Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajttorta desszert

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

6 adag elkészítéséhez

Kekszes alaphoz:

75 g vaj
180 g zabkeksz

Marinált eperhez:

400 g eper
2 evőkanál zöldcitromlé
1 evőkanál cukor

Túrós-tejszínes krémhez:

250 g étkezési tehéntúró
200 ml hideg habtejszín
40 g porcukor

Díszítéshez:

aprított pisztácia

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Kekszes alap:
A vajat kis edényben megolvasztjuk. A kekszet mélyhűtő tasakba töltjük, jól lezárjuk, és sodrófával összetörjük. A kekszmorzsát összekeverjük a megolvasztott vajjal vagy margarinnal. A kekszes masszát 6 pohárban egyenletesen elosztjuk, kissé lenyomkodjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük.

Marinált eper:
Az epret megmossuk, és megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, majd a zöldcitromlével és a cukorral marináljuk.

Túrós-tejszínes krém:
A túrót áttörjük, majd a porcukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel(habverő) alaposan elkeverjük. A habtejszínt a habfixálóval keményre verjük, majd óvatosan a túrós masszához forgatjuk.

Rétegezés:
A túrós-tejszínes krémet rákenjük a kekszes alapra, majd elosztjuk rajta az epret. A desszertet pisztáciával díszítjük, és tálalásig legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp:

A desszertkrémet elkészíthetjük málnával is.
A Sajttorta desszert pohárkrém a lágy és ropogós összetevők izgalmas kontrasztját kínálja vendégeinknek.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!