Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Lapos felfújtforma (kb. 1,5 l)

Süteményes réteghez:

200 g cantuccini
350 g darabos almakompót (töltőtömeg)

Tiramisukrémhez:

250 g mascarpone krémsajt
250 g étkezési túró (sovány)
200 ml habtejszín
4 evőkanál almalé
50 g cukor

Szóráshoz:

Kb. ½ teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A cantuccinit elfelezzük, és a formába fektetjük. Elkenjük rajta az almakompótot.

Elkészítés:

A krém hozzávalóit összekeverjük, és elkenjük az almakompóton. Az almás tiramisut kb. 1 órára hideg helyre tesszük.
Tálalás előtt fahéjat szitálunk az almás tiramisura.

Tipp:

Tetszés szerint az almakompót helyett akár körtével is elkészíthetjük.
Almás tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!