Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémes mascarponés málnatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

5 darab tojás (M-es)
150 g cukor
175 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g szeletelt mandula

Töltelékhez:

500 g málna
400 ml hideg habtejszín
50 g porcukor
500 g mascarpone krémsajt
2 evőkanál málnapálinka (elhagyható)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt hozzáadjuk a bourbon vaníliás cukrot és a cukrot, a masszát további 2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A mandulát a tenyerünk közt kissé szétmorzsoljuk és óvatosan a masszához keverjük. A tésztát a formában elsimítjuk, majd a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelmembe saját sütője tulajdonságait!

A forma szélét kicsatoljuk és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, a forma alját eltávolítjuk, és a süteményt hagyjuk kihűlni. A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk, és a tortalapot kétszer vízszintesen átvágjuk.

Töltelék:
A málnát szemezzük. A tejszínt az expressz zselatinfix-el és a porcukorral keményre felverjük. A mascarponét konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük az aromával, a citromhéjjal és a málnapálinkával. A tejszínt beleforgatjuk a mascarponés krémbe. 3 evőkanál krémet csillagcsöves (8 mm Ø) habzsákba töltünk, és hűtőszekrénybe tesszük. A krém 1/3 részét a torta bekenéséhez félretesszük. A málna 2/3 részét óvatosan a maradék krémbe keverjük. Az alsó tortalapot tortatálra tesszük, és a málnatöltelék felét elkenjük rajta. Rátesszük a középső tortalapot, elsimítjuk rajta a maradék málnatölteléket, rátesszük a felső tortalapot, és finoman rányomkodjuk. A tortát a mascarponés-tejszínes krémmel bevonjuk. A habzsákkal tetszés szerint halmokat nyomunk a tortára, közéjük betesszük a megmaradt málnákat. A tortát kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Tippek:

A torta oldalát tetszés szerint megszórhatjuk 50 g aprított, vagy szeletelt mandulával.
Pálinka helyett a töltelékbe tehetünk 4 evőkanál tejet, de akár el is hagyhatjuk.
A tortalapokat megsüthetjük előző nap vagy le is fagyaszthatjuk.
A Krémes mascarponés málnatorta receptje 16 szeletes tortához elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!