
Vegán málnás-kókuszos cupcake



Hozzávalók
Muffin formához (12-es):
12 darab muffin-papír
Krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
3 evőkanál cukor (50 g)
400 ml kókuszital
100 g szobahőmérsékletű vegán margarin
Tésztához:
125 g málna
180 g búzaliszt
20 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
2 csapot teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 ml kókuszital
150 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
3 evőkanál kókuszreszelék
Díszítéshez:
125 g málna
kókuszreszelék
Elkészítés
Előkészítés:
Puding elkészítése:
A pudingporból, a cukorból és a kókuszitalból a csomagoláson található leírás alapján elkészítjük a pudingot. A forró puding tetejére frissen tartó fóliát helyezünk, hogy ne bőrösödjön meg. A pudingot hagyjuk kihűlni.
A muffin-papírokat a formába tesszük, a sütőt előmelegítjük és a tésztához megtisztítjuk a málnát.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pudingporból, a cukorból és a kókuszitalból a csomagoláson található leírás alapján elkészítjük a pudingot. A forró puding tetejére frissen tartó fóliát helyezünk, hogy ne bőrösödjön meg. A pudingot hagyjuk kihűlni.
A muffin-papírokat a formába tesszük, a sütőt előmelegítjük és a tésztához megtisztítjuk a málnát.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tészta száraz hozzávalóit egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kókuszitalt, az étolajat, majd egy kézi habverő segítségével sima tésztává keverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a formákban. A málnát belenyomkodjuk a tésztába. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütiket kivesszük a formából és muffin-papírban sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A lágy margarint konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. A kihűlt pudingot evőkanalanként belekeverjük, közben figyelünk arra, hogy a margarin és a puding is szobahőmérsékletű legyen, különben a vajkrém összeugrik. A krémet csillagcsöves habzsákba (kb. 13 mm Ø) töltjük, majd kívülről befelé haladva a sütikre nyomjuk.
Díszítés:
A megtisztított málnával és a kókuszreszelékkel tálaljuk. A süteményt tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
A tészta száraz hozzávalóit egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kókuszitalt, az étolajat, majd egy kézi habverő segítségével sima tésztává keverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a formákban. A málnát belenyomkodjuk a tésztába. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütiket kivesszük a formából és muffin-papírban sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A lágy margarint konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. A kihűlt pudingot evőkanalanként belekeverjük, közben figyelünk arra, hogy a margarin és a puding is szobahőmérsékletű legyen, különben a vajkrém összeugrik. A krémet csillagcsöves habzsákba (kb. 13 mm Ø) töltjük, majd kívülről befelé haladva a sütikre nyomjuk.
Díszítés:
A megtisztított málnával és a kókuszreszelékkel tálaljuk. A süteményt tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
A cupcake jól előkészíthető és fagyasztható.

Kedvencnek jelölöm

Vegán málnás-kókuszos cupcake
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin formához (12-es):
12 darab muffin-papír
Krémhez:
3 evőkanál cukor (50 g)
400 ml kókuszital
100 g szobahőmérsékletű vegán margarin
Tésztához:
125 g málna
180 g búzaliszt
100 g cukor
2 csapot teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 ml kókuszital
150 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
3 evőkanál kókuszreszelék
Díszítéshez:
125 g málna
kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
Puding elkészítése:
A pudingporból, a cukorból és a kókuszitalból a csomagoláson található leírás alapján elkészítjük a pudingot. A forró puding tetejére frissen tartó fóliát helyezünk, hogy ne bőrösödjön meg. A pudingot hagyjuk kihűlni.
A muffin-papírokat a formába tesszük, a sütőt előmelegítjük és a tésztához megtisztítjuk a málnát.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pudingporból, a cukorból és a kókuszitalból a csomagoláson található leírás alapján elkészítjük a pudingot. A forró puding tetejére frissen tartó fóliát helyezünk, hogy ne bőrösödjön meg. A pudingot hagyjuk kihűlni.
A muffin-papírokat a formába tesszük, a sütőt előmelegítjük és a tésztához megtisztítjuk a málnát.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tészta száraz hozzávalóit egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kókuszitalt, az étolajat, majd egy kézi habverő segítségével sima tésztává keverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a formákban. A málnát belenyomkodjuk a tésztába. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütiket kivesszük a formából és muffin-papírban sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A lágy margarint konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. A kihűlt pudingot evőkanalanként belekeverjük, közben figyelünk arra, hogy a margarin és a puding is szobahőmérsékletű legyen, különben a vajkrém összeugrik. A krémet csillagcsöves habzsákba (kb. 13 mm Ø) töltjük, majd kívülről befelé haladva a sütikre nyomjuk.
Díszítés:
A megtisztított málnával és a kókuszreszelékkel tálaljuk. A süteményt tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
A tészta száraz hozzávalóit egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kókuszitalt, az étolajat, majd egy kézi habverő segítségével sima tésztává keverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a formákban. A málnát belenyomkodjuk a tésztába. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütiket kivesszük a formából és muffin-papírban sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A lágy margarint konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. A kihűlt pudingot evőkanalanként belekeverjük, közben figyelünk arra, hogy a margarin és a puding is szobahőmérsékletű legyen, különben a vajkrém összeugrik. A krémet csillagcsöves habzsákba (kb. 13 mm Ø) töltjük, majd kívülről befelé haladva a sütikre nyomjuk.
Díszítés:
A megtisztított málnával és a kókuszreszelékkel tálaljuk. A süteményt tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
A cupcake jól előkészíthető és fagyasztható.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?