Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémes mascarponés málnatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

5 darab tojás (M-es)
150 g cukor
175 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g szeletelt mandula

Töltelékhez:

500 g málna
400 ml hideg habtejszín
50 g porcukor
500 g mascarpone krémsajt
2 evőkanál málnapálinka (elhagyható)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt hozzáadjuk a bourbon vaníliás cukrot és a cukrot, a masszát további 2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A mandulát a tenyerünk közt kissé szétmorzsoljuk és óvatosan a masszához keverjük. A tésztát a formában elsimítjuk, majd a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelmembe saját sütője tulajdonságait!

A forma szélét kicsatoljuk és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, a forma alját eltávolítjuk, és a süteményt hagyjuk kihűlni. A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk, és a tortalapot kétszer vízszintesen átvágjuk.

Töltelék:
A málnát szemezzük. A tejszínt az expressz zselatinfix-el és a porcukorral keményre felverjük. A mascarponét konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük az aromával, a citromhéjjal és a málnapálinkával. A tejszínt beleforgatjuk a mascarponés krémbe. 3 evőkanál krémet csillagcsöves (8 mm Ø) habzsákba töltünk, és hűtőszekrénybe tesszük. A krém 1/3 részét a torta bekenéséhez félretesszük. A málna 2/3 részét óvatosan a maradék krémbe keverjük. Az alsó tortalapot tortatálra tesszük, és a málnatöltelék felét elkenjük rajta. Rátesszük a középső tortalapot, elsimítjuk rajta a maradék málnatölteléket, rátesszük a felső tortalapot, és finoman rányomkodjuk. A tortát a mascarponés-tejszínes krémmel bevonjuk. A habzsákkal tetszés szerint halmokat nyomunk a tortára, közéjük betesszük a megmaradt málnákat. A tortát kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Tippek:

A torta oldalát tetszés szerint megszórhatjuk 50 g aprított, vagy szeletelt mandulával.
Pálinka helyett a töltelékbe tehetünk 4 evőkanál tejet, de akár el is hagyhatjuk.
A tortalapokat megsüthetjük előző nap vagy le is fagyaszthatjuk.
A Krémes mascarponés málnatorta receptje 16 szeletes tortához elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-12-08
0 Kedvelés

Karácsony előtti egészséges finomságok

Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-06
0 Kedvelés

Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!

Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!