Sajttorta tejszínes-csokis keksszel
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 24 cm):
némi zsiradék
Kekszes alaphoz:
16 darab tejszínes-csokis keksz, pl. Oreo® (kb. 176 g)
50 g vaj vagy margarin
Krémhez:
500 g mascarpone krémsajt
500 g zsírszegény, áttört túró
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
3 darab tojás (M-es)
1 tasak Dr. Oetker Eredeti puding vaníliaízű
16 db tejszínes-csokis keksz, pl. Oreo® keksz (kb. 176 g)
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaforma alját zsiradékkal kenjük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keksz alap:
Tegyük a kekszet egy fagyasztózacskóba, zárjuk le szorosan, és sodrófával jól törjük össze a kekszet. Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben. Adjuk hozzá a finom morzsát és a fagyasztózacskóba ragadt krémet, és jól keverjük össze. Egy kanál segítségével egyenletesen nyomkodjuk a keveréket a tortaforma aljára, hogy lapos alapot képezzen.
Krém:
A krémsajtot, a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára verjük. Keverjük bele a pudingport. A kekszek felét törjük durva darabokra, és keverjük a töltelékbe. Öntsük a krémet az alapra. A maradék kekszeket vágjuk negyedekre, és osszuk el a krém tetején. Tegyük a formát a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a tortát.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a sajttortát egy süteményrácson teljesen kihűlni. Óvatosan vegyük ki a tortát a formából és tetszés szerinti szeletekre vágva fogyasszuk.
Tegyük a kekszet egy fagyasztózacskóba, zárjuk le szorosan, és sodrófával jól törjük össze a kekszet. Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben. Adjuk hozzá a finom morzsát és a fagyasztózacskóba ragadt krémet, és jól keverjük össze. Egy kanál segítségével egyenletesen nyomkodjuk a keveréket a tortaforma aljára, hogy lapos alapot képezzen.
Krém:
A krémsajtot, a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára verjük. Keverjük bele a pudingport. A kekszek felét törjük durva darabokra, és keverjük a töltelékbe. Öntsük a krémet az alapra. A maradék kekszeket vágjuk negyedekre, és osszuk el a krém tetején. Tegyük a formát a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a tortát.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a sajttortát egy süteményrácson teljesen kihűlni. Óvatosan vegyük ki a tortát a formából és tetszés szerinti szeletekre vágva fogyasszuk.
Tipp:
A sajttorta akár előző nap is elkészíthető.
Kedvencnek jelölöm
Sajttorta tejszínes-csokis keksszel
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 24 cm):
némi zsiradék
Kekszes alaphoz:
16 darab tejszínes-csokis keksz, pl. Oreo® (kb. 176 g)
50 g vaj vagy margarin
Krémhez:
500 g mascarpone krémsajt
500 g zsírszegény, áttört túró
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
3 darab tojás (M-es)
16 db tejszínes-csokis keksz, pl. Oreo® keksz (kb. 176 g)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaforma alját zsiradékkal kenjük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keksz alap:
Tegyük a kekszet egy fagyasztózacskóba, zárjuk le szorosan, és sodrófával jól törjük össze a kekszet. Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben. Adjuk hozzá a finom morzsát és a fagyasztózacskóba ragadt krémet, és jól keverjük össze. Egy kanál segítségével egyenletesen nyomkodjuk a keveréket a tortaforma aljára, hogy lapos alapot képezzen.
Krém:
A krémsajtot, a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára verjük. Keverjük bele a pudingport. A kekszek felét törjük durva darabokra, és keverjük a töltelékbe. Öntsük a krémet az alapra. A maradék kekszeket vágjuk negyedekre, és osszuk el a krém tetején. Tegyük a formát a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a tortát.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a sajttortát egy süteményrácson teljesen kihűlni. Óvatosan vegyük ki a tortát a formából és tetszés szerinti szeletekre vágva fogyasszuk.
Tegyük a kekszet egy fagyasztózacskóba, zárjuk le szorosan, és sodrófával jól törjük össze a kekszet. Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben. Adjuk hozzá a finom morzsát és a fagyasztózacskóba ragadt krémet, és jól keverjük össze. Egy kanál segítségével egyenletesen nyomkodjuk a keveréket a tortaforma aljára, hogy lapos alapot képezzen.
Krém:
A krémsajtot, a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára verjük. Keverjük bele a pudingport. A kekszek felét törjük durva darabokra, és keverjük a töltelékbe. Öntsük a krémet az alapra. A maradék kekszeket vágjuk negyedekre, és osszuk el a krém tetején. Tegyük a formát a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a tortát.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a sajttortát egy süteményrácson teljesen kihűlni. Óvatosan vegyük ki a tortát a formából és tetszés szerinti szeletekre vágva fogyasszuk.
Tipp:
A sajttorta akár előző nap is elkészíthető.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?