Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Farsangi fánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 18-22 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18-22 darab elkészítéséhez

Tészta:

500 g liszt
Egy kevés só
80 g cukor
Fél citrom reszelt héja
3 evőkanál rum
4 tojássárgája (közepes méretű)
80 g olvasztott Rama
250 ml langyos tej

Sütéshez:

Napraforgóolaj

Díszítéshez:

50 g porcukor
200 g sárgabarack lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Farsangi fánk hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az instant élesztővel összekeverjük. A többi hozzávalót sorban hozzáadjuk, és a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán addig dagasztjuk (dagasztóspirállal), amíg púposan fel nem jön az edényből.

Ezután meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk kelni, amíg a kétszeresére nem dagad.

A tésztát még egyszer átdagasztjuk, és egy belisztezett deszkán egy centi vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát kör alakú fánkforma szaggatóval kiszaggatjuk.

A fánkokat meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk állni, míg a kétszeresükre nem dagadnak.

A fánkokat forró olajban, 2-3 percig sütjük az egyik oldalukon, fedő alatt, majd megfordítjuk és fedő nélkül készre sütjük.

Sütés után a fánkokat sütőrácson lecsepegtetjük, hagyjuk egy kicsit hűlni. Ezután a fánkot megszórjuk porcukorral és vanillincukorral, ízlés szerint teszünk mellé sárgabarack lekvárt, és abba mártogatjuk.

Tipp:

Legjobb, ha frissen tálaljuk a Farsangi fánkot.
Ízlés szerint nemcsak sárgabaracklekvárral, de szilva, eperdzsemmel, vagy csipkebogyólekvárral is rendkívül finom.
A Farsangi fánk különféle módon díszíthető, például étcsokoládés, fehércsokoládés mázzal is bevonható, amire cukorgyöngyöt, tortadíszeket, vagy kókuszreszeléket, mogyorót-mandulát, szórhatunk.
A Farsangi fánk klasszikus ünnepi sütemény, mely lekvárral, pudinggal egyéb főzött krémmel tálalható, kínálható.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!