Édes pizza
Hozzávalók
Tésztához:
350 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 darab tojás (M-es)
150 ml tej
Tejére:
kb. 1000 g vegyes gyümölcs (pl. bogyós gyümölcs)
150 g 20 %-os vagy zsírosabb tejföl
1 darab tojás (M-es)
25 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Díszítéshez:
kb. 50 g fehércsokoládé
Elkészítés
Előkészítés:
A Édes pizza húsvéti sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk, szemezzük és esetleg kisebb darabokra vágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük (kb. 30x40 cm), a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk, szemezzük és esetleg kisebb darabokra vágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük (kb. 30x40 cm), a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Kelt tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük.Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát két részre osztjuk és golyókat formázunk belőle. Az egyik golyót a tepsiben nagy ovális formává nyújtjuk, vagy a kezünkkel szétnyomkodjuk.
Tetejére:
A zsíros tejfölt, a tojást, a cukrot és a vanillincukrot összekeverjük, és a felét elkenjük a tésztán. A gyümölcs negyedét elosztjuk rajta, a süteményt a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Közben előkészítjük a második pizzát, rátesszük a maradék tejfölös feltétet és a gyümölcs negyedét, végül megsütjük.
Díszítés:
Az Édes pizza tetejére sütés után rögtön rátesszük a maradék gyümölcsöt. A fehércsokoládét apró darabokra törjük vagy forgáccsá reszeljük, és tálalás előtt a pizzákon elosztjuk.
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük.Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát két részre osztjuk és golyókat formázunk belőle. Az egyik golyót a tepsiben nagy ovális formává nyújtjuk, vagy a kezünkkel szétnyomkodjuk.
Tetejére:
A zsíros tejfölt, a tojást, a cukrot és a vanillincukrot összekeverjük, és a felét elkenjük a tésztán. A gyümölcs negyedét elosztjuk rajta, a süteményt a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Közben előkészítjük a második pizzát, rátesszük a maradék tejfölös feltétet és a gyümölcs negyedét, végül megsütjük.
Díszítés:
Az Édes pizza tetejére sütés után rögtön rátesszük a maradék gyümölcsöt. A fehércsokoládét apró darabokra törjük vagy forgáccsá reszeljük, és tálalás előtt a pizzákon elosztjuk.
Tippek:
Ha a pizzát egzotikus gyümölcsökkel rakjuk meg, pl. ananásszal vagy kivivel, szórjuk meg sütés után pl. kókuszchipsszel.
Ha nincs két tepsink, a második pizzát sütőpapíron is előkészíthetjük.
Elkészíthetjük fagyasztott, bogyós gyümölccsel is (a gyümölcsöt lecsepegtetés után mérjük ki.)
A sajtkedvelők számára jó hír, hogy kedvencüket az Édes pizza sütemény esetében sem kell mellőzniük, hiszen a sajtok és a gyümölcsök igazi klasszikus párosítás.
Ha nincs két tepsink, a második pizzát sütőpapíron is előkészíthetjük.
Elkészíthetjük fagyasztott, bogyós gyümölccsel is (a gyümölcsöt lecsepegtetés után mérjük ki.)
A sajtkedvelők számára jó hír, hogy kedvencüket az Édes pizza sütemény esetében sem kell mellőzniük, hiszen a sajtok és a gyümölcsök igazi klasszikus párosítás.
Kedvencnek jelölöm
Édes pizza
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
350 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 darab tojás (M-es)
150 ml tej
Tejére:
kb. 1000 g vegyes gyümölcs (pl. bogyós gyümölcs)
150 g 20 %-os vagy zsírosabb tejföl
1 darab tojás (M-es)
25 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Díszítéshez:
kb. 50 g fehércsokoládé
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Édes pizza húsvéti sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk, szemezzük és esetleg kisebb darabokra vágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük (kb. 30x40 cm), a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk, szemezzük és esetleg kisebb darabokra vágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük (kb. 30x40 cm), a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Kelt tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük.Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát két részre osztjuk és golyókat formázunk belőle. Az egyik golyót a tepsiben nagy ovális formává nyújtjuk, vagy a kezünkkel szétnyomkodjuk.
Tetejére:
A zsíros tejfölt, a tojást, a cukrot és a vanillincukrot összekeverjük, és a felét elkenjük a tésztán. A gyümölcs negyedét elosztjuk rajta, a süteményt a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Közben előkészítjük a második pizzát, rátesszük a maradék tejfölös feltétet és a gyümölcs negyedét, végül megsütjük.
Díszítés:
Az Édes pizza tetejére sütés után rögtön rátesszük a maradék gyümölcsöt. A fehércsokoládét apró darabokra törjük vagy forgáccsá reszeljük, és tálalás előtt a pizzákon elosztjuk.
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük.Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát két részre osztjuk és golyókat formázunk belőle. Az egyik golyót a tepsiben nagy ovális formává nyújtjuk, vagy a kezünkkel szétnyomkodjuk.
Tetejére:
A zsíros tejfölt, a tojást, a cukrot és a vanillincukrot összekeverjük, és a felét elkenjük a tésztán. A gyümölcs negyedét elosztjuk rajta, a süteményt a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Közben előkészítjük a második pizzát, rátesszük a maradék tejfölös feltétet és a gyümölcs negyedét, végül megsütjük.
Díszítés:
Az Édes pizza tetejére sütés után rögtön rátesszük a maradék gyümölcsöt. A fehércsokoládét apró darabokra törjük vagy forgáccsá reszeljük, és tálalás előtt a pizzákon elosztjuk.
Tippek:
Ha a pizzát egzotikus gyümölcsökkel rakjuk meg, pl. ananásszal vagy kivivel, szórjuk meg sütés után pl. kókuszchipsszel.
Ha nincs két tepsink, a második pizzát sütőpapíron is előkészíthetjük.
Elkészíthetjük fagyasztott, bogyós gyümölccsel is (a gyümölcsöt lecsepegtetés után mérjük ki.)
A sajtkedvelők számára jó hír, hogy kedvencüket az Édes pizza sütemény esetében sem kell mellőzniük, hiszen a sajtok és a gyümölcsök igazi klasszikus párosítás.
Ha nincs két tepsink, a második pizzát sütőpapíron is előkészíthetjük.
Elkészíthetjük fagyasztott, bogyós gyümölccsel is (a gyümölcsöt lecsepegtetés után mérjük ki.)
A sajtkedvelők számára jó hír, hogy kedvencüket az Édes pizza sütemény esetében sem kell mellőzniük, hiszen a sajtok és a gyümölcsök igazi klasszikus párosítás.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?