
Vegán töltött paprika



Hozzávalók
Sütőtálhoz:
Töltött paprikához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Töltés:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Pároljuk meg a kockára vágott paprikát, az újhagymát és a gombát kb. 5 percig. Adjuk hozzá a rizst, a paradicsomot és a Creme Vega-t, majd ízesítsük a lime levével és a fűszerekkel.
Helyezzük a paprikákat az előkészített sütőformába, és töltsük meg a rizses-zöldséges keverékkel. Öntsünk a vizet formába, majd tegyük a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Ha a vegán paprika túl sötétre sülne, egyszerűen fedjük le 30 perc után, és folytassuk a sütést.
Tálalás előtt szórjuk meg a töltött paprikákat a metélőhagyma karikákkal.


Vegán töltött paprika
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Sütőtálhoz:
Töltött paprikához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Töltés:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Pároljuk meg a kockára vágott paprikát, az újhagymát és a gombát kb. 5 percig. Adjuk hozzá a rizst, a paradicsomot és a Creme Vega-t, majd ízesítsük a lime levével és a fűszerekkel.
Helyezzük a paprikákat az előkészített sütőformába, és töltsük meg a rizses-zöldséges keverékkel. Öntsünk a vizet formába, majd tegyük a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Ha a vegán paprika túl sötétre sülne, egyszerűen fedjük le 30 perc után, és folytassuk a sütést.
Tálalás előtt szórjuk meg a töltött paprikákat a metélőhagyma karikákkal.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?