapra, majd elosztjuk rajta az epret. A desszertet pisztáciával díszítjük, és tálalásig legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A vajat kis edényben megolvasztjuk. A kekszet mélyhűtő tasakba töltjük, jól lezárjuk, és sodrófával összetörjük. A kekszmorzsát összekeverjük a megolvasztott vajjal vagy margarinnal. A kekszes masszát 6 pohárban egyenletesen elosztjuk, kissé lenyomkodjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük.
Marinált eper:
Az epret megmossuk, és megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, majd a zöldcitromlével és a cukorral marináljuk.
Túrós-tejszínes krém:
A túrót áttörjük, majd a porcukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel(habverő) alaposan elkeverjük. A habtejszínt a habfixálóval keményre verjük, majd óvatosan a túrós masszához forgatjuk.
Rétegezés:
A túrós-tejszínes krémet rákenjük a kekszes alapra, majd elosztjuk rajta az epret. A desszertet pisztáciával díszítjük, és tálalásig legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
A desszertkrémet elkészíthetjük málnával is.
Kedvencnek jelölöm
Sajttorta desszert
Hozzávalók
6 adag elkészítéséhez
Kekszes alaphoz:
75 g vaj
180 g zabkeksz
Marinált eperhez:
400 g eper
2 evőkanál zöldcitromlé
1 evőkanál cukor
Túrós-tejszínes krémhez:
250 g étkezési tehéntúró
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
40 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Díszítéshez:
aprított pisztácia
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Kekszes alap:
A vajat kis edényben megolvasztjuk. A kekszet mélyhűtő tasakba töltjük, jól lezárjuk, és sodrófával összetörjük. A kekszmorzsát összekeverjük a megolvasztott vajjal vagy margarinnal. A kekszes masszát 6 pohárban egyenletesen elosztjuk, kissé lenyomkodjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük.
Marinált eper:
Az epret megmossuk, és megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, majd a zöldcitromlével és a cukorral marináljuk.
Túrós-tejszínes krém:
A túrót áttörjük, majd a porcukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel(habverő) alaposan elkeverjük. A habtejszínt a habfixálóval keményre verjük, majd óvatosan a túrós masszához forgatjuk.
Rétegezés:
A túrós-tejszínes krémet rákenjük a kekszes alapra, majd elosztjuk rajta az epret. A desszertet pisztáciával díszítjük, és tálalásig legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A vajat kis edényben megolvasztjuk. A kekszet mélyhűtő tasakba töltjük, jól lezárjuk, és sodrófával összetörjük. A kekszmorzsát összekeverjük a megolvasztott vajjal vagy margarinnal. A kekszes masszát 6 pohárban egyenletesen elosztjuk, kissé lenyomkodjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük.
Marinált eper:
Az epret megmossuk, és megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, majd a zöldcitromlével és a cukorral marináljuk.
Túrós-tejszínes krém:
A túrót áttörjük, majd a porcukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel(habverő) alaposan elkeverjük. A habtejszínt a habfixálóval keményre verjük, majd óvatosan a túrós masszához forgatjuk.
Rétegezés:
A túrós-tejszínes krémet rákenjük a kekszes alapra, majd elosztjuk rajta az epret. A desszertet pisztáciával díszítjük, és tálalásig legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
A desszertkrémet elkészíthetjük málnával is.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?