
Édes pizza



Hozzávalók
Tésztához:
Tejére:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk, szemezzük és esetleg kisebb darabokra vágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük (kb. 30x40 cm), a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük.Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát két részre osztjuk és golyókat formázunk belőle. Az egyik golyót a tepsiben nagy ovális formává nyújtjuk, vagy a kezünkkel szétnyomkodjuk.
Tetejére:
A zsíros tejfölt, a tojást, a cukrot és a vanillincukrot összekeverjük, és a felét elkenjük a tésztán. A gyümölcs negyedét elosztjuk rajta, a süteményt a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Közben előkészítjük a második pizzát, rátesszük a maradék tejfölös feltétet és a gyümölcs negyedét, végül megsütjük.
Díszítés:
Az Édes pizza tetejére sütés után rögtön rátesszük a maradék gyümölcsöt. A fehércsokoládét apró darabokra törjük vagy forgáccsá reszeljük, és tálalás előtt a pizzákon elosztjuk.
Tippek:
Ha nincs két tepsink, a második pizzát sütőpapíron is előkészíthetjük.
Elkészíthetjük fagyasztott, bogyós gyümölccsel is (a gyümölcsöt lecsepegtetés után mérjük ki.)
A sajtkedvelők számára jó hír, hogy kedvencüket az Édes pizza sütemény esetében sem kell mellőzniük, hiszen a sajtok és a gyümölcsök igazi klasszikus párosítás.




Édes pizza
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Tejére:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk, szemezzük és esetleg kisebb darabokra vágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük (kb. 30x40 cm), a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük.Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát két részre osztjuk és golyókat formázunk belőle. Az egyik golyót a tepsiben nagy ovális formává nyújtjuk, vagy a kezünkkel szétnyomkodjuk.
Tetejére:
A zsíros tejfölt, a tojást, a cukrot és a vanillincukrot összekeverjük, és a felét elkenjük a tésztán. A gyümölcs negyedét elosztjuk rajta, a süteményt a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Közben előkészítjük a második pizzát, rátesszük a maradék tejfölös feltétet és a gyümölcs negyedét, végül megsütjük.
Díszítés:
Az Édes pizza tetejére sütés után rögtön rátesszük a maradék gyümölcsöt. A fehércsokoládét apró darabokra törjük vagy forgáccsá reszeljük, és tálalás előtt a pizzákon elosztjuk.
Tippek:
Ha nincs két tepsink, a második pizzát sütőpapíron is előkészíthetjük.
Elkészíthetjük fagyasztott, bogyós gyümölccsel is (a gyümölcsöt lecsepegtetés után mérjük ki.)
A sajtkedvelők számára jó hír, hogy kedvencüket az Édes pizza sütemény esetében sem kell mellőzniük, hiszen a sajtok és a gyümölcsök igazi klasszikus párosítás.



Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?