Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajttorta tejszínes-csokis keksszel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 24 cm):

némi zsiradék

Kekszes alaphoz:

16 darab tejszínes-csokis keksz, pl. Oreo® (kb. 176 g)
50 g vaj vagy margarin

Krémhez:

500 g mascarpone krémsajt
500 g zsírszegény, áttört túró
100 g cukor
3 darab tojás (M-es)
16 db tejszínes-csokis keksz, pl. Oreo® keksz (kb. 176 g)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját zsiradékkal kenjük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Keksz alap:
Tegyük a kekszet egy fagyasztózacskóba, zárjuk le szorosan, és sodrófával jól törjük össze a kekszet. Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben. Adjuk hozzá a finom morzsát és a fagyasztózacskóba ragadt krémet, és jól keverjük össze. Egy kanál segítségével egyenletesen nyomkodjuk a keveréket a tortaforma aljára, hogy lapos alapot képezzen.

Krém:
A krémsajtot, a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára verjük. Keverjük bele a pudingport. A kekszek felét törjük durva darabokra, és keverjük a töltelékbe. Öntsük a krémet az alapra. A maradék kekszeket vágjuk negyedekre, és osszuk el a krém tetején. Tegyük a formát a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a tortát.

Sütési idő: kb. 60-65 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a sajttortát egy süteményrácson teljesen kihűlni. Óvatosan vegyük ki a tortát a formából és tetszés szerinti szeletekre vágva fogyasszuk.

Tipp:

A sajttorta akár előző nap is elkészíthető.
Sajttorta tejszínes-csokis keksszel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
51 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
45 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!