
Vegán töltött paprika



Hozzávalók
Sütőtálhoz:
kb. 150 ml víz
Töltött paprikához:
200 g hosszú szemű vadrizs keverék
6 darab sárga (vagy piros) paprika
3 szál újhagyma
300 g csiperkegomba
250 g koktélparadicsom
2 teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
frissen őrölt bors
némi fokhagymapor
egy kevés lime leve
só
cayenne-i bors
Díszítéshez:
3 evőkanál metélőhagyma karika
Elkészítés
Elkészítés:
Főzzük meg a rizst a csomagolási utasítás szerint. A paprikák száránál vágjunk le egy fedelet, kicsit egyenesítsük ki az aljukat, hogy egyenesen álljanak, tisztítsuk meg és öblítsük le őket. A fedeleket a szár nélkül vágjuk kockákra. Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk karikákra. Tisztítsuk meg a gombát, ha szükséges, felezzük el, és vágjuk szeletekre. Mossuk meg és vágjuk félbe a paradicsomokat. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Töltés:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Pároljuk meg a kockára vágott paprikát, az újhagymát és a gombát kb. 5 percig. Adjuk hozzá a rizst, a paradicsomot és a Creme Vega-t, majd ízesítsük a lime levével és a fűszerekkel.
Helyezzük a paprikákat az előkészített sütőformába, és töltsük meg a rizses-zöldséges keverékkel. Öntsünk a vizet formába, majd tegyük a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Ha a vegán paprika túl sötétre sülne, egyszerűen fedjük le 30 perc után, és folytassuk a sütést.
Tálalás előtt szórjuk meg a töltött paprikákat a metélőhagyma karikákkal.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Töltés:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Pároljuk meg a kockára vágott paprikát, az újhagymát és a gombát kb. 5 percig. Adjuk hozzá a rizst, a paradicsomot és a Creme Vega-t, majd ízesítsük a lime levével és a fűszerekkel.
Helyezzük a paprikákat az előkészített sütőformába, és töltsük meg a rizses-zöldséges keverékkel. Öntsünk a vizet formába, majd tegyük a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Ha a vegán paprika túl sötétre sülne, egyszerűen fedjük le 30 perc után, és folytassuk a sütést.
Tálalás előtt szórjuk meg a töltött paprikákat a metélőhagyma karikákkal.

Kedvencnek jelölöm

Vegán töltött paprika
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Sütőtálhoz:
kb. 150 ml víz
Töltött paprikához:
200 g hosszú szemű vadrizs keverék
6 darab sárga (vagy piros) paprika
3 szál újhagyma
300 g csiperkegomba
250 g koktélparadicsom
2 teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
frissen őrölt bors
némi fokhagymapor
egy kevés lime leve
só
cayenne-i bors
Díszítéshez:
3 evőkanál metélőhagyma karika
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Főzzük meg a rizst a csomagolási utasítás szerint. A paprikák száránál vágjunk le egy fedelet, kicsit egyenesítsük ki az aljukat, hogy egyenesen álljanak, tisztítsuk meg és öblítsük le őket. A fedeleket a szár nélkül vágjuk kockákra. Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk karikákra. Tisztítsuk meg a gombát, ha szükséges, felezzük el, és vágjuk szeletekre. Mossuk meg és vágjuk félbe a paradicsomokat. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Töltés:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Pároljuk meg a kockára vágott paprikát, az újhagymát és a gombát kb. 5 percig. Adjuk hozzá a rizst, a paradicsomot és a Creme Vega-t, majd ízesítsük a lime levével és a fűszerekkel.
Helyezzük a paprikákat az előkészített sütőformába, és töltsük meg a rizses-zöldséges keverékkel. Öntsünk a vizet formába, majd tegyük a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Ha a vegán paprika túl sötétre sülne, egyszerűen fedjük le 30 perc után, és folytassuk a sütést.
Tálalás előtt szórjuk meg a töltött paprikákat a metélőhagyma karikákkal.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Töltés:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Pároljuk meg a kockára vágott paprikát, az újhagymát és a gombát kb. 5 percig. Adjuk hozzá a rizst, a paradicsomot és a Creme Vega-t, majd ízesítsük a lime levével és a fűszerekkel.
Helyezzük a paprikákat az előkészített sütőformába, és töltsük meg a rizses-zöldséges keverékkel. Öntsünk a vizet formába, majd tegyük a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Ha a vegán paprika túl sötétre sülne, egyszerűen fedjük le 30 perc után, és folytassuk a sütést.
Tálalás előtt szórjuk meg a töltött paprikákat a metélőhagyma karikákkal.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?