![Édes pizza](https://sutnijo.hu/storage/recipes/29506/42069-edes-pizza.jpg)
Édes pizza
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tésztához:
Tejére:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk, szemezzük és esetleg kisebb darabokra vágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük (kb. 30x40 cm), a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük.Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát két részre osztjuk és golyókat formázunk belőle. Az egyik golyót a tepsiben nagy ovális formává nyújtjuk, vagy a kezünkkel szétnyomkodjuk.
Tetejére:
A zsíros tejfölt, a tojást, a cukrot és a vanillincukrot összekeverjük, és a felét elkenjük a tésztán. A gyümölcs negyedét elosztjuk rajta, a süteményt a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Közben előkészítjük a második pizzát, rátesszük a maradék tejfölös feltétet és a gyümölcs negyedét, végül megsütjük.
Díszítés:
Az Édes pizza tetejére sütés után rögtön rátesszük a maradék gyümölcsöt. A fehércsokoládét apró darabokra törjük vagy forgáccsá reszeljük, és tálalás előtt a pizzákon elosztjuk.
Tippek:
Ha nincs két tepsink, a második pizzát sütőpapíron is előkészíthetjük.
Elkészíthetjük fagyasztott, bogyós gyümölccsel is (a gyümölcsöt lecsepegtetés után mérjük ki.)
A sajtkedvelők számára jó hír, hogy kedvencüket az Édes pizza sütemény esetében sem kell mellőzniük, hiszen a sajtok és a gyümölcsök igazi klasszikus párosítás.
![Az Édes pizza sütemény tésztáját a feltétek előtt megkenjük a tejfölkeverékkel.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/29506/42070-edes-pizza.jpg)
![A bogyós gyümölcsöket egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/29506/42071-edes-pizza.jpg)
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Édes pizza
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Tejére:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk, szemezzük és esetleg kisebb darabokra vágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük (kb. 30x40 cm), a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük.Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát két részre osztjuk és golyókat formázunk belőle. Az egyik golyót a tepsiben nagy ovális formává nyújtjuk, vagy a kezünkkel szétnyomkodjuk.
Tetejére:
A zsíros tejfölt, a tojást, a cukrot és a vanillincukrot összekeverjük, és a felét elkenjük a tésztán. A gyümölcs negyedét elosztjuk rajta, a süteményt a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Közben előkészítjük a második pizzát, rátesszük a maradék tejfölös feltétet és a gyümölcs negyedét, végül megsütjük.
Díszítés:
Az Édes pizza tetejére sütés után rögtön rátesszük a maradék gyümölcsöt. A fehércsokoládét apró darabokra törjük vagy forgáccsá reszeljük, és tálalás előtt a pizzákon elosztjuk.
Tippek:
Ha nincs két tepsink, a második pizzát sütőpapíron is előkészíthetjük.
Elkészíthetjük fagyasztott, bogyós gyümölccsel is (a gyümölcsöt lecsepegtetés után mérjük ki.)
A sajtkedvelők számára jó hír, hogy kedvencüket az Édes pizza sütemény esetében sem kell mellőzniük, hiszen a sajtok és a gyümölcsök igazi klasszikus párosítás.
![Az Édes pizza önálló fogásként kínálható uzsonnára.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/29506/42069-edes-pizza.jpg)
![Az Édes pizza sütemény tésztáját a feltétek előtt megkenjük a tejfölkeverékkel.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/29506/42070-edes-pizza.jpg)
![A bogyós gyümölcsöket egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/29506/42071-edes-pizza.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?