Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Lapos felfújtforma (kb. 1,5 l)

Süteményes réteghez:

200 g cantuccini
350 g darabos almakompót (töltőtömeg)

Tiramisukrémhez:

250 g mascarpone krémsajt
250 g étkezési túró (sovány)
200 ml habtejszín
4 evőkanál almalé
50 g cukor

Szóráshoz:

Kb. ½ teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A cantuccinit elfelezzük, és a formába fektetjük. Elkenjük rajta az almakompótot.

Elkészítés:

A krém hozzávalóit összekeverjük, és elkenjük az almakompóton. Az almás tiramisut kb. 1 órára hideg helyre tesszük.
Tálalás előtt fahéjat szitálunk az almás tiramisura.

Tipp:

Tetszés szerint az almakompót helyett akár körtével is elkészíthetjük.
Almás tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!