Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgarépás-diós muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffinformához (12 darabos):

12 darab muffin papír (5 cm Ø)

Tésztához:

80 g mazsola
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
200 g finomra reszelt sárgarépa (előkészítve mérjük le)
150 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g őrölt dió
150 g cukor
150 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csipet só

Mázhoz:

120 g porcukor
kb. 2 evőkanál citromlé

Díszítéshez:

némi sárgarépa
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mazsolát 15-20 percre kevés forró víz és a rumaroma keverékébe áztatjuk, ezután leszűrjük. A sárgarépát megpucoljuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük, szűrőbe tesszük, a levét kissé kinyomkodjuk, és kimérünk belőle 200 grammot. A muffin papírokat a forma mélyedéseibe tesszük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral és a dióval egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a mazsola és sárgarépa kivételével és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül belekeverjük a reszelt sárgarépát és a mazsolát is. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
A porcukrot tálkába szitáljuk, és a citromlével fokozatosan sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a muffinokon, és hagyjuk megszilárdulni. Tálalás előtt a muffinok tetejét egy kevés megpucolt, lereszelt sárgarépával díszítjük.

Tipp:

Dió helyett mogyoróval, mandulával is elkészíthetjük a muffinokat.
Sárgarépás-diós muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!